matematika

A híres szegedi professzor is ellátogatott a líceumi szakmai napra

Sopron – „Ősz atyáink közt fiatal korodban, Pálmaágakkal koszorús fejedre, A kitündöklő magas elme s lélek, Égi sugárt vont.” (Berzsenyi: Felsőbüki Nagy Pálhoz) Nagy költőnk, Berzsenyi Dániel alma matere várta szeretettel szakmai napra az evangélikus iskolák matematikatanárait 2018 novemberében és az érdeklődő líceumi diákokat.

Véget értek a matematika érettségi vizsgák – Fasori diákok meséltek róla

Budapest – Rendben lezajlottak a közép- és emelt szintű matematika érettségi vizsgák. Csaknem 74 ezer diák adott számot tudásáról. Középszinten 180, az emelt szintű vizsgán pedig 240 percük volt az érettségizőknek a feladatok megoldására – hangzott el az M1 Híradójában.

Evangélikus középiskolák az ország legjobbjai között – egy másik szempontrendszer

Budapest – Három evangélikus középiskola, így a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola is szerepel többek között az Oktatási Hivatal által összeállított, kiemelkedő pedagógiai teljesítményű intézményekről szóló listán. A hivatal listáján szereplő iskolákban az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik diákjaik képességeit – a gyerekek családi hátterétől és korábbi eredményeitől függetlenül.

Matematikatanárok találkozója volt Nyíregyházán a Kossuth-gimnáziumban

Nyíregyháza – „Ketten kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Én csak elkezdhetem.” (Krúdy Gyula) – Az előbbi idézet a házigazda Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium egyik neves diákjától származik. Bár Krúdy minden bizonnyal más kontextusban értette az előbbi műrészletet, mégis: a „tudományok királynőjével” való szorosabb ismeretséghez is ketten kellünk: tanár és diák.

Evangélikus sáv a szegedi Tudássétányon

Szeged – A Szegedi Tudományegyetem Tudássétány néven definiálta újra épületegyüttesét, amely meghatározó része a városnak. Ezen a sétányon tett egy kisebb „sétát” mind térben, mind a matematika és pedagógia tudományterületén huszonkilenc matematikához kötődő tanár, köztük két professzor, egy egyetemi tanár a szegedi egyetemről és egy gimnáziumi tanár az egyetem gyakorló gimnáziumából.

Ismét a döntőbe jutottak a benkás diákok a Kárpát-medencei Bólyai matematika versenyen

Budapest – Szarvas – A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. osztályos csapata szép sikert ért el a 2016. november 19-én megrendezett, a legjobb csapatokat felsorakoztató országos döntőben.

Először került megrendezésre evangélikus szervezésben matematika-fizika tábor Bonyhádon

Bonyhád – Az evangélikus iskolák matematikatanárai már évek óta jelzik, hogy szükség lenne matematika – természettudomány tehetséggondozó nyári táborra az érdeklődő diákok számára. A Nemzeti Tehetség Program keretében 2014 végén kiírt pályázat végre lehetőséget adott arra, hogy ez az elképzelés megvalósuljon.

Benkás mateksikerek

Szarvas – A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítás Nyelvű Általános Iskola diákjai ebben a tanévben is részt vettek a Bolyai Matematikai Csapatversenyen. A megmérettetés 2014. október 17-én zajlott a megye több helyszínén, köztük városunkban is.

Kiemelkedő eredményeket értek el a Reményikes diákok a Zrínyi Ilona matematika versenyen

Szombathely – A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola tanulói szép eredménnyel vettek részt a megyei Zrínyi Ilona matematika versenyen. Az eredményekről a márciusi Nyitott ajtók magazinban is beszámoltak. Forrás: szombathely-lutheran.hu

Bonyhádi gimi: Kacz Dániel érte el a legjobb eredményt

Bonyhád – A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 12. osztályos tanulója második lett a regionális tudáspróbán. Forrás: teol.hu, szöveg: Vizin B.

Oldalak

Feliratkozás RSS - matematika csatornájára