Reményik Sándor Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Művészeti Iskola

Vasi Kislegényczéh a Páva-válogatón

Szombathely – Budapest – 2019-ben is megrendezi a Magyar Televízió a Fölszállott a páva című, néptáncosok, népzenészek tehetségkutató versenyét, melyen idén ismét a gyerekeké lesz a főszerep. Az elmúlt vasárnap tartották a műsor válogatóját az MTVA székházában, ahol a mintegy félszáz jelentkező néptáncegyüttes közül tizenhét csoport mutathatta meg magát élőben is a zsűri előtt.

Pünkösd hétvégéjén kolozsvári vendégek jártak Szombathelyen

Szombathely – „A harminc fős kolozsvári csapat 2019. június 7-én, pénteken este érkezett Szombathelyre. A mieink az egyetem Zenepedagógiai Tanszékének épületében rendezett táncházban fogadták a őket” – írták a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola honlapján.

Gazdag Erzsi-szavalóversenyt tartottak a magyar kultúra jegyében

Szombathely – A magyar kultúra napjához kapcsolódóan rendezte meg a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola idén is Gazdag Erzsi-vers- és mesemondó versenyét, melyre szép számmal jelentkeztek gyermekek.

Kitüntették a Reményik-iskola igazgatóhelyettesét

Szombathely – Városi pedagógusnapi ünnepséget rendeztek a Bartók Teremben 2018. június 4-én, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar polgármester, majd kitüntetéseket adott át Koczka Tibor alpolgármesterrel és Rettegi Attilával, az oktatási és szociális bizottsági elnökével. A Kiemelkedő pedagógusmunkáért díj I. fokozatát kapta Oláhné Németh Mónika, a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese az idei pedagógusnapi gálán.

Wittenbergben jártak a szombathelyi Reményik győztes diákjai

Wittenberg – A wittenbergi nyereményutazást a Magyar Nemzeti Levéltár Reformáció MNL projektjének munkatársai 2018. április 4–7. közé tervezték, hogy igazodjon a tavaszi szünet végéhez. Az utazás négy napjából kettő a tényleges utazással telt, a köztes másik két napon pedig az utazók megtekintették Lutherstadt Wittenberg legfőbb, a protestantizmus kezdetéhez és meghatározó személyiségeihez köthető emlékhelyeit. A képes úti beszámolót Szabó Dorottya főlevéltáros, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának (MNL OL) munkatársa, a csapat levéltári kísérője írta, a képeket Dalos Tibor felkészítő tanár (Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola) és Szabó Dorottya (MNL OL) készítette.

Megtartották az országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

Budapest – Közel százötven résztvevővel rendezték meg az iskolai csapatoknak meghirdetett 27. országos evangélikus hittanverseny döntője a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában.

Első helyezés a Kazinczyn

Szombathely – A Szép magyar beszéd versenyen a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6/b osztályos tanulója, Balogh Bartos Dénes első helyezést ért el. Felkészítője: Tomcsányi Kovács Szilvia tanárnő volt.

Első helyezés matematikából

Szombathely – A Szombathelyi Neumann János Általános Iskolában rendezett városi matematikaversenyen 1. helyezést ért el Kecskeméti Lora Lídia, a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2/b osztályos tanulója. Felkészítője: Némethné Asbóth Éva.

Angolból elsők a reményikesek

Szombathely – A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6/a osztályos tanulói a Hebe országos angol levelező versenyen első helyezést értek el.

Szép országos eredményt értek el németből a szombathelyi diákok

Szombathely – A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7/a osztályos tanulói a Hebe országos német levelezőversenyen 7. helyezést értek el.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Reményik Sándor Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Művészeti Iskola csatornájára