Bonyhád

Lehetőséget adni mindenkinek

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumra egy ország figyelt fel, amikor néhány éve egy középiskolai rangsornak az előkelő ötödik helyén végzett. E rangsorban aszerint szerepeltek az intézmények, hogy melyik tud a legtöbbet fejleszteni a diákjain. Mi áll az azóta is tartó siker hátterében, hogyan tudnak felzárkóztatni, továbbtanulásra ösztönözni hátrányos helyzetű tanulókat is? Ennek jártunk utána a helyszínen.

Egymás értékeiből is gazdagodnak

Nemzetiségi, felekezeti tekintetben változatos környezetben működik a Bonyhád–Hidas–Kismányoki Evangélikus Egyházközség. Parókus lelkésze Aradi András, a Tolna-Baranyai Egyházmegye esperese. Egy havas, téli napon látogattuk meg a Völgység fővárosát, hogy az esperest, illetve György Ferenc egyházközségi felügyelőt a gyülekezet sajátos színeiről, a közösségépítésről, a drámaian sűrű múltról, a jövő reményeiről és az elmaradhatatlan hálaadásról kérdezzük.

Karácsonykor a sötétben és zűrzavarban megjelenik a fény

Bonyhád – Köztiszteletben álló lelkipásztor Bonyhádon Krähling Dániel. Több mint negyvenévi szolgálat után vonult nyugdíjba. Nagy szerepe volt abban, hogy a helyi gimnáziumot visszakapta az evangélikus egyház. A hetvenegy éves nyugalmazott evangélikus esperes több mint negyven esztendőn keresztül szolgálta a helyi híveket. Nyugdíjba 2011-ben vonult, de német nyelvű istentiszteleteket még most is tart.

A találkozás öröme Bonyhádon

Bonyhád – A bonyhádi Atlétikai Centrum adott otthont az egyházmegyei családi délutánnak és missziói napnak 2018. november 17-én Tolna-Baranyában. Az alkalmon kezdő áhítatot tartott Sefcsik Zoltán szekszárdi lelkész.

Campus Tolnában

Bonyhád – 113 településről mintegy 700-an tanulnak a hajdani diákja, Petőfi Sándor nevét viselő intézményben. A város szívében, parkosított környezetben, egy helyen van az iskola és a kollégium, körülöttük japánkert, focipálya és Magyarország második legnagyobb fedett atlétikacsarnoka. A gyerekek közel fele kollégista, jellemzően a térség aprófalvaiból érkeznek, nem csekély számban hátrányos helyzetű családokból, de Budapestről és a határon túlról is jelentkeznek a tanulmányi és sportsikerei miatt elismert gimnáziumba.

Értékteremtő pedagógiai munka a cél a Petőfi-iskolában

Bonyhád – 2018. július 1-től Kovács Ferenc lett a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tagintézmény-vezetője. Az egykori Vörösmarty Mihály Általános Iskola a 2017/2018-as tanévtől a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működik a bonyhádi Petőfi-iskola tagintézményeként.

Győztes vagy! – Országos ifjúsági tábor Bonyhádon

Bonyhád – Isten fegyverzetének felöltésével készültünk ebben az évben győzelemre a bonyhádi konfirmandus- és ifjúsági táborban. Pál Efezusiakhoz írt levele alapján vehettük számba Isten fegyverzetét, és Dávid király történetein keresztül kerülhettünk közelebb ahhoz, hogyan segíthetnek bennünket a mindennapokban a mi saját, személyes próbáinkban, küzdelmeinkben, életünk alakításában.

A legjobbak mérték össze tudásukat a szellemi zsendülésen

Bonyhád – Négy tanulmányi verseny döntőjének adott helyet a közelmúltban a Petőfi Sándor evangélikus gimnázium kétnapos Bonyhádi szellemi zsendülés programsorozata. A megmérettetésre az országhatárokon túlról is érkeztek fiatalok.

Bonyhádi és paksi diákok jutottak az országos döntőbe

Szekszárd – 2018. március 22-én tartotta meg Szekszárdon a Tolna megyei középiskolások közlekedésbiztonsági kupáját a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A verseny célja a KRESZ-t már jól ismerő diákok részére egy magasabb szintű megmérettetés lehetőségének megteremtése, egyúttal a fiatalok balesetmentes közlekedésre való nevelése – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Prózával idézték Mátyás királyt a gyerekek

Bonyhád – Mátyás napja alkalmából idén is megrendezte Mátyás prózamondó versenyét a Solymár Imre Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bonyhád csatornájára