Nagykanizsa

Megtartotta hagyományos összejövetelét a nagykanizsai evangélikus közösség

Nagykanizsa – Az evangélikus felekezethez tartozókat minden esztendőben pünkösdkor szokták megvendégelni, az időpont idén kitolódott, de a színes játékokkal és előadásokkal tarkított program ma is nagy sikert aratott. A kanizsaiak mellett a programon a szepetneki, a sandi, a pati, a marcali és a szőkedencsi gyülekezet tagjai vesznek részt évről évre. Az úrvacsorával egybekötött istentisztelet után közös ebéd várta a családi nap minden résztvevőjét, majd több előadás szolgálta a hívek lelki feltöltődését. A gyerekeket mindeközben különböző játékos programok várták.

Idén sem maradt el az evangélikus TEMPI tábor – Jónás urat várják a hal(l)ban!

Nagykanizsa – Idén is volt TEMPI tábor a Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség fiataljainak. Jónás urat várják a hal(l)ban! – hangzott a címe. A napközis hittantáborról a Kanizsa TV készített színes összefoglalót.

Kézfertőtlenítőt adott a történelmi egyházak templomainak Nagykanizsa

Nagykanizsa – Mivel Isten háza az imádság és a lelki feltöltődés helye, amelyre e rendkívüli helyzetben minden hívőnek nagy szüksége van, az önkormányzat MOL Hygi Fluid kézfertőtlenítőt biztosít a történelmi egyházak nagyobb templomainak, így az evangélikusoknak is Nagykanizsán.

Az egyszerű környezet díszére válik a kanizsai evangélikus gyülekezetnek szánt címer

Nagykanizsa – Hársfából faragott magyar címert Horváth Ferenc, „Mákos” a nagykanizsai evangélikus gyülekezet termébe.

A nagykanizsai evangélikus gyülekezetben zimbabwei ételeket is kipróbáltak

Nagykanizsa – Az idei alkalom liturgiáját zimbabwei asszonyok állították össze. Az összejövetelen nemcsak a dél-afrikai ország történelmével, kultúrájával, keresztény hitével ismerkedhettek meg az egybegyűltek, hanem hétköznapi problémáikra is felhívták a figyelmet. A közös imádság és éneklés mellett a program részeként hagyományos, zimbabwei ételeket is készítettek.

Véget ért az ökumenikus imahét Kanizsán is

Nagykanizsa – Véget ért az ökumenikus imahét Nagykanizsán. A lelkiségi programsorozat utolsó alkalmát az evangélikus gyülekezeti teremben tartották. Az istentiszteletet követően szeretetvendégségre várták a katolikus, evangélikus és református közösségek tagjait.

Lelkiségi programsorozat – A nagykanizsai ökumenikus imahétről

Nagykanizsa – Elkezdődött az ökumenikus imahét. A szombatig tartó lelkiségi programsorozat első állomásán a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony-templomba várták a keresztényeket, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az idei tematikát, melynek középpontjában Pál apostol hajótörése áll, máltaiak állították össze.

Közös istentiszteleten vettek részt a kanizsai evangélikus és református hívek a reformáció emléknapján

Nagykanizsa – A református templomban előadást is tartottak, az érdeklődők Kanizsai Pálfi János életét, munkásságát ismerhették meg.

Megtartották évadnyitó találkozójukat a nagykanizsai papok és lelkészek

Nagykanizsa – Megtartották évadnyitó találkozójukat a nagykanizsai papok és lelkészek, akik ebben a körben havonta találkoznak, immár hatodik éve.

Ételadományok tárolására szolgáló szekrényt helyeztek el Nagykanizsán

Nagykanizsa – Ételadományok tárolására szolgáló szekrényt helyeztek el a Csengery úton. Az evangélikus templom szomszédságában található dobozba bárki tehet tartós, nem romlandó élelmet a rászorulók számára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagykanizsa csatornájára