országos

Országos evangélikus táborok 2019

Kedves táborozni készülők! Örömmel hirdetjük, hogy idén is megrendezzük a már jól ismert táborainkat. Színes programok, sport, zene, játék, töltekezés és jó közösség vár rád. Ha igazán tartalmas és érezhetően evangélikus nyári élményekre vágysz, ne habozz, jelentkezz! Szeretettel várunk. A jelentkezés 2019. február 11., hétfőn indul. Te se maradj le!

Meghívó a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelői konferenciájára

Révfülöp – A hagyományoknak megfelelően idén ősszel is megrendezik az országos felügyelői konferenciát 2018. november 9–11. között az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban, Révfülöpön. Az alábbiakban Prőhle Gergely országos felügyelő felhívását olvashatják.

Közösségben Jézussal, közösségben egymással – Ötödik alkalommal rendezték meg az Országos Ifjúsági Tábort

Bánk – Idén is megrendezték az Országos Ifjúsági Tábort Bánkon. A hét folyamán a több mint nyolcvan fiatal Jézusra összpontosítva élhette át a Mesterrel való találkozás különleges, életújító élményét. A fiataloknak lehetőségük nyílt Isten igéjével foglalkozni, a csoportos dialógusok során a napi témákról beszélgetni, énekelni, zenélni, sokat játszani és sportolni. Az idei évben beszámoló gyanánt a kecskeméti ifjúság vállalta, hogy leírja érzéseit, élményeit a táborral kapcsolatban, ahova nemcsak a déli, de az északi és a nyugati egyházkerületből is érkeztek fiatalok.

Élményekkel teli befogadás – Sikeres volt a Bánki Országos Tábor

Bánk – Újra eljött a nyár és újra kinyitotta kapuit a Bánki Országos Tábor az elmúlt héten. Nem túlzás azt mondani, nagyon várták már a fiatalok és nagyon várták már a szervezők is – Csadó Balázs irsai lelkész vezetésével – a kapunyitást.

Öt dolog, amit a 25. Országos Evangélikus Hittanversenyen tanultunk

Piliscsaba – A 25. Országos Evangélikus Hittanversenyt 2016. április 9-én rendezték meg, melyen a KÖSZI önkéntesei ismét örömmel vettek részt, hogy különböző izgalmas programokkal szórakoztassák az esemény résztvevőit.

EPOT: „Szolgáljatok az Úrnak örömmel!” – Letölthető a presbiteri találkozó részletes programja, plakátja és szórólapja!

Budapest – 2015. szeptember 19-én, szombaton kerül megrendezésre az EPOT, vagyis az Evangélikus Presbiterek Országos Találkozója Budapesten, a Tüskecsarnokban. Leírjuk a regisztráció menetét és letölthető honlapunkról a részletes program, plakát és szórólap is.

Legyünk jövőre 100-an! – Országos ifjúsági tábor volt Bánkon

Bánk – Évek óta megrendezésre kerül az Északi Evangélikus Egyházkerület konfirmandus és ifjúsági tábora. Idén azonban, hogy még szélesebb körben legyen nyitott az alkalom, új néven és kibővített vezetői csapattal kezdődött az immár országos ifjúsági tábornak elnevezett hét a Nógrád megyei Bánkon.

Identitásunk iskolája: a gyülekezet – Országos lelkészkonferenciát tartottak Balatonszárszón

Balatonszárszó – Május 4. és 6. között került sor idén az országos lelkészkonferenciára, a balatonszárszói konferenciaközpontunkban. A tanácskozás témája Identitásunk iskolája: a gyülekezet volt. Cikkünkhöz folyamatosan töltjük fel a kapcsolódó videófilmeket!

2017 felé – Országos felügyelői konferencia zajlott Révfülöpön

Révfülöp – November második hétvégéjén Révfülöpön megtartották a felügyelők országos konferenciáját,amelyen az előadók főként a reformáció 500. évfordulójának elõkészületeirõl számoltak be.

Papnék ünneplőben – Beszámoló a papnék idei éves rendes találkozójáról

Balatonszárszó – Szeptember utolsó hétvégéjén minden évben különös ünnepre készülődünk mi, lelkészfeleségek. Becsomagoljuk legszebb ruháinkat, megpróbáljuk előre elrendezni az otthonmaradók életét, összeszedjük kincseinket és kacatjainkat, majd útra kelünk, hogy újra találkozhassunk Szárszón papné társainkkal. Örömünnep ez számunkra. A találkozásé, a jó beszélgetéseké, az együttlété, a jókedvé, a lelkünké. Hiszem azt, hogy ezeken a napokon Isten is mosolyogva figyel bennünket. Személyes beszámoló.

Oldalak

Feliratkozás RSS - országos csatornájára