dr. Munib A. Younan

Younan elnök hangsúlyozta, hogy Luther tudatosan akarta megreformálni és megújítani az egyházat

Windhuk – A Lutheránus Világszövetség elnöke, dr. Munib A. Younan püspök arra buzdította a világméretű evangélikusság közösségét, hogy folytassák Luther Mártonnak az egyház reformjára, újjáépítésére és átalakítására vonatkozó fáradozásait a megtérés szellemében, és a Jézus Krisztus evangéliumához való hűség jegyében.

„Dicsőség a magasságban Istennek!” – Dr. Munib A. Younan püspök karácsonyi üzenete

Genf – A Lutheránus Világszövetség elnöke, a Jordániai és Szentföldi Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke karácsonyi üzenetében Lukács evangéliumának 2. fejezetét idézte, mely így szól: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” (Lukács 2,14)

„Az Úrhoz való megtérésünk azt követeli, hogy a mellettünk lévőhöz is odaforduljunk” – Dr. Munib A. Younan püspök, a Lutheránus Világszövetség elnökének beszéde

Malmö – A Malmői Aréna színpadára egymás után léptek fel a világ különböző régióiból érkezett keresztények, hogy bizonyságot tegyenek 2016. október 31-én, reformáció napján mintegy tízezer ember előtt arról, hogyan alakult életük a kilátástalanságban, és Isten hogyan adott nekik erőt a legnehezebb helyzetekben is. A bizonyságtevésekre reagált dr. Munib A. Younan püspök, a Lutheránus Világszövetség elnöke is. Az elhangzott beszédet teljes terjedelmében közöljük.

Ha egy tag szenved, a többi is szenved vele! – Katolikus-evangélikus békeüzenet a világnak

Malmö – A világ szenvedőivel együtt érző egyházakra és azokban munkálkodó emberekre van szükség ma, amikor háború, békétlenség, klímakatasztrófa és igazságtalanság, gyűlölködés pusztít a világ számos régiójában. Olyan közös bizonyságtételekre van szükség, hogy lássuk, lehet „a szeretet őrületével” is viszonyulni a problémákhoz.

Isten adománya az egység – Reformációi megemlékezés I. Ferenc pápával és a Lutheránus Világszövetség vezetőivel

Lund – Ferenc pápa, valamint dr. Munib A. Younan és dr. Martin Junge mindannyian kiálltak a 2016. október 31-én Lundban tartott reformációi megemlékezésen a mellett, hogy az egyházak közötti nézeteltérésektől tovább kell lépni és a közösség, a közös bizonyságtétel felé kell venni az irányt.

Élőben követhetjük nyomon a reformáció napján a lundi evangélikus-katolikus közös megemlékezést

Lund – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) és a Római Katolikus Egyház közös ökumenikus megemlékezést fog tartani 2016. október 31-én Svédországban, Lundban. Az eseményeket élőben is nyomon lehet majd követni!

Leleplezték az égi kereszt nevű műalkotást a wittenbergi Luther-kertben

Wittenberg – Joachim Gauck német szövetségi elnök, valamint a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) vezető személyiségei leplezték le 2016. június 15-én az úgynevezett égi keresztet (Himmelskreuz) a wittenbergi Luther-kertben. Az ünnepi rendezvény alatt Gauck elnök, dr. Munib Younan, az LVSZ elnöke és dr. Martin Junge főtitkár avatták fel a háromszoros kereszt konstrukciójú, alumíniumból és nemesacélból készült műalkotást.

Dr. Munib A. Younannak a Lutheránus Világszövetség elnökének karácsonyi üzenete

Genf – A Lutheránus Világszövetség elnöke, dr. Munib A. Younan Ézsaiás könyve 9. fejezetének 5. versével köszöntötte az LVSZ tagjait. Forrás: lutheranworld.org

LVSZ: Younan elnök a szétszabdalt világban az egységes bizonyságtételt szorgalmazta megnyitó beszédében

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) elnöke, dr. Munib A. Younan arra emlékeztette a világméretű lutheránus közösség tagegyházait, hogy Jézus férfiakat és nőket egyformán, egyenjogúan hívott el a követésére, s egyást minden helyzetben támogatni kell, és a világnak ezzel szolgálni. Az elnök megnyitó beszédében hangsúlyozta: „Meg vagyok győződve arról, hogy a követés koncepcióját újra magunkévá kell tennünk, ha együtt akarjuk Isten megváltó és megbékítő misszióját végezni.” Forrás: LWI, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A Lutheránus Világszövetség köszönetet mondott XVI. Benedek pápának ökumenikus törekvéseiért

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) 2013. február 28-án, a katolikus egyházfő szolgálatának utolsó napján köszönetet mondott XVI. Benedeknek, amiért támogatta az ökumenikus törekvéseket, és vezető szerepet töltött be a mozgalomban. Forrás: LWI, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - dr. Munib A. Younan csatornájára