Pesterzsébet

Regionális férfinap volt Pesterzsébeten

Budapest – Pesterzsébet – Regionális férfinapra hívogattak 2019. november 23-án a Pesterzsébet Evangélikus Egyházközség gyülekezeti házába. A nap igei mottója, s egyben a nyitó áhítat alapigéje Mt 8, 11-ből szólt: „Sokan eljönnek napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek ... a mennyek országában!”

Beiktatták a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség másodlelkészét

Budapest – Megtartották Blatniczkyné Hammersberg Ganczstuckh Júlia másodlelkész beiktatását Pesterzsébeten 2018. október 27-én. Az istentiszteleten ifj. Cselovszky Ferenc, a Pesti Evangélikus Egyházmegye esperese hirdette Isten igéjét Róm 8,38–39 alapján.

Tanévnyitó hangosnapot tartottak Pesterzsébeten

Budapest – Pesterzsébet – „Tanévnyitó hangosnap” – már a nap elnevezése is bár szokatlan, de beszédes. A hétvégén ugyanis tanévnyitó családi istentiszteletet és zenés evangelizációs napot tartottak a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség szervezésében.

Megteríttetett számunkra az Úr asztala

Budapest – A pesterzsébeti evangélikusokra jellemző a nagy számú úrvacsorázás. Az istentisztelethez csatlakozó asztalközösségben általában az összlétszám nyolcvan százaléka részesül. Ebben persze benne vannak a még nem konfirmált gyermekek is, akik áldást és valami kis édességet kapnak, hogy emlékeztesse őket az Úr Jézus szeretetére. Háznál is osztunk úrvacsorát, főleg betegeknek, időseknek.

90 éves a pesterzsébeti evangélikus templom – VIDEÓKKAL!

Budapest – Elmondható, hogy a mai Pesterzsébet egyik legszebb épületkomplexuma az evangélikus templom-parókia együttes. 2016. december 26-án volt éppen 90 éve a fölszentelésének. Azóta sok vihar és napsütés övezte az istenházát. Volt, hogy az épülő panellakások kedvéért majdnem eldózerolták. Csak egy, az ajtajára tűzött zúzmarás papírfecni: „Az egyház marad!” brigádvezetői felirat mentette meg.

Feszítsd meg! – Böjti evangélizációs sorozat 3.

Budapest – Böjti evangelizációs sorozatot tartottak 2016 márciusában a dél-pesti evangélikus gyülekezetekben. Az alkalmak a három gyülekezet (Pesterzsébet, Pestlőrinc, Kispest) templomaiban voltak, a gyülekezetek lelkipásztorainak szolgálatával. Az igehirdetés-sorozat alkalmain Johann Sebastian Bach Máté passiójából hallgattak meg a jelenlévők részleteket. 2016. március 17-én Pesterzsébeten Feszítsd meg! címmel Győri Gábor Ádám pestszentlőrinci lelkész prédikált.

Íme, az Isten báránya – Böjti evangélizációs sorozat 1.

Budapest – Böjti evangelizációs sorozatot tartottak 2016 márciusában a dél-pesti evangélikus gyülekezetekben. Az alkalmak a három gyülekezet (Pesterzsébet, Pestlőrinc, Kispest) templomaiban voltak, a gyülekezetek lelkipásztorainak szolgálatával. Az igehirdetés-sorozat alkalmain Johann Sebastian Bach Máté passiójából hallgattak meg a jelenlévők részleteket. Március 3-án Pestszentlőrincen Íme, az Isten Báránya! címmel igét hirdetett Deák László kispesti lelkész.

Evangélikusok Palócföldön – Videó!

Ezer kilométer kerékpárral egyháztörténeti utakon az ezeréves Magyarország tiszteletére. A pesterzsébeti evangélikus ifjúság kerékpártúrája.

A látás Istene – Evangelizációs sorozat – 4. rész

Evangelizációs sorozatot indítunk az evangelikus.hu oldalán. A látás Istene címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2011. május 13-15. között tartottak evangelizációt, ahol minden egyes alkalommal felkért bizonyságtevők az életük példáját mondták el a gyülekezetnek, majd pedig Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. A sorozat negyedik, befejező része.

A látás Istene – Evangelizációs sorozat – 3. rész

Evangelizációs sorozatot indítunk az evangelikus.hu oldalán. A látás Istene címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2011. május 13-15. között tartottak evangelizációt, ahol minden egyes alkalommal felkért bizonyságtevők az életük példáját mondták el a gyülekezetnek, majd pedig Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. A sorozat harmadik része.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pesterzsébet csatornájára