EKME

Vízkereszt a misszió ünnepe

Budapest – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) 2014 óra minden esztendőben meghirdetett kezdeményezésére hívjuk fel a figyelmet. A világ számos országában vízkereszt ünnepét a külmisszió napjaként tartják számon. A Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői – a püspöki tanács támogatásával – ezért kérjük minden évben, hogy a vízkereszt ünnepén az istentisztelet záró imádságában emlékezzenek meg evangélikus gyülekezeteinkben egyházunk külmissziói munkájáról.

A külmisszió javára gyűjtünk vízkeresztkor

Budapest – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) 2014 óta minden esztendőben meghirdetett kezdeményezésére hívjuk fel a figyelmet. A világ számos országában vízkereszt ünnepét a külmisszió napjaként tartják számon. Egyházunk vezetőinek, a Püspöki Tanácsnak a támogatásával minden évben ezért kérhetjük, hogy a vízkereszt ünnepén vagy az azt követő vasárnapon (2018. január 7.) az istentisztelet záró imádságában emlékezzenek meg evangélikus gyülekezeteinkben egyházunk külmissziói munkájáról.

Ne félj! – Éves közgyűlését tartotta az EKME

Budapest – Megszokott, évenkénti közgyűlésükre ültek össze az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) tagjai 2016. február 20-án Budapesten, a Deák téri gyülekezet nagytermében. Az alkalom menetében még az sem igazán hozott sok újat, hogy idén vezetőségválasztásra is sor került.

„Taníttatva és tanítva Jézus nyomán” – Nyári konferenciát tartott az EKME – VIDEÓK!

Piliscsaba – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület 2015. évi nyári konferenciáját 2015. július 9. és 12. között rendezte Piliscsabán, a Béthel Missziói Otthonban. A téma Máté evangéliuma (28,19-20) alapján a „Taníttatva és tanítva Jézus nyomán” volt. Folyamatosan frissülő VIDEÓKKAL!

„Hajlandó vagy-e áldozatot hozni Krisztusért?”

Csömör – Vízkereszt ünnepe egyben a misszió ünnepe is, éppen ezért egyházunk külmissziói egyesületének (EKME) képviselői a január 6-ához legközelebbi vasárnap külmissziói napot tartottak Csömörön. A január 4-ei istentiszteleten B. Pintér Márta, az egyesület lelkészi vezetője szolgált igehirdetéssel, míg a délutáni szeretetvendégségen dr. Bálint Zoltán vízmérnök és felesége, dr. Bálintné Kis Beáta tartott vetített képes előadást eddigi missziói szolgálataikról.

Indiáról – szabadon

Még 2014 tavaszán járt hazánkban Christian Samraj indiai evangélikus lelkipásztor és családja. Látogatásuknak egyetlen célja volt: szerették volna megismerni egy volt kommunista országnak a lakóit, akikért a hetvenes, nyolcvanas években napi rendszerességgel imádkoztak. Az Evangélikus Élet húsvéti számában akkor beszámoltunk erről, és közöltünk egy Samraj lelkésszel készített interjút. A feleségével, Estherrel folytatott beszélgetés közlését azonban a külmisszió ünnepére tartogattuk, hiszen ő – számtalan szolgálata mellett – azokon igyekszik segíteni, akiket „ötforintos akciójával” az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) is támogat. Gyermeklányokról kérdeztük, akiket családjuk gyakran kitaszít, halálra ítél.

A legnagyobb ajándék az övék is

Még az ünnepek előtt hallottam a rádióban, hogy sok ember annyira agyonhajtja magát a karácsonyi készülődésben, hogy mire elérkezik a szenteste, teljesen kimerül, és gyakran veszekedés tör ki a fáradt családtagok között. Ezekben az otthonokban bizonyosan pazar vacsora kerül az asztalra, káprázatos karácsonyfa áll a szobában, gazdag – talán erőn felül vásárolt – ajándékok sorakoznak a fa alatt, és a ház is makulátlanul tiszta. És vajon a szívek? Felkészültek az Úr Jézus születésének ünneplésére?

Kína leprás arca – EKME-est az Üllői úton

Budapest – Az idén negyvenéves jubileumát ünneplő magyar Lepramisszió igazgatója, Riskóné Fazekas Márta református lelkész volt 2014. május 19-én az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) estjének vendége.

A missziói terület fókusza: India

Budapest – 2014. március 24-én az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) szervezésében M. Philip és Sánta Ágnes a Reach the Nation szervezet képviseletében tartottak beszámolót az Indiában zajló missziói munkáról. Az est házigazdája és tolmácsa B. Pintér Márta evangélikus lelkész, az EKME társelnöke volt. Szöveg és fotó: Galambos Ádám

Nem csak az evangéliumot vitték az emberek közé – Interjú dr. Bálint Zoltánnal és dr. Bálintné Kiss Beátával

Budapest – Dr. Bálint Zoltán mérnök és felesége dr. Bálintné Kiss Beáta, tanárnő a világ számos országában éltek már, ahol az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) megbízásából nem csak az evangéliumot vitték az emberek közé, hanem kétkezi segítséget is. Interjúnkban B. Pintér Márta, az EKME társelnöke kérdezte őket. Riporter: B. Pintér Márta. Videó: Győri András Timótheus

Oldalak

Feliratkozás RSS - EKME csatornájára