Ózongenerátort kaptak az evangélikusok a mezőhegyesi ménesbirtoktól

Ózongenerátort kaptak az evangélikusok a mezőhegyesi ménesbirtoktól

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Cs. I.
Mezőhegyes – A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. az elmúlt években igyekezett szorosabbá tenni az együttműködést Mezőhegyessel. A Mezőhegyesi Evangélikus Leányegyház 1 millió forint támogatást kapott, részükre egy ózongenerátort is vásárolt a cég.

Az önkormányzat 3 millió forint támogatásban részesült a védőnői szolgálat előtt fedett babakocsi-tároló s két óvoda területén fedett kerékpártároló létesítésére. A veszélyhelyzet idején a legfontosabb a városi intézmények működésének fenntartása, a járványügyi kockázatok mérséklése. Ebben is segítő kezet nyújtott a társaság.

Kovács Norbert vezérigazgató felajánlása révén novemberben 40 önkormányzati dolgozó Covid-tesztjét finanszírozta a ménesbirtok 780 ezer forint értékben.

Tűzifával is segítettek (például a város erre a célra megkapta a 39-es major istállóinak elbontott fedélszerkezetéből származó faanyagot).

A társaság hozzájárul a történelmi egyházak tevékenységének a finanszírozásához. 2020-ban a Szent György Plébánia 1,5 millió forint támogatásban részesült, és a ménesbirtok 400 ezer forint értékben hozzájárult három, a 19. század közepén készült festmény restaurálásához. A Mezőhegyesi Református Egyházközség 1 millió forint fejlesztési támogatást kapott, további 200 ezer forinttal támogatták a templom ajtóinak részleges felújítását.

A Mezőhegyesi Evangélikus Leányegyház szintén 1 millió forint támogatást kapott, részükre egy ózongenerátort is vásárolt a cég. Tekintve, hogy a római katolikus plébánián és a református lelkészi hivatalban is cserépkályhák működnek, az egyházak kaptak 32 köbméter tűzifát.

A Mezőhegyesi Ménes Közhasznú Sportegyesület idén 2,5 millió forint támogatást könyvelhetett el. A Mezőhegyesi Sportegyesület 8,3 millió forint támogatásban részesült sportfejlesztési programjának megvalósításához. A szükséges önerőt biztosította a ménesbirtok a fejlesztésekhez: a beruházásokhoz szükséges társaságiadó-támogatás az egyesületnél rendelkezésre állt. A helyi civil szervezetek közül a Mezőhegyes Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület részesült jelentős támogatásban.

A felsorolás nem teljes, ezek a tételek is meghaladják a 18 millió forintot.

Hivatkozások: Cikk a Beol.hu oldalán. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!