2014

Elkészült a 2014-es Magyar Evangélikus Bibliográfia

Budapest – Herzog Csaba, dr. Hubert Gabriella (szerk.), Jillyné Mássik Mária és Selmeczi Pálma közreműködésével, az Evangélikus Országos Könyvtár kiadásában és a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága támogatásával elkészült a 2014-es Magyar Evangélikus Bibliográfia.

Babyboom 2014: Anya, Apa, bim-bam – Lelkész-babák az evangélikus egyházban

Csak jöttek és jöttek a hírek: itt is és ott is baba született. Már-már olyan érzésünk volt, mindenkinek éppen 2014-ben születik kisbabája az evangélikus lelkészi kar tagjai közül. Összeállításunkból kiderül, kik is azok a babák, akik az elmúlt évben születtek, ki mennyit fejlődött világrajötte óta, mit tud már, hogyan cseperedik családja szerető körében.

Prága után idén Valenciában rendezik meg a taizéi találkozót

Prága – 2014. december 31-e estéjén Alois testvér bejelentette a Prágában összegyűlt fiataloknak, hogy a következő európai találkozónak egy olyan város ad otthont, ahol korábban még nem volt ilyen jellegű összejövetel: a spanyolországi Valencia – tájékoztatott a Taizéi Közösség sajtóközleményében.

Evangélikus istentisztelet volt a Magyar Rádióban karácsonykor – Az istentisztelet újra meghallgatható!

Budapest – 2014. december 26-án 11 órai kezdettel evangélikus istentiszteletet közvetített a Kossuth Rádió Budapestről a Deák téri templomból. Igét hirdetett Smidéliusz Gábor a gyülekezet lelkésze. Az istentisztelet újra meghallgatható!

Áldott karácsonyt kívánunk!

„Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” (Jn 1,14) Az evangelikus.hu minden kedves Olvasójának áldott, boldog karácsonyt kívánunk!

Elnyerte az Év Kutatóhelye Díjat az Orosházi Evangélikus Gyülekezeti Levéltár

Orosháza – A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) által alapított Év Kutatóhelye Díjat 2014-ben evangélikus levéltár nyerte. Az Orosházi Gyülekezeti Levéltár a díjazott. A díjat 2015. január második felében fogják átadni Orosházán.

„Hadd áldlak teljes szívből!” – Kezdődik a zsinat második napja

Budapest – A zsinat X/7. ülésszakának második zsinati napi eseményeiről is folyamatos tudósítás olvasható honlapunkon. Kövessék velünk nyomon az eseményeket!

Reformációi gálaest: „Én és az én házam népe az Urat szolgáljuk” (Józsué 24,15)

Budapest – A hagyományoknak megfelelően 2014. október 19-én is megtartották a Budapest Uránia Nemzeti Filmszínházban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében a reformációi gálaestet.

Istennel szövetségben: Országos evangelizációt tartottak

Budapest – Istennel szövetségben volt a mottója a 2014. október 11-én, szombaton a Deák téri evangélikus templomban tartott országos evangelizációnak. Videókkal gazdagított tudósításunkat tekinthetik meg.

Vagy-vagy – Gáncs Péter: el kell döntenünk, hogy Istent szolgáljuk vagy istenpótlékokat

Budapest – A reformáció hónapját megnyitó istentiszteleten, 2014. október elsején Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) alelnöke arról beszélt, hogy az embernek el kell döntenie, kit akar szolgálni, Istent vagy különböző bálványokat, istenpótlékokat. VIDEÓKKAL GAZDAGÍTOTT ANYAGUNK!

Oldalak

Feliratkozás RSS - 2014 csatornájára