Tanévnyitó hangosnapot tartottak Pesterzsébeten

Tanévnyitó hangosnapot tartottak Pesterzsébeten

Share this content.

Szöveg: Blatniczky János. Hang: Plavecz József. Videó: Győri András Timótheus és Jáki Anta. Utómunka: Győri András Timótheus
Budapest – Pesterzsébet – „Tanévnyitó hangosnap” – már a nap elnevezése is bár szokatlan, de beszédes. A hétvégén ugyanis tanévnyitó családi istentiszteletet és zenés evangelizációs napot tartottak a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség szervezésében.

Az „Áldott leszel a városban, és áldott leszel a mezőn.” (5Móz 28,3) mottójú napon a délelőtti istentisztelet teljes mértékben az Új Teremtés zenekar szolgálatára épült. A modern vagy éppen feldolgozott, hagyományos evangélikus énekek közben Mt 6, 25–34 alapján tartotta az igehirdetést Kondor Péter püspök, aki a végén maga is beült a dobok mögé.

Az istentiszteleten külön, „püspöki” áldást kaptak az iskolába induló diákok, hitoktatók és pedagógusok.

A tanévnyitó hangosnapon végig fontos szerepet kapott a keresztyén zenei bizonyságtétel és dicsőítés. Így a délelőtti zenés istentiszteletet követő közös ebéd után a Large Room zenekar koncertjébe épült Fűke Szabolcs nógrádi lelkész igeszolgálata.

A délután folyamán gyermekjátszóház, barkácsolás és játék várta a gyermekeket. A napot a gyülekezet ifjúsági zenekara vezette közös öröméneklés, dicsőítés zárta.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!