Tanárnő, kérem! – Beszámoló egy könyvbemutatóról szülői szemmel

Tanárnő, kérem! – Beszámoló egy könyvbemutatóról szülői szemmel

Share this content.

Szöveg: Radenhausen Edit, fotó: Hámor Endre
Budapest – Annyira jó délutánt töltöttem a Fasorban! Zsibongó díszterem, pogácsával kínáló diákok, sűrűn érkező vendégek, elöl pedig szépen elrendezett asztalok a pódiumbeszélgetés résztvevőinek, no meg a szerzőnek. Ittzés Szilvia fasori osztályfőnök és angoltanárnő második könyvének bemutatójára gyülekeztünk a tett helyszínén, 2019. október 24-én, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban.

A Tanárnő, kérem! című kötetet a tanárnő, az igazgatóhelyettes dr. Érfalvy Lívia, egy volt és egy mostani tanár kolléga, Kuklis Éva és dr. Kodácsy-Simon Eszter, valamint a Szent Gellért Kiadó képviseletében Nagy Alexandra mutatta be a szépszámú közönségnek.

Ittzés Szilvia tanárnő fel is olvasott néhány részletet, ami által igazán élethűen elevenedtek meg számunkra az átélt és megörökített pillanatok. Hiszen mindannyian résztvevői voltunk és vagyunk ezeknek a fasoros történeteknek: a széksorokban az egyik oldalon mosolygó felnőttek szülőkként és kollégákként, a terem másik oldalán harsányan felnevető fiatalok réges-régi, nemrég elballagott vagy mostani tanítványokként, a bejárat mellett „felügyelő” és a könyv árusításában - és minden másban is - segédkező gyerekek pedig egyenesen a tanárnő jelenlegi 8. a-jaként voltak jelen, köztük az alkalmon hegedülő Fejérvári Hunor is.

Mi az utolsó gondolata a tanárnőnek, mielőtt belép az osztályterembe?; Mitől húzódhat el a röpdolgozatok javítása?; Jobb-e a keresztény gyerek? - Csupa tudni vágyott információ, szórakoztató humorral, őszintén megírva.

A kötetet ismét – az idéntől már tanárszakos – Gyimóthy Borsa Mikeás illusztrálta, igen kifejező rajzokkal.

Rácsodálkozó, derűs olvasást kívánok!

A könyv következő bemutatója 2019. november 21-én lesz az Evangélikus Országos Múzeumban.

VIDEÓ:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!