Kaláka

Szabadtéri ökumenikus istentisztelet Magyarföldön, a 10 éve épült Fatemplom előtt

Augusztus 16-án (vasárnap) 11 órakor díjtalanul látogatható ökumenikus istentiszteletet tartanak a Fatemplom fesztivál keretében Magyarföldön. A Duna Televízió 2020. augusztus 30-án (vasárnap) 11 órai kezdettel, felvételről közvetíti a fesztivál ökumenikus istentiszteletét.

Korál-Sziget és Kaláka – két koncert Kőszegen – Képriport!

Kőszeg – Az egyházi esztendő végéhez közeledve – 2019. november 20-án, szerdán este – a Korál-Sziget együttes adott koncertet a kőszegi gyülekezeti házban, ádvent első vasárnapjának délutánján pedig az idén ötven éves Kaláka együttes Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című előadását hallgathatta a templomi gyülekezet.

Fél évszázad költészettel, zenével

Kaláka: erdélyi népszokás; közös munka, eredetileg házépítés. A szó hazánkban, a Kárpát-medencében, de nem túlzás: a világ számos pontján már rég fogalommá lett. Pontosan fél évszázada! A Kossuth-, Magyar Örökség és Prima Primissima díjas együttes ugyanis 1969. november 26- án alakult meg Budapesten, egy Andrássy úti bérházban. Születésnapi és reformációi interjúnkban az együttes két alapító tagjával, a Gryllus testvérekkel – nem mellesleg: elkötelezett evangélikusokkal – beszélgettünk budai otthonukban október 31-i, Deák téri koncertjükről, az ötven éve töretlen alkotói lendületről, a hit ökumenikus dimenzióiról, egy titkos emléktábláról, no meg egy tokiói étteremről.

Teltházas reformációi ünnep a Deák téren

Budapest – Az idei reformáció ünnepen a budapesti Deák téri evangélikus templomban adott teltházas koncertet a fél évszázados jubileumát ünneplő Kaláka együttes. Az igei szolgálatot Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke látta el.

Luther dalai rockosítva, betyárnóták és lenyűgöző versfeldolgozások – A Gryllus Kiadó bemutatta legújabb lemezeit

Budapest – Izgalmas és sokszínű új lemezeket mutatott be a Gryllus Kiadó csütörtökön a Kaláka Zeneboltban. A különböző stílusú, hangulatú és témájú már megjelent, vagy a közeljövőben megjelenő korongokat Gryllus Dániel, a kiadó vezetője, és a zenészek egy kisebb koncert keretében ismertették a jelenlévőkkel. Túlzás nélkül állítható, hogy a legigényesebb karácsonyi zenés ajándékok felvonulását láthattuk és hallhattuk.

Szabad-e bejönni ide betlehemmel? – Telt-házas Kaláka koncert Kelenföldön

Budapest – 2014. december 23-án a Kaláka együttes karácsonyi koncertet adott a kelenföldi evangélikus templomban.

Nyugati csendesnap az északi egyházkerület püspökének szolgálatával

Győr – A győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda csendesnapjának délelőttjén az evangélikus templomban interaktív előadás hangzott el. A tavaly 100 éve született Weöres Sándor művészetéről, Szolga csak egy van, az Isten címmel (részlet a Rongyszőnyeg című versből) Gryllus Dániel Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, zenész és Fabiny Tamás püspök szólt prózában és énekben. A citerával kísért énekléssel megelevenedő versek között a költő életéből és munkásságából hangoztak el szemelvények. Forrás: eszak.lutheran.hu

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Gryllus Dániel

Gryllus Dániel Kossuth-díjas magyar zeneszerző, előadóművész, zenész.

„Vége van a nyárnak” – Új Kaláka-gyereklemez jelenik meg

Budapest – „Szeptemberben van/volt ugyan néhány koncert, de jobbára stúdióban vagyunk. Egy erdélyi költők gyerekverseit bemutató antológia készül, és ezzel együtt megjelenik az új Kaláka gyerek-CD. Címe: Ragyog a mindenség. Huszonnégy erdélyi költő versei a kötetben és mindenkitől egy dal a CD-n” – írták a Kaláka együttes rendszeres hírlevelében. Forrás: kalaka.hu

ÖRÖMHOZÓK – A Kaláka Együttes torontói koncertjéről

Torontó – A Kaláka Együttes tagjai, Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs 2013. április 13-án, szombaton délután a költészet napja alkalmából felejthetetlen koncerttel ajándékozták meg a torontói magyarságot. Személyes beszámolót kaptunk erről. Szöveg: Simándi Ágnes, fotó: dr. Mekis Éva

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kaláka csatornájára