Déli Evangélikus Egyházkerület

85. születésnapján köszöntötték dr. Harmati Béla püspököt

A járványhelyzet miatt szűk családi és baráti körben köszöntötték dr. Harmati Béla nyugalmazott püspököt 85. születésnapján a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat Hűvösvölgyi úti lelkészotthonának imatermében.

Még idén májusban sem lehet családi és missziói nap Délen

Budapest – Tekintettel a járványhelyzet egyelőre kiszámíthatatlan alakulására a Déli Evangélikus Egyházkerület elnöksége azt a döntést hozta, hogy a 2021. májusára tervezett egyházkerületi Családi és Missziói Napot későbbi időpontban tartja meg.

Világos egyházi alapok kellenek – Megtartotta őszi közgyűlését a Déli Evangélikus Egyházkerület

Budapest – Sikeres online közgyűlést tartott a Déli Evangélikus Egyházkerület, 2020. november 13-án, pénteken délelőtt. Bár még egy héttel a tervezett időpont előtt is úgy tűnt, hogy az elhalasztott tavaszi közgyűlés után az őszi alkalmat sikerül a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa kápolnájában megrendezni, a járványhelyzet miatt újra bevezetett szigorítások ismét közbeszóltak, így a meghívott közgyűlési tagok – esperesek, felügyelők, lelkészi és világi küldöttek – az online térben találkoztak.

Szeretetközösség

Kondor Péter evangélikus püspök gondolatai.

Lemondták a felügyelők találkozóját a Déli Evangélikus Egyházkerületben

Budapest – A Déli Evangélikus Egyházkerület elnöksége – tekintettel a koronavírus veszélyére – a mai napon úgy határozott, hogy a 2020. március 20-21-re tervezett felügyelői konferenciát nem tartja meg. „Bár a rendezvény résztvevőinek száma nem érte volna el a százas határt, mégis idősebb gyülekezeti tagjaink, szülők és nagyszülők védelmében indokolt a döntés” – írta a vezetőség a felügyelőknek küldött levélben.

Parókusi alkalmassági vizsgálat lesz a Déli Evangélikus Egyházkerületben

Budapest – A Déli Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatala értesíti a hatéves képzésben részesült, 2018 augusztusa előtt ordinált beosztott lelkészeket, hogy 2020. május 19-én, kedden parókusi alkalmassági vizsgálatra kerül sor.

Közgyűlést tartott a Déli Evangélikus Egyházkerület

Budapest – 2019. november 15-én a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség temploma adott otthont a Déli Evangélikus Egyházkerület közgyűlésének.

Negyvenkét év után már „csak” lelkész marad – Kitüntetéssel búcsúzott Lászlóné Házi Magdolna

Pusztaföldvár – Ritka eseményre teltek meg a padsorok a pusztaföldvári evangélikus templomban 2019. október 4-én este. Negyvenkélt év szolgálat után áldással bocsátotta nyugdíjba Lászlóné Házi Magdolnát, a gyülekezet lelkészét Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

„Itt minden várost egy ikeás bútorról neveztek el?”

Vårdnäs – Budapest – Ez és ehhez hasonló viccek is színesítették azt az ötnapos találkozót, melyre a Linköping-i és a Déli Evangélikus Egyházkerület lelkészei voltak hivatalosak a svédországi Vårdnäs-ben. A jó hangulatú, baráti beszélgetések mellett tartalmas teológiai előadásokra, azok csoportos feldolgozására is sor került az eszkhatalógia témakörében, valamint istentiszteleteken élték meg az Úrral és az egymással való közösséget régi és új barátok.

„Ha olyanok nem lesztek, mint a kisgyermek…”

Balatonszárszó – A jövő reménységei, a gyermekek álltak a középpontban a Déli Evangélikus Egyházkerület munkaévkezdő lelkészkonferenciáján, melyre 2019. augusztus 26–28. között került sor Balatonszárszón az Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Otthon változatlan vendégszeretetét élvezve.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Déli Evangélikus Egyházkerület csatornájára