T. Pintér Károly

Szünetmentes táp

Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Nagy Katalin váltja Novotny Zoltánt a Prúsz elnöki tisztségében

Budapest – Tisztújító közgyűlést tartott április 3-án a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz). A szervezet székhelyén, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa budapesti központjának emeleti tárgyalójában mintegy harmincan gyűltek össze, hogy éljenek a Prúsz alapszabályában is előírt törvényi kötelezettség gyakorlásának lehetőségével. A leköszönt elnökséget vezető Novotny Zoltán helyére a jelenlévők ismét egy ismert rádiós személyiséget, a 2012-ben Rát Mátyás-díjjal is kitüntetett Nagy Katalint választották meg a szövetség új elnökének.

Táncsics Mihály-díjat kapott T. Pintér Károly

Budapest – Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár jelenlétében nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából művészeti és egészségügyi díjakat adott át 2018. március 13-án, kedden Budapesten.

A bizonytalanság biztonsága

Nem hittem volna, hogy így kifog rajtam szerkesztőkollégám megtisztelő felkérése az Életem igéje rovat soros vallomásának megírására. Gyanítom persze, hogy kortársaim között nem én vagyok az egyetlen, akinek egyetlen bibliai vers kiválasztása nehézséget okoz. Mert – mondjuk, ötven felett – egyre világosabban látszik, hogy földi létünk szakaszokra tagolható, és a „bibliás ember” életében más és más igehely válhat fontossá, meghatározóvá.
Feliratkozás RSS - T. Pintér Károly csatornájára