passió

Nagypénteki passiói istentisztelet liturgiája és énekei – Pesthidegkútról

Budapest – A Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség is rendhagyó módon oldotta meg az idei passióolvasást. Ahogyan azt Fodor Viktor lelkésztől megtudtuk, a honlapjukon adták közre a liturgiát és meghallgatható formátumban az énekeket.

A Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség tagjainak passióolvasása 2020-ban

Kiskunhalas – 2020 Nagypéntekén nem kerülhet(ett) sor a megszokott közös passió olvasásra Kiskunhalason sem. A technika segítségével más megvalósítást gondoltak ki a helyiek. A gyülekezetből tizenhárman vállalták az evangéliumi részek felolvasását, amelyhez egy passiójáték és kálváriák fotóit választották. Az elkészült videó híven követi Johann Sebastian Bach János passiójának forgatókönyvét, belefoglalva a passió koráljait.

Nem vala kívánatos

Budapest – A Zákeus Média Centrum 2005-ben felvett passiómeditációs istentiszteletét adjuk közre, amelyet Abaffy Zoltán és Győri Tamás József írtak és rendeztek. Zenéjét szerezte Bence Áron. A felvételen a pestlőrinci és kelenföldi ifjúság tagjai láthatóak.

Passió járvány idején

Idén így ünneplünk. Sorolhatnánk, hogy mi nincs. Helyette azonban nézzétek, mink van! Az ünnep a miénk. Oda állhatunk Krisztus keresztje köré. A láthatatlan közösség mindig is része volt a kereszténységnek. Most láthatatlan közösségként állunk Krisztus keresztje körül. Hallgassátok, lássátok a passió evangéliumi mondatait, és életetek, sorsotok tisztuljon, nyerjen bűnbocsánatot és feloldozást. Mert Krisztus meghalt és feltámadott miértünk. Bensőséges nagyhetet!

Árnyjáték passió Pusztavámon

Pusztavám – Nagypénteken rendhagyó istentiszteletet tartottak Pusztavámon, ahol Jézus szenvedéstörténetének egyes részleteit a pusztavámi és móri evangélikus fiatalok adták elő. Több volt ez azonban egyszerű előadásnál és színjátéknál. Itt ugyanis az általuk vetített árnyékképek adták ki az egyes jeleneteket. A mozdulatok lassúsága, az aláfestő zene, a fény-árnyék ellentéte és kontrasztja megdöbbentő átélési lehetőséget nyújtott a gyülekezeti tagoknak, hogy elmélyülhessenek nagypéntek gyászában.

Passiójátékot mutattak be az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói

Budapst – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem harmadéves hallgatói 2019. április 11-én mutatták be a zuglói evangélikus templomban azt a passiójátékot, amelyet az idei évben Veszprém megye evangélikus gyülekezeteiben adnak majd elő. Különleges nézőpontú Jézus szenvedéstörténetének bemutatása: ezúttal Pilátus segítségével élhetjük át a Megváltó kereszthalálát.

Krisztus szenvedéstörténete elevenedik meg tizenöt helyszínen

Pápa – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye tizenöt helyszínén teszi teljesebbé a húsvéti ünnepre készülést passiójátékával.

Böjti gondolat: Porszemek a passióban?

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakos, végzős hallgatói által írt meditációkat olvashatják. Lukács Máté András a Maglódi Evangélikus Egyházközségben végzi szolgálatát. Alábbiakban az ő írása segíti az elcsendesedést.

„Ti vagytok erre a tanúk” – Passiójáték Pilisen

Pilis – 2018. március 30-án egy hosszabb időszak zárult le a pilisi evangélikus gyülekezet életében a nagypénteki passiójáték előadásával. Egy olyan folyamat részesei lehettünk a tanúságtételben való részvétellel vagy annak megtekintésével, amelyre bárki őszintén mondhatja, hogy áldott volt, még ha ezt nem is minden pillanatban vehettük észre.

Hittanos passió Soltvadkerten

Soltvadkert – Második alkalommal adták elő a nagypénteki istentisztelet keretében a gyülekezeti házban a helyi evangélikus általános iskola 8. osztályos hittanos tanulói színdarabszerűen Jézus szenvedéstörténetét, a passiót. Homoki Pál lelkészt kérdezte a vira.hu az előadásról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - passió csatornájára