Szentetornya

Szentetornyán adomány kézfertőtlenítőkkel készültek a nyitásra

Szentetornya – Bizonyára minden templom más és más módon készül fel a vasárnapi istentiszteletek megtartására. Szentetornyán megoldottak a távolságtartást, a fertőtlenítést, az énekeskönyv használatát pedig fénymásolattal pótolták. A fertőtlenítőszerek széles skálája állt rendelkezésre az első istentiszteleten, a gyülekezetben 1996 óta gondnoki szolgálatot végző Szverle István jóvoltából. KÉPRIPORT.

Szentetornyán negyedik éve vesznek részt a 72 óra kezdeményezésben

Szentetornya – Immár negyedik éve kapcsolódik be a 72 óra kompromisszum nélkül kezdeményezésbe a Szentetornyai Evangélikus Leánygyülekezet. Az idén a lányok a templom padjait festették lazúrral, a fiúk pedig a gyülekezeti ház kerítésén cseréltek dróthálót. A munka végeztével a gyülekezet egy ebédre látta vendégül a szorgoskodó önkénteseket.

Újraszentelték a felújított szentetornyai templomot

Szentetornya – Orosháza – A szentetornyai evangélikus templomot tavaly újították fel. A munkákra 14,8 millió forint támogatást kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságától az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása keretében. Az önkormányzat félmillió forinttal segítette a helyi védettség alatt álló épület felújítását. A templom 1931-es megépítése óta ez volt az első rekonstrukció.

Karácsonyi fények Szentetornyán

Szentetornya – Az orosháza-szentetornyai evangélikus gyülekezet immár második éve meglepi a falu lakóit, és karácsonyi fénybe öltöztetjük a templomot. Idén december 19-én egy kis műsor keretében kapcsoltuk fel a fényeket – írta szerkesztőségünknek Szverle István gyülekezeti gondnok.

Megújult a szentetornyai evangélikus templom külső része

Szentetornya – Szentetornyán sikerült pályázati forrásból kivitelezni a templom külső vakolatának javítását. A templom régi drótkerítését pedig az orosházi evangélikus iskola lecserélt kerítésével pótolták.

A múlt pompája a jelenben – Megújul a szentetornyai evangélikus templom

Szentetornya – Felújítják a szentetornyai evangélikus templomot. A munkálatok már elkezdődtek, a rekonstrukció költségét pályázati forrásból fedezik.

Szentetornyán az evangélikus templomnál segédkeztek a diákok a 72 óra önkéntes akció keretében

Szentetornya – A 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció keretében diákok segítettek rendbe tenni a Szentetornyán lévő evangélikus templomot és környékét. KÉPRIPORT!

A görögszállási cigánymisszió tagjai Szentetornyán szolgáltak

Szentetornya – A reformáció 500. évfordulójának ünneplésére, szolgálati úton járt a görögszállási cigánymisszió, Orosháza-Szentetornyán. KÉPRIPORT!
Feliratkozás RSS - Szentetornya csatornájára