KözösPont

Idén is várja a jelentkezőket a KözösPont fesztiválmisszió

Budapest – 2019-ben is várják az elkötelezett 18 és 33 év közötti keresztény fiatalokat a KözösPont elnevezésű missziós sátorba önkénteseknek. A nyári fesztiválokon felállítandó ökumenikus missziós sátorba január 27-ig lehet jelentkezni.

Szereted a fesztiválokat? Jelentkezz a KözösPontba!

Budapest – 2018-ban is várják az elkötelezett, 18 és 33 év közötti keresztény fiatalokat a KözösPont elnevezésű missziós sátorba önkéntesnek. A fesztiválokat járó ökumenikus missziós sátorba január 31-ig lehet jelentkezni.

Lenyugodni egy fesztiválon?

A KözösPont Ökumenikus Ifjúsági Misszió régóta törekszik arra, hogy a fesztiválozás zajában egy olyan sátort biztosítson, ahol lehetőségünk van lelassulni, elcsendesedni, másokkal- és Istennel beszélgetni. Ha kíváncsi vagy, hogy mit is csinál több tucat keresztény fiatal ebben a zajos, esetleg „bűnös” környezetben, vagy téged is érdekel, hogyan lehet Isten igéjét közvetíteni egy fesztiválon, most megtudhatsz mindent! Bemutatkozik a KözösPont.

Pont. Ami összeköt

A 17 éve működő KözösPont missziós sátor idén is jelen van a hazai könnyűzenei fesztiválokon. VOLT Fesztivál, EFOTT: a közös pont bennük a KözösPont missziós fesztiválsátora, egy olyan keresztény hely és közösség, amely a fesztiválok közegében ad lehetőséget mindenkinek arra, hogy kötetlenül, személyesen beszélgethessenek hitről, kereszténységről, az életről vagy bármi másról.

Akik szeretnék tudni: hogy vagy? – KözösPont – A nyitott és beszélgető egyház képe

A KözösPont-sátor 2000 óta az ökumenikus kezdeményezés színtere. A katolikus, a református, az evangélikus és a görögkatolikus felekezet működtette misszió nyitott kapu a kereszténység és a világ között. Létjogosultsága egyre hangsúlyosabb, szerepe ma már elengedhetetlen. Az idén három evangélikus lelkész is szolgált a sátorban. Gombkötő Beátával, Horváth-Csitári Boglárka Flórával és László Lajos Gergellyel beszélgettünk a misszióról, az ökumenéről és a fiatalok számára közeli, érthető és megélhető egyház képéről.

Nincs mértékegysége

Szeged – Figyelni a fiatalokra, akik sokszor úgy érzik, kevés figyelmet kapnak, lelkigondozni egy elcsüggedt egyetemistát, aki céltalannak érzi az életét, válaszolni akár kötekedő kérdésekre Istennel kapcsolatban, de legfőképpen fölmutatni Krisztust egy könnyűzenei fesztiválon is – ez mind célja a Közös Pont ökumenikus fesztiválmissziónak.

Pont, ami összeköt

Idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) is részt vett a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió. Az ott szolgáló önkéntesek bemutatták, hogy képviselik a keresztyénség üzenetét egy fesztiválon.

Nem jutott hely a missziónak

Budapest – Pár nappal a most zajló Fishing on Orfű fesztivál kezdete előtt kapott értesítést egy ökumenikus keresztény szervezet arról, hogy ebben az évben nem jut számukra sátorhely a rendezvényen. A szervezők arra hivatkoznak, hogy nem írtak alá szerződést, az idén végrehajtott területrendezés és a többségi tulajdonosok akarata miatt kellett megválniuk több alapítványtól.

Elindult a jelentkezés a 2016-os KözösPont fesztiválokra

Fesztiválozz és legyél te is a KözösPont sátor tagja! Megkezdődött a jelentkezés a 2016-os KözösPont fesztiválokra! A jelentkezési határidő 2016. január 31.

KözösPont sátor – Csatlakoznál?

Budapest – Ahogy minden évben, 2015-ben is várunk közénk olyan elkötelezett, 18 és 30 év közötti keresztény fiatalokat, akik szívesen részt vennének velünk a fesztiválokon való szolgálatban – áll a KözösPont szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásában. Az alábbiakban az ezzel kapcsolatos tudnivalókat olvashatjátok.

Oldalak

Feliratkozás RSS - KözösPont csatornájára