Soltvadkert

Homoki Pál soltvadkerti lelkész esperes lesz: életút, hitvallás és tervek

A Magyarországi Evangélikus Egyház alulról építkező egyházszervezeti rendszerben működik, ahol demokratikus módon, választással döntenek a vezetők személyéről. A Bács-Kiskun Evangélikus Egyházmegye 3 közigazgatási megye 13 evangélikus gyülekezetét fedi le, melynek lelkészi vezetője az esperes.

Tanévzárás – másként

Soltvadkert – Az oktatás különböző fokozataiban, színterein is más-más problémával kellett szembenézni. A cél azonban közös volt: úgy segíteni a tanítás-tanulás folyamatát a résztvevőknek, hogy a helyzethez igazodóan a leghatékonyabb legyen.

Angliában, Máltán, Szicíliában jártak a soltvadkerti pedagógusok

Soltvadkert – Edinburgh, Oxford, Málta... A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola pedagógusainak egy része ide utazott el néhány hónapja, de nem csupán a látnivalók miatt. Az Európai Unió Erasmus+ pályázatának keretein belül, négy tanár és egy tanító szakos pedagógus vehetett részt az adott helyszínek iskoláinak képzésein, ahol új módszertani tudást sajátíthattak el.

Elballagtak a soltvadkerti evangélikus óvodások

Soltvadkert – Huszonhárom óvodás ballagott el szombaton a Soltvadkerti Evangélikus Óvodából. Az ünnepséget az evangélikus templomban tartották, ahol csak minden második sorban ültek a szülők és a hozzátartozók.

Az általános iskolai korszakukat zárták le a diákok Soltvadkerten

Soltvadkert – Tanévzáró ünnepség hiányában június 12-én, pénteken este fél hattól az evangélikus templomban ballagási áhítat keretében köszöntek el a 8. osztályos tanulóktól Soltvadkerten.

Módszertani tudást és országismeretet ad – Tanárok Erasmus+ programon

Edinburgh, Oxford, Málta... Olyan helyek ahová a legtöbben vágyunk eljutni. A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola pedagógusainak egy része ezekre a helyekre utazott el 2019 nyarán, de nem csupán a látnivalók miatt. Az Európai Unió Erasmus+ pályázatának keretein belül 4 tanár és egy tanító szakos pedagógus vehetett részt az adott helyszínek iskoláinak képzésein, ahol új módszertani tudást sajátíthattak el.

Szoros maradt az óvoda és a családok kapcsolata Soltvadkerten

Soltvadkert – Több mint egy hónapja zártak be az iskolák mellett az óvodák is. Az oktatás nem állt le, csak kissé átalakult. Mi történt a Soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvodában? – Erről kérdezte a Baon.hu Hachbold Éva intézményvezetőt.

Homoki Pál: „Karácsony Szenteste az Isten és az ember találkozása”

Soltvadkert – „Emeljétek föl fejeteket, ti, kapuk, emelkedjetek föl, ti, ősi ajtók, hogy bemehessen a dicső király!” Zsolt 24,7

Adventi koncertet adtak a soltvadkerti evangélikus templomban

Soltvadkert – A soltvadkerti adventi koncertet évek óta megrendezik a településen. Ez történt péntek este is. Ez nem csak a várakozás időszakának a jelentős eseménye a városban, de a helyi vallásos társadalom közösségi életének meghatározó rendezvénye is.

„Mindig öröm látni az épülést” – hálaadó istentisztelet Soltvadkerten

Soltvadkert – Nagyívű felújítási és fejlesztési munkák lezárásaként hálaadó istentiszteletet és ünnepi közgyűlést tartott a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség 2019. november 17-én, a város evangélikus templomában. Az év során elvégzett munkálatok egyenként sem voltak kisléptékűek, a templomtető és a parókia felújítása, az orgona nagyjavítása, valamint az iskola belső felújítása és az iskolai gyakorlókert létesítése mind komoly projektnek tekinthetők.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Soltvadkert csatornájára