passió

Árnyjáték passió Pusztavámon

Pusztavám – Nagypénteken rendhagyó istentiszteletet tartottak Pusztavámon, ahol Jézus szenvedéstörténetének egyes részleteit a pusztavámi és móri evangélikus fiatalok adták elő. Több volt ez azonban egyszerű előadásnál és színjátéknál. Itt ugyanis az általuk vetített árnyékképek adták ki az egyes jeleneteket. A mozdulatok lassúsága, az aláfestő zene, a fény-árnyék ellentéte és kontrasztja megdöbbentő átélési lehetőséget nyújtott a gyülekezeti tagoknak, hogy elmélyülhessenek nagypéntek gyászában.

Passiójátékot mutattak be az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói

Budapst – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem harmadéves hallgatói 2019. április 11-én mutatták be a zuglói evangélikus templomban azt a passiójátékot, amelyet az idei évben Veszprém megye evangélikus gyülekezeteiben adnak majd elő. Különleges nézőpontú Jézus szenvedéstörténetének bemutatása: ezúttal Pilátus segítségével élhetjük át a Megváltó kereszthalálát.

Krisztus szenvedéstörténete elevenedik meg tizenöt helyszínen

Pápa – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye tizenöt helyszínén teszi teljesebbé a húsvéti ünnepre készülést passiójátékával.

Böjti gondolat: Porszemek a passióban?

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakos, végzős hallgatói által írt meditációkat olvashatják. Lukács Máté András a Maglódi Evangélikus Egyházközségben végzi szolgálatát. Alábbiakban az ő írása segíti az elcsendesedést.

„Ti vagytok erre a tanúk” – Passiójáték Pilisen

Pilis – 2018. március 30-án egy hosszabb időszak zárult le a pilisi evangélikus gyülekezet életében a nagypénteki passiójáték előadásával. Egy olyan folyamat részesei lehettünk a tanúságtételben való részvétellel vagy annak megtekintésével, amelyre bárki őszintén mondhatja, hogy áldott volt, még ha ezt nem is minden pillanatban vehettük észre.

Hittanos passió Soltvadkerten

Soltvadkert – Második alkalommal adták elő a nagypénteki istentisztelet keretében a gyülekezeti házban a helyi evangélikus általános iskola 8. osztályos hittanos tanulói színdarabszerűen Jézus szenvedéstörténetét, a passiót. Homoki Pál lelkészt kérdezte a vira.hu az előadásról.

Keresztútjárással ünnepelték a nagypénteket Kassán

Kassa – A nagypénteki hagyományok elmaradhatatlan része a kassai keresztjárás. A rendezvényt a Szlovákiai Egyházak Ökumenikus Tanácsának kassai elnöksége szervezte.

Fontos üzenetet közvetítünk! – Passiókörúton az őrimagyarósdi fiatalok

Őrimagyarósd – Az Őrimagyarósdi Evangélikus Egyházközség ifjúsága az idei nagyhéten harmadik alkalommal indult passiókörútra. Virágvasárnaptól húsvétvasárnapig hat helyszínen jelenítik meg Krisztus földi életének utolsó fejezetét. A Vas megye gyülekezeteiben előadott passiójáték Péter apostol szemszögéből kíséri végig a nagyhét eseményeit.

Rendhagyó passiót adtak elő a sikátori evangélikus templomban

Sikátor – 2018. március 25-én a sikátori evangélikus templomban Szakos Csaba evangélikus lelkész áhítata után egy egészen különleges, mozgásukban korlátozott fiatalok által előadott passiójátékot tekinthetett meg a virágvasárnapi gyülekezet.

Hogy életetek legyen!

Budapest – „Isten hagyja kiszorítani magát a világból – a keresztre.” Az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói idén is a zuglói evangélikus templomban mutatták be először passió-előadásukat, melyet a nagyhét folyamán tizenhét evangélikus gyülekezetben adnak még elő.

Oldalak

Feliratkozás RSS - passió csatornájára