Martin Junge

A Lutheránus Világszövetség főtitkára bejelentette lemondását

Genf – A Lutheránus Világszövetség főtitkára, dr. Martin Junge 2020. május 20-án bejelentette, hogy 2021. október 31-én, három évvel a hivatali ideje lejárta előtt lemond jelenlegi posztjáról.

Martin Junge LVSZ-főtitkár finn kitüntetést kapott

Helsinki – Kari Mäkinen finn érsek egyházi kitüntetésben részesítette Martin Jungét, a Lutheránus Világszövetség főtitkárát. A Szent Henrik-érdemrend keresztjét általában az ökumenében, a testvéregyházakkal való kapcsolat építésében, a misszióban vagy humanitárius területen végzett munkáért adományozzák – ezt az érdemrendet kapta Junge is, elsősorban ökumenikus elköteleződésének elismeréseképpen.

Martin Junge részvétét nyilvánította Pósfay György halálával kapcsolatban

Genf – A Lutheránus Világszövetség főtitkára, dr. Martin Junge is részvétet nyilvánított a novemberben elhunyt Pósfay György családjának.

Dr. Martin Junge LVSZ-főtitkár levelet írt a lutheránus tagegyházaknak a lundi reformációi megemlékezés után

Lund – Genf – Dr. Martin Junge, a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) főtitkára az október 31-én Lundban megtartott közös katolikus–evangélikus reformációi megemlékezés után levelet írt a tagegyházak vezetőinek. Írását most szó szerinti fordításban közöljük.

Fedezzük fel, kik is vagyunk Krisztusban! – Dr. Martin Junge LVSZ főtitkár igehirdetése

Lund – A reformáció emléknapján, október 31-én a Lutheránus Világszövetség és az Apostoli Szentszék közös megemlékezést szervezett Lundban. A világszövetség főtitkára, dr. Martin Junge a pápa előtt hirdette Isten igéjét a jelenlévőkhöz, beszédét teljes terjedelmében közöljük.

Martin Junge, a Lutheránus Világszövetség főtitkára prédikált a Deák téri evangélikus templomban

Budapest – A Föld Sója találkozón részt vevő egyes nemzetek tagjai Budapest különböző pontjainak templomaiban gyűltek össze 2016. július 10-én, hogy úrvacsorás istentisztelettel búcsúzzanak egymástól és a magyar vendéglátóktól. A Deák téri evangélikus templomban Martin Junge, a Lutheránus Világszövetség főtitkára prédikált. A tolmácsolásban Cselovszkyné Tarr Klára segített. VIDEÓ!

Leleplezték az égi kereszt nevű műalkotást a wittenbergi Luther-kertben

Wittenberg – Joachim Gauck német szövetségi elnök, valamint a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) vezető személyiségei leplezték le 2016. június 15-én az úgynevezett égi keresztet (Himmelskreuz) a wittenbergi Luther-kertben. Az ünnepi rendezvény alatt Gauck elnök, dr. Munib Younan, az LVSZ elnöke és dr. Martin Junge főtitkár avatták fel a háromszoros kereszt konstrukciójú, alumíniumból és nemesacélból készült műalkotást.

A menekültek sok mindent elveszítenek, de emberi jogaikat soha – Martin Junge köszönetet mondott Németországnak a 2015-ös menekültkrízisben való bátor helytállásért

Hannover – Dr. Martin Junge, a Lutheránus Világszövetség főtitkára tiszteletét fejezte ki a németországi egyházaknak és a szövetségi államnak továbbá megköszönte mindazt az erőfeszítést, amelyet a menekültek érdekében tettek.

Az erősebb elkötelezettség kézzelfoghatóbbá teszi az evangélikus közösséget

Genf – A Lutheránus Világszövetségnek továbbra is folytatnia kell a dinamikus elköteleződéseiben azt a fejlődést, amelyet világszinten milliók felé nyújt és el kell mélyítenie a kapcsolatokat, hogy a közösség kézzelfoghatóbbá váljék – ezeket a szavakat mondta Martin Junge a világszövetség főtitkára a genfi tanácsülésen, 2015. június 18. és 22. között.

A reformáció mint világpolgár

Magdeburg – Genf – A reformáció a Sachsen-Anhalt-i Wittenbergből kiindulva világpolgárrá vált. Ez a gondolat állt Martin Jungénak, a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) főtitkárának és Stephan Dorgerloh Sachsen-Anhalt-i kultuszminiszternek 2014. január tizenharmadikán a genfi Ökumenikus Centrumban zajlott találkozójának középpontjában. Dorgerloht az evangélikus szövetség által szervezett aktivitások érdekelték, különösen is azok, amelyeket Wittenbergben a reformáció 500. évfordulójával kapcsolatban terveznek szervezni. Forrás: LWI, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Oldalak

Feliratkozás RSS - Martin Junge csatornájára