Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia

Erény vagy kötelesség – Jubileumi ülést tartott a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia

Szeged – A sarkalatos és a teológiai erények ókori jelentéséről, valamint az antik filozófiához, illetve az Ó- és Újszövetséghez kötődő értelmezéséről rendezték meg a mára Európa egyik legjelentősebb éves nemzetközi biblikus konferenciájává vált háromnapos tudományos eszmecserét Szegeden, 2019. augusztus 26. és 28. között.

28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia – Fröhlich Ida kapta a Gnilka-díjat

Szeged – A Római levél értelmezése az ortodox teológiában, a reneszánszban, a reformáció korában és a mai bibliatudományban – ezzel címmel rendezték meg a 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát augusztus 28. és 30. között. Az eseményen került sor a Gnilka-díj átadására, melyet idén Fröhlich Ida vehetett át.

Pál apostol Római levelét értelmezik a biblikusok Szegeden

Szeged – A reformáció ötszázadik évfordulója adta a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia alaptémáját, a sok vitát kiváltó Római levélről tanácskoznak a biblikusok. A rendezvényhez egy jótékonysági koncert is kapcsolódott, kedden este a dómban felekezetek zenéi csendültek fel.

A keleti és a nyugati egyház szemszögéből vizsgálják a Római levelet Szegeden

Szeged – A reformáció által legtöbbet vitatott Római levél lesz a központi témája a 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciának, amit augusztus végén rendeznek Szegeden – tájékoztatott Benyik György, a konferencia igazgatója. Bemutatták az 500 hangú Biblia CD-változatát is, és elhangzott, hogy a világban szétszórtan élő magyarok hangzó Bibliáját 2020-ig szeretnék elkészíteni.
Feliratkozás RSS - Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia csatornájára