Soltvadkert

Életutak – Hivatásom: Nyugdíjas óvónő

Soltvadkert – Kedves szavú, nyugodtságot sugárzó lénye, gyermekszeretete és hivatástudata teszi emlékezetes pedagógussá, Köhlerné Schiszler Ágnest. Mindenki, Ági óvó nénije, vagy ahogyan sokan ismerik, a „németes óvó néni” nem tud még elszakadni hivatásától, ezért hol máshol is találkozhattam vele egy riport erejéig, mint az óvodában. Az Evangélikus Óvoda vezetői is örömmel veszik segítségét, hogy még nem engedi el teljesen az intézményi feladatokat, besegít, amikor szükséges. Hiszen visszahúzza a szíve. Életútjáról és hivatásáról, további elképzeléseiről beszélgetett vele a Vadkertinfo.hu.

Új tanév, új kezdet és új óvodavezető a soltvadkerti evangélikus óvodában

Soltvadkert – Jelen pillanatban még mindenki a nyár adta örömökkel, strandolással, pihenéssel van elfoglalva, és aki teheti, épp szabadságát tölti. Szeptember 1-től – reményeink szerint – a 2020-2021-es új tanév elindul. Hogy ez normál oktatás mellett, vagy digitális módon kezdődik meg még kérdéses, hiszen nem tudhatjuk, hogy lesz-e második hulláma a koronavírus-járványnak. Bízunk benne, hogy nem.

A béketeremtést tartja legfőbb feladatának az új, vadkerti esperes

Soltvadkert – Ünnepi istentiszteletet és közgyűlést tartott a Bács-Kiskun Evangélikus Egyházmegye 2020. július 25-én, szombaton a Soltvadkerti Evangélikus Gyülekezeti házban, majd Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházmegye püspöke beiktatta esperesi hivatalába Homoki Pál soltvadkerti lelkészt.

Homoki Pál soltvadkerti lelkész esperes lesz: életút, hitvallás és tervek

A Magyarországi Evangélikus Egyház alulról építkező egyházszervezeti rendszerben működik, ahol demokratikus módon, választással döntenek a vezetők személyéről. A Bács-Kiskun Evangélikus Egyházmegye 3 közigazgatási megye 13 evangélikus gyülekezetét fedi le, melynek lelkészi vezetője az esperes.

Tanévzárás – másként

Soltvadkert – Az oktatás különböző fokozataiban, színterein is más-más problémával kellett szembenézni. A cél azonban közös volt: úgy segíteni a tanítás-tanulás folyamatát a résztvevőknek, hogy a helyzethez igazodóan a leghatékonyabb legyen.

Angliában, Máltán, Szicíliában jártak a soltvadkerti pedagógusok

Soltvadkert – Edinburgh, Oxford, Málta... A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola pedagógusainak egy része ide utazott el néhány hónapja, de nem csupán a látnivalók miatt. Az Európai Unió Erasmus+ pályázatának keretein belül, négy tanár és egy tanító szakos pedagógus vehetett részt az adott helyszínek iskoláinak képzésein, ahol új módszertani tudást sajátíthattak el.

Elballagtak a soltvadkerti evangélikus óvodások

Soltvadkert – Huszonhárom óvodás ballagott el szombaton a Soltvadkerti Evangélikus Óvodából. Az ünnepséget az evangélikus templomban tartották, ahol csak minden második sorban ültek a szülők és a hozzátartozók.

Az általános iskolai korszakukat zárták le a diákok Soltvadkerten

Soltvadkert – Tanévzáró ünnepség hiányában június 12-én, pénteken este fél hattól az evangélikus templomban ballagási áhítat keretében köszöntek el a 8. osztályos tanulóktól Soltvadkerten.

Módszertani tudást és országismeretet ad – Tanárok Erasmus+ programon

Edinburgh, Oxford, Málta... Olyan helyek ahová a legtöbben vágyunk eljutni. A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola pedagógusainak egy része ezekre a helyekre utazott el 2019 nyarán, de nem csupán a látnivalók miatt. Az Európai Unió Erasmus+ pályázatának keretein belül 4 tanár és egy tanító szakos pedagógus vehetett részt az adott helyszínek iskoláinak képzésein, ahol új módszertani tudást sajátíthattak el.

Szoros maradt az óvoda és a családok kapcsolata Soltvadkerten

Soltvadkert – Több mint egy hónapja zártak be az iskolák mellett az óvodák is. Az oktatás nem állt le, csak kissé átalakult. Mi történt a Soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvodában? – Erről kérdezte a Baon.hu Hachbold Éva intézményvezetőt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Soltvadkert csatornájára