Tanulhatunk egymáshoz újra kapcsolódni

Tanulhatunk egymáshoz újra kapcsolódni

Share this content.

Szöveg: Napraforgók Játszóház
Budapest – Amennyiben a járványügyi intézkedések lehetővé teszik számunkra, és a „hullámok” után az „átoltottság” kerül végre az előtérbe, akkor belekezdhetünk az ÚJRAINDULÁS – ÚJRAEGYESÍTÉS programjába. Szerintünk nemcsak a gazdaságot, de a közösségeinket is segíteni kell majd az újraindulásban! Ahogy járjuk az országot, és beszélünk lelkészekkel, presbiterekkel azt látjuk, hogy a gyülekezeteink a vírus következtében túlságosan is az online térbe kényszerültek nemcsak hitük gyakorlásában, de magánemberekként is. Kényelmi és biztonsági szempontból érthető, hogy egyrészt bezárkóztak és nehezen nyitnak mások felé, másrészt kiéheztek a valós találkozásokra.

A koronavírus sok mindenre megtanított minket az igazi értékek tekintetében, de legfőképpen az Istenhez kényszerített bennünket! Már most az időt arra kell használnunk, hogy előkészítsük a lockdown utáni találkozásainkat. Ezért találtuk ki a Napraforgók Játszóház vezetőivel közösen az „ÚJRAEGYESÍTŐ CSALÁDI NAP – Közösségeink újraindításáért” programot, melyben megoszthatjuk majd egymással a karantén időszak tapasztalatait, és megtanulhatunk egymáshoz újra kapcsolódni.

Nem titkolt célunk, hogy beszélgessen, játsszon és nevessen végre együtt a gyülekezet apraja nagyja. Elsősorban nem missziói-, hanem közösségerősítő rendezvényeket szerveznénk azokban a gyülekezetekben, ahová meghívnak bennünket. Megerősödve tudunk csak másokat is erősíteni, még akkor is, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a mi igazi erőnk valójában Kiben áll.

Közösségeink újraindításáért

Az „ÚJRAEGYESÍTŐ CSALÁDI NAP” célja, hogy a hangsúly az izoláció után a szocializáción legyen. Elsősorban a gyülekezetek egységét erősítő, a közösség és a családok fontosságát hangsúlyozó rendezvények megvalósítását tervezzük, melyben a résztvevők átélhetik a testvéri együttlét jó illatát. A program megvalósítója a Napraforgók Játszóház, melyben mindannyian felsőfokú végzettséggel rendelkező hívő pegagógusok, katechéták, drámapedagógusok, és zenészek vagyunk. Olyan foglalkozásokat szervezünk, amelyel lehetőség szerint minden korosztályt megszólíthatunk. A programban helyet kap majd keresztyén családi koncert, felnőtt- és gyerekfoglalkozások, de lesznek klasszikus játszóházi programok is, mint élő csocsózás a családoknak, szumózás az ifjaknak vagy ugrálóvárak a legkisebbek számára. 

Az Újraegyesítő ötletgazdáiként közel 15 éve valósítunk meg családi napokat Kárpát-medence-szerte evangélikus egyházközségekben és oktatási intézményekben. Számunkra a játék nem cél, hanem eszköz, szeretnénk a „minőség és lelkiség” egységét képviselni szolgálatunkkal. Ha úgy érzi, hogy programunk segítségére lehet a gyülekezetében, keressen bizalommal bennünket az elérhetőségeinken.

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!