Tíz példázat

Tíz példázat ... mert akinek van, annak adatik

Bonyhád – Jézus példázatai az evangéliumok gyöngyszemei. Bennük – sokszor rejtetten – Isten országának titkai tárulnak fel, közérthető módon. Jézus ezzel az egyszerű eszközzel, egy-egy történet elmondásával hozta közelebb, vagy éppen távolította el az őt hallgató emberektől Isten országának megértését.

Szívbe énekelni az evangéliumot

Budapest – Jézus tanulságos, elgondolkodtató, provokatív történetei különleges zenei környezetben elevenednek meg azon a CD-n, amely Tíz példázat címmel jelent meg a napokban. Sumonyi Zoltán verseire Gryllus Dániel írt muzsikát. A dalsorozat az ősforráshoz visszatérve, mégis mai módon fogalmazza újra és tolmácsolja az evangéliumi tanítást, ahogy a szerzők eddigi bibliai dalai – a Pál apostol, A hegyi beszéd, a Tizenöt zsoltár című lemezeken – is tették. Gryllus Dánielt és Smidéliusz Gábor evangélikus lelkészt kérdeztük a CD-ről.

Bemutatták a Tíz példázat című lemezt a Budavárban

Budapest – Az Ars Sacra Fesztivál keretében, 2017. szeptember 18-án, hétfőn került sor Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán új lemezének bemutatójára a budavári evangélikus templomban. Az 1991-ben bemutatott Pál apostol – dalok Pál levelei szerint – nyitotta a bibliai dalok sorát, ezt követte a Hegyi Beszéd, és két zsoltár-összeállítás. Az új dalsorozat címe ezúttal: Tíz példázat.

Tíz példázat – Bemutató koncert a Budavárban

Budapest – Az Ars Sacra Fesztiválon, 2017. szeptember 18-án, hétfőn kerül sor Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán új lemezének bemutatójára a Budavári evangélikus templomban (Budapest, I. kerület, Táncsics Mihály u. 28.). Az 1991-ben bemutatott Pál apostol – dalok Pál levelei szerint – nyitotta bibliai dalaik sorát, ezt követte a Hegyi Beszéd, és két zsoltár-összeállítás.
Feliratkozás RSS - Tíz példázat csatornájára