böjt

Böjt – 2020: Kereszt – tényleg kellett?!

2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Harsány káromlás hangzik, és egyre csak ismételgetem magamban: ez nem történhet meg veled!

Most még nehéz elhinni, de mi is győztesek leszünk

Az idei húsvét más lesz, mint a többi. Más, és évekig emlegetni fogjuk, azonban minden lemondása mellett lehetőség is. Lehetőség az imára, a megújulásra, az Istennel töltött időre.

Heinrich Schütz: Jézus Krisztus hét szava a keresztfán – magyar nyelven

Az a különleges helyzet, hogy 2020 nagyhetében nem tudunk közösségben megemlékezni Krisztus Urunk megváltó munkájáról, felértékeli a digitálisan rögzített istentiszteleteket, áhítatokat. Erre gondolva készítettük el az itt látható videót Heinrich Schütz oratorikus művéről, a Krisztus hét szaváról. A hangfelvételen magyarul hallhatjuk a négy evangéliumból összegyűjtött szövegeket, azokat a részleteket, melyek Jézus Krisztusnak a kereszten mondott szavait hagyományozzák reánk. Így elmélkedhetjük végig a kereszthalál állomásait, és így vonatkoztathatjuk azokat saját életünkre, megerősödve a megváltottság tudatában.

Böjt – 2020: Keresztedre nézek

2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Miattam győz le téged a halál.

Nagycsütörtöki elmélkedés

„Ez lenne az Atya akarata? Az igazságtalanság? Az ártatlan szenved a bűnösök miatt? A bűnösök helyett? A bűnösökért? Az Atya vállalja az igazságtalanságot, mert nem akarja, hogy gyorsan beteljesedjék rajtunk a megérdemelt ítélet. A mi poharunkat ürítette ki. Miértünk halt meg.” Bartha István evangélikus lelkész nagycsütörtöki gondolatai.

Böjt – 2020: Én vagyok az élet kenyere

2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Testedet, véredet adtad, hogy élhessek – teljes, boldog, nagybetűs Életet.

Böjt – 2020: Megvártál…

2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Köszönöm, hogy nem léptél át rajtunk, hanem szólítgattál, hívogattál magadhoz engem, minket.

Böjt – 2020: Megvártál

2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Harsány káromlás hangzik, és egyre csak ismételgetem magamban: ez nem történhet meg veled!

Versek böjt idején

Lovas Zsuzsanna Lux verseit már korábban is publikáltuk honlapunkon. Az evangélikus hittantanár ezúttal egy böjti gyűjteményt küldött el szerkesztőségünknek.

Böjt – 2020: Segíts hazatalálnom

2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Hogy itthon legyek – itt, tenálad.

Oldalak

Feliratkozás RSS - böjt csatornájára