húsvét

Virtuális istentisztelet a zalaegerszegi evangélikus templomból

Zalaegerszeg – „Jézusunk feltámadt! Diadala áthat síron, halálon. Árt-e halál mérge? Hisz vereség érte. Az Urat áldom! Élete így győzte le lelkünk minden ellenségét. Zengjük dicsőségét!” – szólt az első ének a húsvétvasárnapi evangélikus istentiszteleten, amit ezúttal a Zalaegerszegi Televízóban és a Facebookon követhettek a hívek. Igét hirdetett Zsugyel Kornél és Zsugyel-Klenovics Katalin. Décsy-Paál Enikő orgonált.

„Mert én tudom, hogy az én megváltóm él”– Szemerei János püspök húsvéti igehirdetése

Győr – A koronavírus-járvány miatt idén a húsvéti istentiszteletek nem a megszokott formában lettek megtartva. A Győri Evangélikus Egyházközség videós formában közvetítette a húsvéti istentiszteletet a püspöki székház kápolnájából. Igét hirdetett Szemerei János püspök. Az igehirdetés alapigéje a következő volt: Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára megáll a por fölött, és ha ez a bőröm szertefoszlik is, testem nélkül is meglátom az Istent. (Jób 19,25-26)

Szeverényi János evangélikus lelkész húsvéti üzenete: halálos pörgésben voltunk és ennek nem lett volna jó vége

Budapest – Az egész ország a járvány közepette tele van aggódással, félelemmel, bizonytalansággal. Ráadásul rendhagyó Húsvétot ülünk, hiszen nem találkozhatunk szeretteinkkel. Mi Húsvét üzenete számunkra ebben a különösen is nehéz időszakban? – A Pesti Srácok Szeverényi János missziói lelkészt kérdezte.

Békesség néktek!

Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen és így szólt hozzájuk: „Békesség néktek!” És miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. A tanítványok megörültek, hogy látják az Urat. Jézus erre ismét ezt mondta nekik: Békesség néktek!” (Jn 20,19-21)

Bár az ajtók zárva voltak...

Joób Máté evangélikus lelkész, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet docensének írását adjuk közre.

Fabiny Tamás: Jézus a bezárt ajtón keresztül is meglátogat

Budapest – Jézus a bezárt ajtón keresztül, otthonainkban is meg tud látogatni – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap.

Húsvét

2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készültünk húsvétra. Ma eljött a feltámadás ünnepe, a húsvéti két ünnepnapon zárjuk a sorozatunkat. – Mivel lesz dolgom a halállal, ezért szükségem van rád.

Amikor Jézus belép a karanténba…

„A szent városban is szinte tapintható volt a feszültség, és egyfajta rendkívüli állapot, vészhelyzet uralkodott. Hiszen nagypénteken elsötétült a nap, megrendült a föld, kettészakadt a templom kárpitja…” Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök jegyzete a Kossuth Rádió Evangélikus félórájában, 2020. április 13-án hangzott el.

Fabiny Tamás: a válság radikális változásra késztet

Budapest – A világot megrázó válság radikális változásra kell késztessen, hogy a járvány elmúltával ne ott folytassuk az életünket, ahol a kitörése előtt abbahagytuk – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvét alkalmából az MTI-nek.

Prőhle Gergely húsvéti üzenete

Budapest – Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjének levelét – melyben húsvét ünnepén köszönti az egyház népét – az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Oldalak

Feliratkozás RSS - húsvét csatornájára