Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Budapst – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2020. december 2-án, szerdán 15:00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését.

Online istentiszteletekre és misékre térnek át az egyházak

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Tari Titanilla műsorvezető dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkárral a járványügyi helyzet miatt kialakult egyházi döntésekről az istentiszteleti látogatások kapcsán.

Elmarad a Reformációi Gálaest

Budapest – A pandémiára való tekintettel, a 2020. október 18-ra tervezett Reformációi Gálaest elmarad. A teljes programot – a tervek szerint – átvisszük jövő évre. Így az új időpontunk: 2021. október 17. vasárnap 17 óra. Szeretettel várjuk majd jövőre!” – írták a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztató levelében.

A MEÖT és az MKPK közös nyilatkozatot adott ki a susai székesegyház elleni támadással kapcsolatban

Budapest – Susa – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szomorúan értesült arról, hogy a hegyi-karabahi konfliktusban 2020. október 8-án az azeri erők súlyos károkat okoztak a susai Megváltó Krisztus Székesegyházban. Osztozunk örmény keresztény testvéreink fájdalmában – írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatban.

MEÖT: az egyház és az ember naponkénti megújulásra szorul

Budapest – Az egyház és benne az ember naponkénti reformációra, megújulásra szorul – mondta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára a reformáció hónapja alkalmából az M1 aktuális csatornán.

A MEÖT Ifjúsági Bizottsága ökumenikus ifjúság-kutatást kezdeményezett – Kérjük töltsék ki minél többen a kérdőívet!

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Ifjúsági Bizottsága által kezdeményezett ökumenikus ifjúság-kutatás célja, hogy átfogó képet adjon a MEÖT tagegyházainak fiataljairól, 14-29 éves kor között. A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa arra kéri az evangélikus gyülekezetek és iskolák fiataljait, hogy 2020. október 15-ig minél többen töltsék ki a kérdőívet. Az alábbiakban a Püspöki Tanács erről szóló levelét olvashatják.

Megrendezték a PIKNIK – Ökumenikus Ifjúsági Estet

Budapest – 2020. szeptember 16-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Ifjúsági Bizottsága PIKNIK – Ökumenikus Ifjúsági Estet szervezett. Az alkalmon igét hirdetett Khaled A. László metodista szuperintendens. Zenélt a MIX metodista zenekar, az 1RE református zenekar és az MKK katolikus zenekar.

Ökumenikus istentiszteletet tartanak az államalapítás ünnepének előestéjén

Szeretettel meghívjuk 2020. augusztus 19-én, szerdán 18 órára a fasori evangélikus templomba (1071 Budapest, Városligeti fasor 17.) az állami ünnepünk előestéjén ökumenikus közösségben megrendezésre kerülő ünnepi istentiszteletre.

A virtuális imádkozás új tapasztalatot jelent a vallásgyakorlásban

Budapest – Az M1 Ma este című műsorában beszélgetett Mészáros Kata műsorvezető a MEÖT főtitkárával. Dr. Fischl Vilmos az egyházak szerepéről és a hitéletről beszélt a járvány kezelésében, szóba került online misék és istentiszteletek szerepe és a fiatalok megszólítása is.

„ámde Krisztus feltámadt” (1Kor, 15,20) – A Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának közös húsvéti üzenete

Budapest – Húsvét a keresztény világ örömünnepe. Nem lehet nagyobb öröm annál, mint hogy az élet győzött a halálon. Krisztus feltámadt, és feltámadásával Isten a mi jövőnket is kijelölte – így kezdődik a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának közös húsvéti üzenete, amelyet az alábbiakban olvashatnak el.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa csatornájára