Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

A MEÖT Ifjúsági Bizottsága ökumenikus ifjúság-kutatást kezdeményezett – Kérjük töltsék ki minél többen a kérdőívet!

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Ifjúsági Bizottsága által kezdeményezett ökumenikus ifjúság-kutatás célja, hogy átfogó képet adjon a MEÖT tagegyházainak fiataljairól, 14-29 éves kor között. A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa arra kéri az evangélikus gyülekezetek és iskolák fiataljait, hogy 2020. október 15-ig minél többen töltsék ki a kérdőívet. Az alábbiakban a Püspöki Tanács erről szóló levelét olvashatják.

Megrendezték a PIKNIK – Ökumenikus Ifjúsági Estet

Budapest – 2020. szeptember 16-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Ifjúsági Bizottsága PIKNIK – Ökumenikus Ifjúsági Estet szervezett. Az alkalmon igét hirdetett Khaled A. László metodista szuperintendens. Zenélt a MIX metodista zenekar, az 1RE református zenekar és az MKK katolikus zenekar.

Ökumenikus istentiszteletet tartanak az államalapítás ünnepének előestéjén

Szeretettel meghívjuk 2020. augusztus 19-én, szerdán 18 órára a fasori evangélikus templomba (1071 Budapest, Városligeti fasor 17.) az állami ünnepünk előestéjén ökumenikus közösségben megrendezésre kerülő ünnepi istentiszteletre.

A virtuális imádkozás új tapasztalatot jelent a vallásgyakorlásban

Budapest – Az M1 Ma este című műsorában beszélgetett Mészáros Kata műsorvezető a MEÖT főtitkárával. Dr. Fischl Vilmos az egyházak szerepéről és a hitéletről beszélt a járvány kezelésében, szóba került online misék és istentiszteletek szerepe és a fiatalok megszólítása is.

„ámde Krisztus feltámadt” (1Kor, 15,20) – A Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának közös húsvéti üzenete

Budapest – Húsvét a keresztény világ örömünnepe. Nem lehet nagyobb öröm annál, mint hogy az élet győzött a halálon. Krisztus feltámadt, és feltámadásával Isten a mi jövőnket is kijelölte – így kezdődik a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának közös húsvéti üzenete, amelyet az alábbiakban olvashatnak el.

Egyházi intézkedések a koronavírus miatt – Beszélgetés dr. Fischl Vilmossal

Budapest – Magyarországon is több óvintézkedés történt az egyházak részéről a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.Katolikus és református egyházaknál több helyen szabadtéri misét vagy istentiszteletet tartottak, de arra is volt példa, hogy a résztvevők számát 100 főben maximalizálták. Egyházunkban a Püspöki Tanács körlevélben nyomatékosan kérte a gyülekezeteket, hogy ne tartsanak istentiszteleteket.

Imafelhívás a koronavírus kapcsán

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége 2020. március 9-i ülésén úgy határozott, hogy a koronavírus kapcsán nem ad ki nyilatkozatot, hanem egy imafelhívást tesz közzé.

Keresztény-zsidó imaórával ért véget az ökumenikus imahét

Budapest – Kilencedik alkalommal zárták keresztény-zsidó imaórával az ökumenikus imahetet. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) által szervezett imaórát a keresztény felekezetek és a Magyarországi Zsidó Hitközség vezetőinek szolgálatával tartották Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban, 2020. január 26-án. Az alkalmon beszédet mondott többek között Erdő Péter bíboros, prímás, Darvas István főrabbi és Lackner Pál volt tábori püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsának titkára.

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2019. december 4-én, szerdán 15.00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését. Először Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke nyitó áhítatában Jézus Krisztus „Én vagyok a világ világossága!” (János 8,12–14) és „Ti vagytok a világ világossága!” (Máté 5,14–16) kijelentései kapcsán tárta elénk gondolatait.

Isten foglya – Filmbemutatóval egybekötött találkozó a MEÖT székházában

Budapest – Még meglehetősen kilátástalannak tűnt Andrew Brunson sorsa, amikor 2017. május 14-iki számában az Evangélikus Élet magazin beszámolt az akkor már több mint fél éve törökországi börtönben sínylődő amerikai misszionárius megpróbáltatásairól András – kereszt címmel, kérve az olvasókat, hogy imádkozzanak a lelkész szabadon bocsátásáért…

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa csatornájára