harangszentelés

„Minden nyelv Istent magasztalja!” – Új harangot és harangjátékot kapott az oroszlányi templom

Oroszlány – A második világháborúban elvitt harang pótlása mellett új, digitális harangjátékkal is gazdagodott az oroszlányi evangélikus templom. A felszentelésre 2018. szeptember 8-án, szombaton délután ünnepi istentisztelet keretében került sor, melyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Szarka István fejér-komáromi esperes és Farkas Etelka helyi lelkész közreműködött. Énekkel szolgált a gyülekezet kórusa.

Mindennek megvan a rendelt ideje – Harangszentelés Legénden

Legénd – Ünnepi istentisztelet keretében történt meg a Legéndi Evangélikus Egyházközség által a reformáció ötszázadik évfordulójára Isten kegyelméből újraöntetett, 1952-ben Káldy Miklóstól kapott harang felszentelése. A felszentelés és igehirdetés szolgálatát dr. Cserhátiné Szabó Izabella püspökhelyettes végezte, a liturgiában Eszlényi Ákos, az egyházközség lelkésze és édesapja, Eszlényi László működtek közre.

Az adományokból született harang megerősíti a komáromi közösséget

Komárom – Pál apostol azt mondja, hogy Isten igéje és az imádság szentel meg mindent – ezzel a gondolattal adták át az evangélikus közösség számára azt az új lélekharangot, mely létével templommá emelte a komáromi imaházat örökélet vasárnapon, amikor az eltávozottakról is megemlékeztek.
Feliratkozás RSS - harangszentelés csatornájára