Nagykanizsa

Karácsonyvárás a múminokkal – Gyertyagyújtás Nagykanizsán

Nagykanizsa – Betlehemest avattak és Tove Jansson könyveinek hőseivel is megismerkedtek az érdeklődők az evangélikus gyülekezet karácsonyváró programján.

Református-evangélikus közös istentisztelet volt Nagykanizsán a reformáció napján

Nagykanizsa – Október 31. a reformáció emléknapja, ebből az alkalomból közös istentiszteleten vettek részt a kanizsai evangélikus és református hívek szerda este. Az evangélikus templomban előadást is tartottak, az érdeklődők Philipp Melanchthon életét és munkásságát ismerhették meg.

Jézus Krisztus felé haladunk…

Nagykanizsa – Közös imádságra hívja Nagykanizsa közösségét az ökumenikus kör. A harmadik alkalommal meghirdetett Város a városért elnevezésű imaséta és zarándoklat, valamint az azt követő családi nap szeptember 29-én lesz. A lelkiségi program részleteit hétfőn egyeztették a katolikus, református és evangélikus gyülekezetek képviselői a Jézus szíve plébánián.

Egy egész nép sorsát alapozta meg Szent István

Nagykanizsa – Az államalapító tiszteletére rendezett programsorozat térzenével és zászlófelvonással kezdődött, majd ünnepi beszédek és az új kenyér megáldása következett. A kánikula ellenére is sok ünneplő érkezett a Deák téri zászlófelvonásra.

A siker titka, hogy szeressük az embereket…

Nagykanizsa – Kórustalálkozók, egyháztörténeti előadások, gyülekezeti összejövetelek és egy-egy beszélgetés emlékét őrzi kétéves nagykanizsai szolgálatáról Koch Szilvia. Az evangélikus lelkész július elsejétől Győrújfaluban folytatja munkáját, a kanizsai hívektől 2018. június 17-én búcsúzik el.

A templom falain kívül gyűltek össze az evangélikusok pünkösdhétfőn

Nagykanizsa – Paprikás krumplival várták az érdeklődőket az evangélikus templom udvarán. Nem szokatlan ez pünkösdhétfőn, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan most is tematikus napot szerveztek a híveknek.

Sokan voltak kíváncsiak a gospelkoncertre a kanizsai templomban

Nagykanizsa – A nagykanizsai evangélikus templom 2018. május 12-én, szombaton rendhagyó koncertnek adott otthont. A több felekezetből, köztük katolikus, baptista, evangélikus és református hívekből álló balatonboglári Seven Houses Gospel Choir & Band dicsőítő énekekkel, spirituálékkal, sőt funky stílussal fűszerezett énekkel, angol, magyar és zulu nyelven kedveskedett a közönségnek.

Dicsőítő dalok

Nagykanizsa – Evangélikus kórustalálkozót tartottak szombaton Nagykanizsán. A rendezvényre az egyházkerület minden dalos csoportja megérkezett, hogy együtt dicsérjék az Urat Dél-Zala szívében.

Begördült Kanizsára a reformációs busz

Nagykanizsa – Megérkezett Nagykanizsára a „Menő reformáció” busz. A jármű legfeljebb mindössze 69 km/órás sebességgel közlekedik, az utasterében viszont ötszáz év krónikáját lehet végigböngészni. A hat keréken mozgó, interaktív kiállítás keddig várja az érdeklődőket – a busz az evangélikus templom mellett, a Csengery úton parkol.

A reformáció emlékévének tanulságait vonták le a Kanizsai esték harmadik előadásán

Nagykanizsa – A reformáció emlékévének tanúságait vonta le a Kanizsai esték harmadik előadásán dr. Hafenscher Károly evangélikus lelkész, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagykanizsa csatornájára