Nagykanizsa

Kézfertőtlenítőt adott a történelmi egyházak templomainak Nagykanizsa

Nagykanizsa – Mivel Isten háza az imádság és a lelki feltöltődés helye, amelyre e rendkívüli helyzetben minden hívőnek nagy szüksége van, az önkormányzat MOL Hygi Fluid kézfertőtlenítőt biztosít a történelmi egyházak nagyobb templomainak, így az evangélikusoknak is Nagykanizsán.

Az egyszerű környezet díszére válik a kanizsai evangélikus gyülekezetnek szánt címer

Nagykanizsa – Hársfából faragott magyar címert Horváth Ferenc, „Mákos” a nagykanizsai evangélikus gyülekezet termébe.

A nagykanizsai evangélikus gyülekezetben zimbabwei ételeket is kipróbáltak

Nagykanizsa – Az idei alkalom liturgiáját zimbabwei asszonyok állították össze. Az összejövetelen nemcsak a dél-afrikai ország történelmével, kultúrájával, keresztény hitével ismerkedhettek meg az egybegyűltek, hanem hétköznapi problémáikra is felhívták a figyelmet. A közös imádság és éneklés mellett a program részeként hagyományos, zimbabwei ételeket is készítettek.

Véget ért az ökumenikus imahét Kanizsán is

Nagykanizsa – Véget ért az ökumenikus imahét Nagykanizsán. A lelkiségi programsorozat utolsó alkalmát az evangélikus gyülekezeti teremben tartották. Az istentiszteletet követően szeretetvendégségre várták a katolikus, evangélikus és református közösségek tagjait.

Lelkiségi programsorozat – A nagykanizsai ökumenikus imahétről

Nagykanizsa – Elkezdődött az ökumenikus imahét. A szombatig tartó lelkiségi programsorozat első állomásán a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony-templomba várták a keresztényeket, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az idei tematikát, melynek középpontjában Pál apostol hajótörése áll, máltaiak állították össze.

Közös istentiszteleten vettek részt a kanizsai evangélikus és református hívek a reformáció emléknapján

Nagykanizsa – A református templomban előadást is tartottak, az érdeklődők Kanizsai Pálfi János életét, munkásságát ismerhették meg.

Megtartották évadnyitó találkozójukat a nagykanizsai papok és lelkészek

Nagykanizsa – Megtartották évadnyitó találkozójukat a nagykanizsai papok és lelkészek, akik ebben a körben havonta találkoznak, immár hatodik éve.

Ételadományok tárolására szolgáló szekrényt helyeztek el Nagykanizsán

Nagykanizsa – Ételadományok tárolására szolgáló szekrényt helyeztek el a Csengery úton. Az evangélikus templom szomszédságában található dobozba bárki tehet tartós, nem romlandó élelmet a rászorulók számára.

Istennek hála, köszönet NEKTEK

Nagykanizsa – „Idén már hatodik alkalommal rendeztük meg gyülekezeti napközis táborunkat (Tempi tábor) a Nagykanizsa és környéke gyülekezeti társulás (Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség – NEKTEK) gyermekei számára. Idei táborunk témája a „Mesterségek a Bibliában” volt” – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Makoviczky Gyula lelkész. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatják.

Áldás a szeretetkapcsolatokra

Nagykanizsa – Áldást kaptak és hálát adtak a szerelmesek. Vasárnap délelőtt az evangélikus és a református istentiszteleteken, este pedig az Alsóvárosi templomban erősíthették meg kapcsolatukat a párok. Bár a Házasság hete véget ért, a Szerelmes kalandtúra még egy hónapig várja izgalmas programokkal a vállalkozó kedvűeket Nagykanizsán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagykanizsa csatornájára