Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Rendhagyó lesz a világimanap

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Fábián Barna műsorvezető dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkárral a világimanapról.

Felkészítő videót adtak ki a 2021-es Világimanapra

Budapest – A 2021. esztendőben – a hatályos járványügyi szabályok miatt – nincs mód a Világimanap előkészítő konferenciájának személyes jelenléttel való megtartására. A gyülekezeteket, nőcsoportokat a MEÖT Női Bizottsága keretén belül működő imanapi munkaközösség egy videóval segíti a március 5-i alkalomra való felkészülésben.

Egyházi vezetők emelték fel szavukat a keresztények gyalázása ellen

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Tari Titanilla műsorvezető dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Egyháza Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) főtitkárával a vallásgyalázásról és a vallási vezetők által kiadott nyilatkozatról.

A MEÖT-ben került sor a „Családokért határtalanul” alapítvány alakuló ülésére

Budapest – Nem véletlen, hogy éppen karácsony előtt néhány nappal hívta életre Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya a „Családokért határtalanul” alapítványt. A szervezet célja, hogy a Kárpát-medencében élő családok között határtalan kapcsolatokat teremtsen. Az anyaországbéli és a határon túli családok összekapcsolása által hatékonyan tudják majd egymást kölcsönösen támogatni. Fontos szempont, hogy az alapítvány működése során a családokban jelentkező problémákra családok segítségével adjon megoldást.

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Budapst – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2020. december 2-án, szerdán 15:00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését.

Online istentiszteletekre és misékre térnek át az egyházak

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Tari Titanilla műsorvezető dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkárral a járványügyi helyzet miatt kialakult egyházi döntésekről az istentiszteleti látogatások kapcsán.

Elmarad a Reformációi Gálaest

Budapest – A pandémiára való tekintettel, a 2020. október 18-ra tervezett Reformációi Gálaest elmarad. A teljes programot – a tervek szerint – átvisszük jövő évre. Így az új időpontunk: 2021. október 17. vasárnap 17 óra. Szeretettel várjuk majd jövőre!” – írták a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztató levelében.

A MEÖT és az MKPK közös nyilatkozatot adott ki a susai székesegyház elleni támadással kapcsolatban

Budapest – Susa – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szomorúan értesült arról, hogy a hegyi-karabahi konfliktusban 2020. október 8-án az azeri erők súlyos károkat okoztak a susai Megváltó Krisztus Székesegyházban. Osztozunk örmény keresztény testvéreink fájdalmában – írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatban.

MEÖT: az egyház és az ember naponkénti megújulásra szorul

Budapest – Az egyház és benne az ember naponkénti reformációra, megújulásra szorul – mondta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára a reformáció hónapja alkalmából az M1 aktuális csatornán.

A MEÖT Ifjúsági Bizottsága ökumenikus ifjúság-kutatást kezdeményezett – Kérjük töltsék ki minél többen a kérdőívet!

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Ifjúsági Bizottsága által kezdeményezett ökumenikus ifjúság-kutatás célja, hogy átfogó képet adjon a MEÖT tagegyházainak fiataljairól, 14-29 éves kor között. A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa arra kéri az evangélikus gyülekezetek és iskolák fiataljait, hogy 2020. október 15-ig minél többen töltsék ki a kérdőívet. Az alábbiakban a Püspöki Tanács erről szóló levelét olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa csatornájára