hétvége

Jézussal a tóparton

Balatonszárszó – „Jézussal a tóparton” – ez volt a mottója az érdi gyülekezet balatonszárszói hétvégéjének. Több, mint nyolcvanan vettünk részt, gyermekek és felnőttek, a rendkívül gazdag alkalmon.

Szabadság Krisztusban

Piliscsaba – EKE (Evangélikusok Közössége az Evangéliumért) ifjúsági hétvégét tartottak Piliscsabán 2019. február 15–17. között. A lelki feltöltődésre a tinédzser korosztálytól kezdve a fiatal felnőtteket is szeretettel várták.

Családos – és házaspári hétvégét tartottak a mandabokori gyülekezettel

Nyíregyháza – Bodrogkeresztúr – A mandabokori gyülekezet házaspárjai és családosai birtokba vették a bodrogkeresztúri Betlehem Evangélikus Pihenőházat. Egy egész hétvégét töltöttek együtt piciny gyermekekkel, párokkal és fiatalokkal, hogy erősödjön a gyülekezet közössége, közelebb kerülhessenek egymáshoz, és górcső alá vegyék, mit tanít Isten igéje a házasságról, a családról és gyermeknevelésről. Négy igei alkalom segített annak a megértésében, hogy Istennek milyen terve van a házas- és családi élettel.

Konferenciát szerveztek az imádságról

Balatonszárszó – Immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Kaposvári Evangélikus Egyházközség gyülekezeti hétvégéje és lelkigyakorlata Balatonszárszón. Az idei évben közel 70 résztvevő töltötte meg az Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia és Missziói Otthont.

„Az élet értelme” – Egyetemisták és fiatal felnőttek hétvégéje a Balatonnál

Balatonszárszó – 2016-ban régi hagyományokat felelevenítendő, az Evangélikus Egyetemi Lelkészségek közös, országos „évnyitó” hétvégi alkalmára hívunk benneteket, „igazi”, leendő vagy éppen már nem egyetemistákat, örök egyetemistákat.

Apátiából aktivitásra, levertségből tettre készségre – Gyülekezeti munkatársak konzultációs hétvégéje volt Piliscsabán

Piliscsaba – Május utolsó hétvégéjén tartották a hagyományos, tavaszi tematikus találkozójukat, a gyülekezeti munkatárs-tanfolyamot az előző években végzett evangélikus önkéntes segítők. A konferencia vezetője, D. Szebik Imre nyugalmazott püspök tartalmas programot állított össze az ország számos gyülekezetéből érkezett több mint félszáz résztvevőnek, s az elhangzott áhítatok, előadások központi üzenetei a címben megfogalmazott cél elérésének elősegítését szolgálták.

Gazdagító, erőt adó gyülekezeti hétvégét tartottak a kaposváriak Balatonszárszón

Balatonszárszó – „Lelki vezetőim tartalmas programja hívott evangélikus testvéreimmel Balatonszárszóra, 2015. november 21-22-re. Szombaton reggel kaposvári templomunk elől indultunk Somogytúrra, itt találkoztunk a Jutából, Kaposfüredről, Ecsenyből, Magyeregresről érkezőkkel” – Személyes beszámoló!

Biztos alapokat kaptak – Ifjúsági hétvége Ecsenyben

Ecseny – 2015. november 13. – 15. között Ecsenyben ifjúsági hétvégét tartottunk a felsős hittanosok részére. A hétvégén összesen 11 gyermek vett részt Bonnyáról, Ráksiból, Somogyszilből és természetesen Ecsenyből. A legfiatalabb negyedikes, a legidősebb pedig hetedikes volt – írta Réth Katalin lelkészjelölt a szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában. Az alábbiakban ezt olvashatják.

„Új reggel virrad...” – Családos húsvéti hétvégét tartottak Balatonszárszón

Balatonszárszó – Pángyánszky Ágnes és Krámer György lelkészek lelki vezetésével zajlott 2015 húsvétjának hétvégéje Balatoszárszón. A passió olvasás és a húsvét hajnali istentisztelet mellett szmos program segítette a lelki feltöltődést, így volt interaktív keresztút kiállítás, láthatatlan színház, és koncertet adott a Lélekvár együttes is.

„Lelkész nélkül is lehet Istenről átütően beszélni” – Egy gyülekezeti hétvége margójára…

Kaposvár – Balatonszárszó – Immáron második éve, hogy a Kaposvári Evangélikus Egyházközség tagjai egy közös hétvégére indultak Balatonszárszóra. Az első állomásunk Zala volt, ahol a Zichy Múzeumot néztük meg és jártuk körbe. Mindannyiunk számára lehengerlő volt meglátni élőben Az ember tragédiájához és az Arany balladákhoz készített képeit, arról a képről nem is beszélve, ami A rombolás géniuszának diadala címet viseli. Személyes beszámoló.

Oldalak

Feliratkozás RSS - hétvége csatornájára