hétvége

Kis tanítványok elhívása… – Fiatalok hétvégéje Györökön

Balatongyörök – Ismét fiatal családokat szólítottunk meg egy hosszú hétvégére, hogy együtt konferenciázzunk, játszunk és kiránduljunk. Ez idén október 18-20-ig Balatongyörökön, a Sóvárban történt – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Stermeczki András a dunaújvárosi- és kisapostagi gyülekezetek lelkésze.

Házaspári és családos hétvége a mandabokori gyülekezettel

Nyíregyháza – Már visszatérő vendég a nyíregyháza-mandabokori gyülekezeti kontingens a bodrogkeresztúri Betlehemben – jó ilyet leírni, még ha ez a közeli testvéregyházközségi vendégházat takarja is. „Házaspári és családi hétvégére várunk szeretettel 2019. szeptember 20–22. között” – szólt a meghívó Zsarnai Krisztián lelkészünk invitálásával, mely végül Veczán Lackó hathatós koordinátori munkája eredményeként 23 gyermek és 20 felnőtt, azaz 43 fő részvételével valósult meg.

Jézussal a tóparton

Balatonszárszó – „Jézussal a tóparton” – ez volt a mottója az érdi gyülekezet balatonszárszói hétvégéjének. Több, mint nyolcvanan vettünk részt, gyermekek és felnőttek, a rendkívül gazdag alkalmon.

Szabadság Krisztusban

Piliscsaba – EKE (Evangélikusok Közössége az Evangéliumért) ifjúsági hétvégét tartottak Piliscsabán 2019. február 15–17. között. A lelki feltöltődésre a tinédzser korosztálytól kezdve a fiatal felnőtteket is szeretettel várták.

Családos – és házaspári hétvégét tartottak a mandabokori gyülekezettel

Nyíregyháza – Bodrogkeresztúr – A mandabokori gyülekezet házaspárjai és családosai birtokba vették a bodrogkeresztúri Betlehem Evangélikus Pihenőházat. Egy egész hétvégét töltöttek együtt piciny gyermekekkel, párokkal és fiatalokkal, hogy erősödjön a gyülekezet közössége, közelebb kerülhessenek egymáshoz, és górcső alá vegyék, mit tanít Isten igéje a házasságról, a családról és gyermeknevelésről. Négy igei alkalom segített annak a megértésében, hogy Istennek milyen terve van a házas- és családi élettel.

Konferenciát szerveztek az imádságról

Balatonszárszó – Immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Kaposvári Evangélikus Egyházközség gyülekezeti hétvégéje és lelkigyakorlata Balatonszárszón. Az idei évben közel 70 résztvevő töltötte meg az Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia és Missziói Otthont.

„Az élet értelme” – Egyetemisták és fiatal felnőttek hétvégéje a Balatonnál

Balatonszárszó – 2016-ban régi hagyományokat felelevenítendő, az Evangélikus Egyetemi Lelkészségek közös, országos „évnyitó” hétvégi alkalmára hívunk benneteket, „igazi”, leendő vagy éppen már nem egyetemistákat, örök egyetemistákat.

Apátiából aktivitásra, levertségből tettre készségre – Gyülekezeti munkatársak konzultációs hétvégéje volt Piliscsabán

Piliscsaba – Május utolsó hétvégéjén tartották a hagyományos, tavaszi tematikus találkozójukat, a gyülekezeti munkatárs-tanfolyamot az előző években végzett evangélikus önkéntes segítők. A konferencia vezetője, D. Szebik Imre nyugalmazott püspök tartalmas programot állított össze az ország számos gyülekezetéből érkezett több mint félszáz résztvevőnek, s az elhangzott áhítatok, előadások központi üzenetei a címben megfogalmazott cél elérésének elősegítését szolgálták.

Gazdagító, erőt adó gyülekezeti hétvégét tartottak a kaposváriak Balatonszárszón

Balatonszárszó – „Lelki vezetőim tartalmas programja hívott evangélikus testvéreimmel Balatonszárszóra, 2015. november 21-22-re. Szombaton reggel kaposvári templomunk elől indultunk Somogytúrra, itt találkoztunk a Jutából, Kaposfüredről, Ecsenyből, Magyeregresről érkezőkkel” – Személyes beszámoló!

Biztos alapokat kaptak – Ifjúsági hétvége Ecsenyben

Ecseny – 2015. november 13. – 15. között Ecsenyben ifjúsági hétvégét tartottunk a felsős hittanosok részére. A hétvégén összesen 11 gyermek vett részt Bonnyáról, Ráksiból, Somogyszilből és természetesen Ecsenyből. A legfiatalabb negyedikes, a legidősebb pedig hetedikes volt – írta Réth Katalin lelkészjelölt a szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában. Az alábbiakban ezt olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - hétvége csatornájára