„Jöjj, teremtő Szentlélek” – Tanévnyitó istentiszteletet tartottak Gyónon

„Jöjj, teremtő Szentlélek” – Tanévnyitó istentiszteletet tartottak Gyónon

Share this content.

Szöveg: Balog Eszter, fotó: Botta Dénes
Gyón – Évnyitó és munkaévkezdő istentiszteletet tartott 2018. szeptember 2-án a gyóni gyülekezet. Az alkalmon Fabiny Tamás püspök hirdette az igét, lelkesítve a gyülekezetet.

A prédikációt a gyermekek kis műsora követte Kecskésné Harmincz Jolán vezetésével. Az istentiszteleten áldást kaptak a gyülekezet gyermekei és ifjai: elsőként az elsősök, majd az óvodások és a többi általános iskolás tanuló is, ezt követően a középiskolások és egy fő egyetemen tanuló diák is. Az áldások sorát a gyülekezet szép számú pedagógusainak a megáldása zárta le. A gyermekek hegyezőt és ceruzát kaptak igével.

A gyülekezet örömére szolgált, hogy az istentiszteleten Dabas város vezetősége is jelen volt Kőszegi Zoltán polgármester és Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester asszony jelenlétében.

„Veni Creator Spiritus – Jöjj, teremtő Szentlélek” – hangzott a püspök prédikációjában. Isten áldásával így indultunk ma útnak: nagy örömmel, hálaadással, a Szentlélek vezetését kérve.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!