Berlin

58 év után újra működni fog a német megosztottság egyik jelképe

Berlin – A jövő héttől ismét mutatni fogja az időt a Kelet- és Nyugat-Berlin határán álló falnál lévő templom Megbékélés órája.

Berlini tömegdemonstráció a nyílt társadalomért

Berlin – 2018. október 13-án, szombaton több tízezres tömeget vártak arra a demonstrációra, melynek a mottója „#unteilbar – Solidarität statt Ausgrenzung” („#megoszthatatlan – kirekesztés helyett szolidaritás”) volt.

Holokauszt-túlélőkkel találkoztak Berlinben

Holokauszt-túlélőknek rendeztek találkozót Berlinben. Lebovits Imre és családja is részt vett ezen a találkozón. Élményeit az alábbi beszámolóban osztotta meg szerkesztőségünkkel.

A berlini ostyagyalázási per és következményei

Az alábbi cikk a reformáció kezdetének 500. évfordulójához kapcsolódik, és egy néhány évvel korábbi évfordulót idéz fel. 2010-ben emlékeztek meg Németországban a berlini ostyagyalázási per 500. évfordulójáról. A megemlékezések közül a Jüdische Gemeinde zu Berlin nevű zsidó közösség gondozásában megjelent írást választottuk ki, amelynek szerzője Stephen Tree. Az ő neve fémjelzi az évforduló alkalmával rendezett kiállítást is. Olvasóink bizonyára figyelemreméltónak találják a berlini zsidóság egy rangos képviselőjének tudósítását arról, hogy milyen sorsfordulót jelentett a reformáció a zsidóság számára Wittenberg szomszédságában, a brandenburgi választófejedelemségben.

Luther-utak – 5. rész | Egyetem, vár, kolostor

A reformáció története elválaszthatatlanul összeforrt az olyan jelentőségű városokkal, mint Eisleben és Wittenberg. Mégis, elterjedése és sikere szinte elképzelhetetlen lett volna Luthernek a Németország más régióiba tett számtalan utazása nélkül; a reformátor mindig készen állt arra, hogy szembenézzen ellenzőivel. A különösen szép ötödik útvonal Frankfurt és Berlin között nagyszerű felfedezésekre hív.

Menekülteknek segítenek, afrikai éhezőket támogatnak – Önkéntes segítők jelentik egy német gyülekezet motorját - VIDEÓ!

Berlin–Schlachtensee – A Berlin–Schlachtensee-ben lévő Johannes-Kirche (János-templom) gyülekezete több mint 3800 tagot számlál. Az egykor Nyugat-Berlin területén lévő gyülekezet vasárnapi istentiszteleteire bár csak mintegy 60-an járnak, mégis a gyülekezetnek ez a magja rendkívül agilis. A különböző korosztályoknak több mint 30 csoportjuk van a különböző témákban. A berlini Német Protestáns Egyházi Napokon (Kirchentag) ismerkedtünk meg lelkészükkel és egyháztagjaikkal, riportunkban az ő életüket szeretnénk bemutatni.

Berlin

Berlin – 2017. május 24. és 28. között került megrendezésre Berlinben a Németországi Protestáns Egyházi Napok (Kirchentag). Videónkban a német főváros, Berlin életképeit szeretnénk bemutatni.

Berlini hangulatképek – VIDEÓ!

Berlin – 2017. május 24. és 28. között került megrendezésre Berlinben a Németországi Protestáns Egyházi Napok (Kirchentag). Videónkban a berlini hangulatot szeretnénk bemutatni.

Te látsz engem – Elkezdődött a Kirchentag

Berlin – A Köztársaság téren, a Reichstag épülete előtt, a Brandenburgi Kapunál és a Gendarmenmarkt nevű téren felállított három óriási színpadon egyórás ráhangolódás után kezdődtek el a 36. Német Protestáns Egyházi Napok (Kirchentag) rendezvény nyitó istentiszteletei Berlinben.

Berlin jól felkészült a Kirchentagra

Berlin – Elkészültek a 36. Német Protestáns Egyházi Napok (Kirchentag) közlekedési és biztonsági programjai. A Kirchentag üzletvezetője, Constantin Knall, a berlini rendőrség részéről Siegfried-Peter Wulff, a szövetségi rendőrség berlini alelnöke, Ralfh W. Krüger, a német vasutak részéről Alexander Kaczmarek és a berlini közlekedési vállalat részéről Helmut Gratz a napokban mutatták be a nagyközönségnek a koncepciókat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Berlin csatornájára