Reményik Sándor Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Művészeti Iskola

Megnyitották a tanévet a a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában is

Szombathely – Szeptember 6-án ünnepi istentisztelet keretében nyílt meg a 2020/21-es tanév a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában. Idén a járványhelyzetre való tekintettel csak az első osztályos tanulók, szüleik és az intézmény pedagógusai vettek részt a tanévnyitón.

Először tartottak művészeti tábort a Reményikben

Szombathely – A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola idén először szervezett művészeti tábort, nem csak művészetis diákoknak. Fergeteges hangulat, sok játék, tánc, kézműveskedés, színjátszás, móka és kacagás várta a gyerekeket.

Hittanos- és német hét volt a Reményikben

Szombathely – Az ügyeletes gyerekeknek és azok számára, akik hittanos táborra készültek a szünidőben, hittanos hetet szerveztek az evangélikus gyülekezet hitoktatói. A hét során Jézus példázataival foglalkoztak. Gömbös Katalin hitoktató mesélt erről a Credo Rádióban. Az iskola német hetéről Kovács Andrea németnyelv-tanár számolt be.

Digitális átállás a szombathelyi Reményik-iskolában – Eddigi tapasztalatok

Szombathely – A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános és Művészeti iskola igazgatóhelyettese, Németh Mónika és egyik pedagógusa, Mesterházy Csilla arról beszélgettek a Credo Rádióban Pusztai Kriszta szerkesztővel, hogy iskolájuk hogyan állt át a koronavírus okozta kényszerhelyzetben a digitális oktatásra.

Hogyan működik a néptánc a távoktatásban?

Szombathely – A Credo Rádió szerkesztője, Pusztai Kriszta a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola egyik tanárával, Molnár Péterrel arról beszélgetett, hogy a digitális oktatás a néptánc területén mennyire működik.

Ne bízd a zsűrire a döntést! – Szavazz a Vasi Kislegényczéhre!

Budapest – Szombathely – 2019. december 13-án lép színpadra a Vasi Kislegényczéh a Fölszállott a páva című népzenei tehetségkutató műsorban. A táncos lábú kislegények a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola diákjai. Támogassuk őket!

Vasi legénykéknek szoríthatunk a Páva első adásában!

Szombathely – Budapest – November 8-án az első elődöntővel megkezdődik a Fölszállott a páva idei gyermekévadának élő adássorozata – melyben mindjárt az első alkalommal vasi szereplőkért izgulhat a közönség.

Vasi Kislegényczéh a Páva-válogatón

Szombathely – Budapest – 2019-ben is megrendezi a Magyar Televízió a Fölszállott a páva című, néptáncosok, népzenészek tehetségkutató versenyét, melyen idén ismét a gyerekeké lesz a főszerep. Az elmúlt vasárnap tartották a műsor válogatóját az MTVA székházában, ahol a mintegy félszáz jelentkező néptáncegyüttes közül tizenhét csoport mutathatta meg magát élőben is a zsűri előtt.

Pünkösd hétvégéjén kolozsvári vendégek jártak Szombathelyen

Szombathely – „A harminc fős kolozsvári csapat 2019. június 7-én, pénteken este érkezett Szombathelyre. A mieink az egyetem Zenepedagógiai Tanszékének épületében rendezett táncházban fogadták a őket” – írták a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola honlapján.

Gazdag Erzsi-szavalóversenyt tartottak a magyar kultúra jegyében

Szombathely – A magyar kultúra napjához kapcsolódóan rendezte meg a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola idén is Gazdag Erzsi-vers- és mesemondó versenyét, melyre szép számmal jelentkeztek gyermekek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Reményik Sándor Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Művészeti Iskola csatornájára