mese

Gazdag Erzsi-szavalóversenyt tartottak a magyar kultúra jegyében

Szombathely – A magyar kultúra napjához kapcsolódóan rendezte meg a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola idén is Gazdag Erzsi-vers- és mesemondó versenyét, melyre szép számmal jelentkeztek gyermekek.

A súlytalan királylány története

George MacDonald skót író, prédikátor izgalmas és szép meséjén keresztül egy olyan világba csöppenhetünk, amelyben nemcsak a gonoszságból eredő kérdésekkel találkozhatunk, hanem megismerhetjük a testi és a lelki súlytalanság feszültségét és az önfeláldozásból következő változás örömét is.

Asztali beszélgetés a mesék üzenetéről

Budapest – Amennyiben a mesék üzenetét követjük, akkor jobb, teljesebb emberek leszünk – állapíthatjuk meg a Meseterápia című disputát követően. Az Asztali beszélgetések sorozat évadnyitó alkalmán Csóka Judit klinikai szakpszichológus, meseterapeuta, Helmich Katalin múzeumpedagógus, a Mesemúzeum vezetője és Réz-Nagy Zoltán evangélikus lelkész a meseterápiáról és a mesék gyermekeknek és felnőtteknek szóló üzenetéről beszélgetett.

Eldöntötte, odament, megnyerte!

Nyíregyháza – Túró Vanda, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának védőnő szakos hallgatója, az Evangélikus Roma Szakkollégium tagja nyerte a Lippai Balázs Roma Szakkollégium országos mese- és versmondó versenyét, melyet 2018. március 2-án rendeztek Hajdúböszörményben. Vanda erős mezőnyben vívta ki az elsőséget, meggyőző előadásával – a tapsból ítélve – versenytársai elismerését is elnyerte, a zsűri pedig a fődíjjal jutalmazta.

Mesebeli gondolatképek azoknak, akik nemcsak néznek, hanem látnak is

Ráckeve – A ráckevei Árpád Múzeum Keve Galériája évek óta helyet biztosít a kortárs képzőművészeti életnek. A nyáron Nagy Gábor festőművész alkotásai töltötték meg a galéria tereit, szeptembertől Szimonidesz Kovács Hajnalka festőművész, illusztrátor mesékhez készült gondolat-akvarelljei kerültek a falakra. A Keve Galéria célja, hogy a meseillusztrációk által a fiatalabb érdeklődők számára még tágabbra nyissa ajtaját, hogy minél többen részesei legyenek a művészet nemesbítő erejének. A kiállítást Galambos Ádám nyitotta meg. Az alábbiakban a megnyitóbeszédet közöljük.

Akinek ismerjük a történetét, azt sokkal nehezebb utálni

Biológusként végzett, de nem csak ilyen minőségben tanítja a gyerekeket és felnőtteket. Mesemondóként a természet, a kultúrák és a népek sokszínűségére egyaránt felhívja a figyelmet. Falja a magyar népmeséket, de szír menekültektől gyűjtött történetek is szerepelnek a repertoárján. Madarakról, mesékről, gyerekekről, felnőttekről, a sokféleség értékéről, sötét hajú királykisasszonyokról és a mesemondók csodálatos világáról is beszélgettünk Lovranits Júliával.

Szélrózsa-találkozó 2014: Ez csak mese? – fórumbeszélgetés

Soltvadkert – Dr. Antalfai Márta és dr. Percze Sándor beszélgetése Réz-Nagy Zoltán evangélikus lelkész moderálásával a meséről és a bibliai narratíváról.

Mesemondó versenyt szervezett a Soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda

Soltvadkert – Mesemondó versenynek adott otthont a közelmúltban a Soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda. A Találkozások Házába a régió tizenegy óvodájából 32 kisgyermek érkezett, hogy megossza másokkal kedvenc történetét. Forrás: baon.hu, szöveg: Barta Zsolt

Megjelent Kamarás István OJD: Karácsonyi angyal című meséskönyve

Budapest – Bő évtizeddel az Ipiapi atya evangéliuma után újabb meghökkentő bibliai parafrázisokkal jelentkezik Kamarás István. Ezúttal a karácsonyi történet motívumait és központi üzenetét helyezi bizarr módon mai körülmények közé. Forrás: Luther Kiadó
Feliratkozás RSS - mese csatornájára