Evangélikus Országos Múzeum

Az Év kiállítása díj jelölést kapott az Evangélikus Országos Múzeum cipszer kiállítása

Budapest – 2019-ben rendezett időszaki kiállítást Kik a cipszerek? a szepesi szász identitás családi emlékei címmel az Evangélikus Országos Múzeum, amely hivatalosan az Év kiállítása 2020 díj egyik jelöltje lett. A Pulszky Társaság által meghirdetett pályázaton a zsűri 2020. június 11-i ülésén választotta ki a továbbjutó kiállításokat (a kiírás szerint két kategóriában 6-6 jelöltet választhat ki). A továbbjutók listájának közzététele után a jelölt múzeumok használhatják AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 díj jelöltje címet. Izgalommal várjuk a szeptember 26-i díjátadót.

Trianon az erdélyi evangélikusok szemével – Veres Emese Gyöngyvér tartott előadást

Budapest – A Magyarországi Luther Szövetség és a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága szervezésében jubileumi előadássorozatra kerül sor minden hónap utolsó csütörtökén a Deák téri Evangélikus Országos Múzeum előadótermében. A koronavírus-járvány miatt a sorozat pár előadását le kellett mondani, de a 2020. június 25-ére szervezett előadást már szerencsére meg lehetett tartani. Veres Emese Gyöngyvér néprajzos Trianon az erdélyi evangélikusok szemével címmel tartotta meg előadását.

Pályázat: Így ügyeskedtek Ti!

Budapest – Az Evangélikus Országos Múzeum kézműves-kreatív pályázatát az alábbiakban olvashatják.

Közönségszavazásra hív az Evangélikus Országos Múzeum

Az Emlék - tárgy - alkotás címmel kiírt pályázatra beérkezett pályamunkákra most a közönség is szavazhat!

Emlék – tárgy – alkotás. Valós tárgyak a virtuális térben

Budapest – Tárgyak, amelyek körül vesznek bennünket. Tárgyak, amelyek beszélnek. Tárgyak, amelyeknek története van. Egy tárgy, amely egy egész korszakot szimbolizál. Egy tárgy, amely érzéseket, emlékeket hív elő. Nektek is van ilyen?

Kiállítás karanténban – a jelen és a jövő látogatói számára

Budapest – Megjelent az Evangélikus Országos Múzeum „Pulszky Ferencz ajándoka” című kiállításának a katalógusa és virtuális honlapja. Papp Júlia katalógusa tudományos igénnyel készült, de izgalmas, olvasható módon vezeti be az érdeklődőket a műtárgymásolás lenyűgöző világába, rávilágítva a háttérben húzódó mozgatórugókra. Az 50 oldalas, képekkel gazdagon illusztrált katalógus egyben az Evangélikus Országos Gyűjtemény új C-sorozatának első kiadványa, a múzeum és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézete együttműködésének szép példája.

Egy elmaradt finisszázs margójára

Az Evangélikus Országos Múzeumban február 18. és március 17. között volt látható a Konok és… című kiállítás, amely a kilencvenedik születésnapját ünneplő Konok Tamás tiszteletére nyílt meg. Sajnos az utolsó napokat és a zárórendezvényt elvitte a vírushelyzet. Így hát levélben köszönjük meg a festőművésznek a lehetőséget – írja a tárlat kurátora.

Nehéz idők, kreatív megoldások – Rendhagyó kiállításmegnyitó az Evangélikus Országos Múzeumban

Néha a válságos helyzetek szülik a legújszerűbb megoldásokat. Az Evangélikus Országos Múzeumot új kiállításának rendezése közben érte a koronavírus-járvány. A tárlat összeállítói azonban az elkeseredés helyett másik utat választottak: március 26-án este virtuálisan, az interneten nyitották meg a „Pulszky Ferencz ajándoka” – Rézmetszet, gipsz, fénykép – fejezetek a műtárgymásolás történetéből címet viselő kiállítást, abban a reményben, hogy a művészet halhatatlanságával örömet és reményt tudnak csempészni a látogatók mindennapjaiba a rémület és a csüggedés időszakában.

Kreatív online feladatokat készítettek az Evangélikus Országos Múzeum múzeumpedagógusai

Budapest – Az Evangélikus Országos Gyűjtemény – Evangélikus Országos Múzeum múzeumpedagógusai karantén idején sem tétlenkednek. Kreatív online feladatokkal, kísérletekkel várják a fiatal és/vagy kíváncsi látogatókat.

„Pulszky Ferencz ajándoka” – Ma nyílik az Evangélikus Országos Múzeum virtuális kiállítása

Budapest – A kor és a járványhelyzet kihívásaihoz az Evangélikus Országos Múzeum is alkalmazkodik: ugyan valóságos formában rendezte meg új időszaki kiállítását, de a megnyitó a Youtube-on fog zajlani.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus Országos Múzeum csatornájára