lelkészi szolgálat

Falra mászik a ninja tiszteletes

Dunaújváros – Stermeczki András evangélikus lelkész még 2018-ban a TV2 egyik nagy sikerű műsorában, a Ninja Warriorban mérette meg magát az igen nehéz akadálypályán. 2021. január 9-én a Tények Plusz adásában szerették volna a lelkész egy napját nyomon követni. Bemutatták, hogy az „Isten sokoldalú követe” milyen örökmozgó: felmászik a templom falára épített mászófalon, a hittanórák után focizik egyet a gyerekekkel, aztán a hívei idősebb tagjaihoz igyekszik: házhoz megy a vírus miatt egy imádságra. Ha ez még mind nem lenne elég, bárki megnézheti a lelkész 650 darabból álló, különleges matchbox gyűjteményét, amit hol máshol, mint a templomban állítottak ki.

Beszélgetés az Égi hívás – földi pálya című kötetről – Videó

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában megjelent Égi hívás – földi pálya című kötetről, a lelkészi életpályáról és a szolgálat sokrétűségéről beszélgetett Czöndör István, a Csővári Evangélikus Egyházközség lelkésze, Szabó B. András, a Pestújhely–Újpalotai Evangélikus Egyházközség lelkésze, Korányi András, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökhelyettese, az Evangélikus Hittudományi Egyetem egyetemi tanára, valamint Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem nyugalmazott rektora, a kötet szerkesztője, a Pestújhely–Újpalotai Evangélikus Egyházközség templomában, 2020. november 15-én.

Lelkészi szolgálat – Változások Németországban

Düsseldorf – A vesztfáliai tartományi zsinaton ért véget az a két éven át tartó vita, amelynek középpontjában a lelkészi szolgálat állt. A záródokumentum szerint célként és javaslatként fogalmazódott meg a lelkészi munkakörülmények javítása és a lelkisegély-szolgálat megerősítése. Továbbá hangsúlyossá válik az önkéntesek egyházi szolgálatba történő nagyobb mértékű bevonása is, melyet az önkéntesek számára meghirdetett továbbképzések, tanfolyamok lesznek hivatottak támogatni.
Feliratkozás RSS - lelkészi szolgálat csatornájára