nagykövet

A brit nagykövet elindítja 221 km-es jótékonysági futóváltóját

Budapest – Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként arra hívja fel a figyelmet, hogy a járvány miatt most még nagyobb szükség van a gyermekek támogatására. Jótékonysági felhívásához ismert közéleti személyekből álló futóláncot indít, akikkel gyermeknapig teljesítik a Balatonkörnek megfelelő 221 km-t.

Nagykövetek sütöttek mézeskalácsot az Ökumenikus Segélyszervezet adventi Adománypontján

Budapest – Idén is önkéntesek százai váltják egymást a szeretet.éhség. Adományponton, az Adventi Ünnep a Bazilikánál helyszínén. Hozzájuk csatlakozott Iain Lindsay brit nagykövet és vele Kovács Koko István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, hogy együtt hívják föl a figyelmet az adakozás fontosságára, Magyarország legnagyobb összefogására. Az Egyesült Királyság nagykövetét elkísérte és a sütöde munkájába bekapcsolódott a nagykövetség több munkatársa is. A nagykövetek önkéntes munkájukkal arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy amikor karácsonykor megajándékozzuk egymást, gondoljunk azokra is, akiknek nehéz körülmények között telnek az ünnepek és hívjuk a 1353-as adományvonalat, hiszen a felajánlásokból az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésének köszönhetően valódi segítség lesz!

Bényi Ildikó és Gundel Takács Gábor lettek a Reformáció 500 nagykövetei

Budapest – Nagyköveti programmal folytatódik a reformáció 500. évfordulóját ünneplő emléksorozat, melynek keretében Bényi Ildikó és Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezetők hívják fel a figyelmet a reformáció máig ható értékeire.

Bemutatkozó látogatáson járt püspökeinknél az új német nagykövet

Budapest – 2016. április 11-én dr. Heinz-Peter Behr a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete udvariassági látogatáson járt Gáncs Péter elnök-püspök hivatalában. A találkozón részt vett Fabiny Tamás külkapcsolatokért felelős püspök is.

Colleen Bell nagykövet imareggelin fogadta a magyarországi egyházi vezetőket

Budapest – Megtiszteltetés volt Colleen Bell amerikai nagykövet számára, hogy az Obama elnök által évente megrendezett imareggeli alkalmából ma otthonában fogadhatta a magyarországi vallási vezetőket Budapesten.

A budapesti finn nagykövet fogadást adott a finn kapcsolatokkal rendelkező evangélikus gyülekezetek delegációinak

Budapest – A budapesti Finn Nagykövetségen Petri Tuomi-Nikula nagykövet 2016. január 25-én fogadta a Magyarországi Evangélikus Egyház azon gyülekezeteinek képviselőit, amelyek testvérkapcsolati viszonyt ápolnak finn gyülekezetekkel. A nagykövet az alkalmon érdekességeket is megosztott személyes életéből, evangélikus kötődéséről.

Nagyköveti bemutatkozás

Budapest – 2014. október 9-én az Északi Püspöki Hivatal vendége volt a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete, Lieselore Cyrus, aki júliusban érkezett hazánkba.

A diplomácia elő tudja segíteni a finn-magyar közeledést – Interjú Pasi Tuominen finn nagykövettel

Budapest – Hatvannégy magyarországi településnek van finnországi testvérvárosi kapcsolata és a finn nagykövet tudomása szerint további két szerződés megkötése folyamatban van. Pasi Tuominen az evangelikus.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy a diplomácia hogyan tudja elősegíteni mind a világi, mind az egyházi fórumokon a finn-magyar közeledést. A nagykövet saját személyes egyházi tapasztalatait is megosztotta velünk. Interjúnk végén megleptük a testvéregyházkerületi megállapodást megörökítő DVD-nkkel. Riporter: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus

Zákonyi Botond, Magyarország nagykövete Kolozsváron járt

Kolozsvár – Magyarország új romániai nagykövete, Zákonyi Botond hivatalos bemutatkozó látogatást tett Adorjáni Dezső Zoltán püspök úrnál. Kötetlen beszélgetés keretében a román magyar viszonyokról és az evangélikusság távlatairól beszélgettek. Forrás: evangelikus.net

A norvég nagykövet ellátogatott az evangélikus elnök-püspökhöz

Budapest – Tove Skarstein Norvégia új magyarországi nagykövete és helyettese, Arild Moberg Sande tanácsos bemutatkozó látogatást tett Gáncs Péter elnök-püspök hivatalában 2013. szeptember 24-én. Áttekintették a két ország és a két evangélikus egyház eddigi kapcsolatait és az együttműködés további lehetőségeit. A nagykövetasszony jelezte, hogy a közeljövőben meg szeretné látogatni a Deák téri evangélikus múzeumot és templomot – tudta meg szerkesztőségünk. Szöveg: evangelikus.hu

Oldalak

Feliratkozás RSS - nagykövet csatornájára