Káposztásmegyer

A regények éjszakáján Szentírásokat és kódexeket is láthattak

Budapest – Káposztásmegyer – 2018. május 17-e estéjén-éjszakáján rendezte meg a káposztásmegyeri Karinthy-iskola a regények éjszakáját, mely egy egész évet átölelő, az olvasásra és nevelésre fókuszáló program megkoronázása volt. A helyi evangélikus gyülekezet az iskola kérésére örömmel vett részt a projektnapon.

Kis templom, nagy misszió

Budapest – Budapest – Az 1990-es években közmegegyezés született Újpest önkormányzatában, hogy az újonnan épült, 25-30 ezer lakosú káposztásmegyeri térségben a három nagy történelmi keresztény felekezet, ha anyagi forrásai ezt lehetővé teszik, az önkormányzattól kapott építési telken templom vagy imaház létesítésébe foghat. A katolikus és református egyház már használatba is vette az újonnan felhúzott templomait. Az evangélikus felekezet most jutott el odáig, hogy szeretne élni a felajánlott lehetőséggel. A templom tervezése kapcsán azonban számos gond felmerült. Schneller Istvánnal, a templom tervező építészével beszélgettünk erről.

Húsvétváró családi délutánt tartottak Káposztásmegyeren

Budapest – Káposztásmegyer – 2018. március 24-én húsvétváró családi délutánt tartottak Káposztásmegyeren, ahol a missziói gyülekezet meghívására Gryllus Dániel és barátai a Tíz példázatot adták elő. Amíg a felnőttek „az atyafiak együtt muzsikálását” hallgatták, addig a gyerekek kézműveskedésen vehettek részt.

Húsvétváró családi délután

A káposztásmegyeri missziói gyülekezet szeretettel hív mindenkit húsvétváró családi délutánjára 2018. március 24-én, 15 óra és 16.30 között az újpesti Homoktövis Általános Iskolába. Részletek a mellékelt plakáton.

Találkozás az oltárnál – Istennel, egymással

Budapest – Káposztásmegyer – A klubbeli alkalmak ünnepi jellegének emelésére oltárterítő készítésére gyűltünk össze 2018. január 14-én vasárnap Káposztásmegyeren. Bő húszan, kicsik és nagyok tettük hozzá a magunk részét a terítő díszítéséhez, mely amellett, hogy díszesebb és ünnepibb lesz (egyáltalán: mostantól már lesz), mintájával szépen kifejezi az oltárt körülvevő közösségünket, Isten felé nyitott tenyerünket, egymással összekapcsolódó sokszínűségünket.

Adventi készülődés Káposztásmegyeren

Budapest – Káposztásmegyer – Családos alkalomra gyűltünk össze a káposztásmegyeri missziói közösségben advent harmadik hétvégéjén, hogy közös gyertyagyújtással, énekléssel, mézeskalácssütéssel, kézműveskedéssel készüljünk a karácsonyra.

Bővülünk, gyarapodunk…

Káposztásmegyer – Talán e két szó kifejezi a célt, ami kapcsán beszámolhatunk arról, hogy a káposztásmegyeri gyülekezetrész tovább építi a maroknyi közösséget a lakótelepen. Az a sok száz család, amely itt, Budapest szélén él, hamarosan új evangélikus templom felépülését láthatja. Az épület tervei már készülnek…

Szabad-e bejönni Káposztásmegyerre betlehemmel?

Budapest – A Déli Evangélikus Egyházkerület ajándékaképpen 2012. december 2-án advent első vasárnapján a Kaláka együttes is bekapcsolódott a káposztásmegyeri misszióba. Szöveg és fotó: Kiss Tamás
Feliratkozás RSS - Káposztásmegyer csatornájára