Soltvadkert

Mit ér a cukrász, ha evangélikus?

Soltvadkerten és környékén fogalom a Szent Korona cukrászda. Aki megkóstolta igazán magas minőséget képviselő fagylaltjaik vagy süteményeik valamelyikét, okvetlenül visszavágyik. Mindamellett külön öröm, hogy tősgyökeres soltvadkerti evangélikus vezeti a cukrászdát, aki beavat bennünket a családi és a szakmai hátterébe is.

Nem osztályoznak a soltvadkerti általános iskolában

Soltvadkert – Miközben a gyermekek vakációzhattak, addig a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézményben több tekintetben is zajlott az élet. A nyár folyamán felújítási munkálatok folytak az épületen, és szakmai vonalon is több újítás várja a tanévkezdéskor a diákokat és pedagógusokat.

Szőlőtőkéhez kötözve – Látogatás a Galántai Családi Pincészetben

Evangélikus borászokat bemutató sorozatunk első részében a szekszárdi Halász Jánosnál jártunk. S ha már sorozat, kitaláltunk egy játékos elemet is: mindig az aktuális riportalanyunk nevezheti meg a következő meglátogatandó borászt. Nos, nála jártunkkor Halász János soltvadkerti barátjának, borászkollégájának adta tovább a stafétabotot és a kérdést: „Ugye, Karcsi, te is tudod, hogy nem csak a mi érdemünk ez…?” Döntse el, hogy kié még – tette hozzá. Ez alkalommal tehát a vadkerti borok jó hírének nyomába eredtünk, Soltvadkertet, ott is a Galántai Családi Pincészetet kerestük fel.

Építőköveket nevelnek

Igazi „Insula Lutherana”, evangélikus sziget működik Soltvadkert központjában. A Bács-Kiskun megyei város evangélikus óvodájának évtizedekre visszanyúló története van, amelyről Isten bölcsőjében címmel az intézmény alapításának huszadik évfordulóján, 2010-ben emlékkötet is megjelent. Kivételes, áldott helyzet az a szimbiózis, amelyben a gyülekezet és az óvoda él.

Az óvodában aludtak a soltvadkerti gyermekek

Soltvadkert – A Soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvodában idén is „bentalvásos óvodai foglalkozással” zárták a tanévet a ballagó nagycsoportos gyermekek. A fiatalok az utolsó tanítási nap reggelén az óvodában ébredtek…

Pályázat soltvadkerti iskolalelkészi állásra

Soltvadkert – Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Országos Irodájának Nevelési és Oktatási Osztálya pályázatot hirdet a 2018. augusztus 15-től betöltendő soltvadkerti iskolalelkészi állásra.

Hittanos passió Soltvadkerten

Soltvadkert – Második alkalommal adták elő a nagypénteki istentisztelet keretében a gyülekezeti házban a helyi evangélikus általános iskola 8. osztályos hittanos tanulói színdarabszerűen Jézus szenvedéstörténetét, a passiót. Homoki Pál lelkészt kérdezte a vira.hu az előadásról.

Teológusnapot tartottak Soltvadkerten

Soltvadkert – Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen hagyomány, hogy a teológusok minden félévben meglátogatnak egy-egy gyülekezetet. Ilyenkor ők szolgálnak az istentiszteleti alkalmakon, bemutatva az egyetemet, a gyülekezet pedig vendégül látja az érkező hallgatókat, melynek kapcsán bepillantást nyernek a gyülekezet életébe.

Jól teljesítettek a soltvadkerti evangélikus iskolások a sakkversenyen

Kecskemét – Ötödik alkalommal rendezték meg az Arany János Általános Iskolában a Megyei „ARANYOS" sakkbajnokságot. A verseny fővédnöke Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója volt.

A reformációra emlékeztek Soltvadkerten

Soltvadkert – Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke hirdetett igét a vasárnap délelőtti istentiszteleten Soltvadkerten. A reformáció 500. évfordulójára emlékeztek. Soltvadkert csaknem háromezres evangélikus közössége számára azért is különleges a nap, mert 180 éve ekkor avatták fel a mai templomukat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Soltvadkert csatornájára