Tatán tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáját

Tatán tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáját

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Miskolci Egyházmegye
Tata – Szeptember 22–23-án rendezték meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) tanévnyitó konferenciáját Tatán a Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében.

A roma szakkollégiumok hallgatói a hirtelen hidegre fordult időjárás ellenére lelkesen vetették bele magukat a konferencia programjába. A szervezők célja az volt, hogy az ifjúsági világtalálkozók hangulatát hozzák el erre a tanévnyitóra.

A programot indító közös imát Hofher József SJ vezette. Nyitóbeszédében Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kiemelte, hogy a roma szakkollégiumok jövője biztosított, és folyamatosan fejlődnek ezek az intézmények. A hallgatókat köszöntötték még Schanda Anikó, a KRSZH elnöke; Laborczi Géza, a Roma Szakkollégiumok Egyesületének (RSZE) elnöke és Fixl Renáta, a Hanns Seidel Alapítvány képviselője. Ezután diákbizottsági kerekasztal-beszélgetés következett Langerné Victor Katalin moderálásával.

Délután izgalmas csapatjátékokra várták a diákokat, az esti programban pedig Oláh Gergő és csapata, a Roma Soul zenekar lépett fel, majd a Karaván Família táncháza következett. A sok mosoly, tánc, zene, találkozások, barátságok jelezték az este hangulatát.

A cikk folytatása a Magyar Kurír oldalán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!