Ittzés Szilvia

Kokó az osztályteremben – Gyűjtenek a hetedikesek

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium egyik osztálytermében Kokó – Kovács István boxbajnok – mosolyog a falról Luther mellől. Egyikük az őszről ad hírt, másikuk a télről – így jelzi a teremdíszítés az éppen aktuális évszakot. Hogy került Luther mellé a sportoló?

(Saját) rekordot döntött Kelenföld karácsony második napján!

Budapest – Kelenföldi hagyomány szerint a templom karzatára minden nagy ünnep második napján azokat várják, akik szeretnek énekelni, tudnak kottát olvasni, de idejük nem engedi, hogy rendszeres kórusmunkában vegyenek részt. Az ilyenkor ad hoc összeállt alkalmi kórus és zenekar tagjai Bence Gábor kelenföldi kántor vezetésével egy bő óra alatt összepróbálnak egy-egy az ünnephez illő motettát vagy kantátát vagy más zenekari kíséretes művet. Bach, Schütz, Händel a leggyakrabban előforduló zeneszerzők.

Kelenföldi asztalok köré ülhetünk

„Most sütöttük meg a túrótortádat, köszönöm a receptet! E.” – kaptam az sms-t néhány évvel ezelőtt, és azóta már én is megértettem, hogy igenis lehet egy szakácskönyvvel ünnepelni, hálát adni, közösséget és jövőt építeni, éppenséggel akár egy templomépítési kerek évfordulón is. A tíz éve megjelent és azóta már régen elfogyott, Kelenföldi ízek című kötet után szinte természetes volt, hogy gyülekezetünk egy újabb receptgyűjteménnyel készül a templom kilencvenedik születésnapjára.

Tanárnő, fotózni lehet majd?

A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium tanárának, Ittzés Szilviának az írása az Evangélikus Életben jelent meg.

Fasoros könyvbemutató a Deák téren – Anyura figyeltünk…

Budapest – Ittzés Szilviára, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium tanárára, az Anyu, figyelsz? – Családi történetek Mikulástól Abigélig című könyv szerzőjére figyeltünk. A kötet bemutatójára 2018. május 22-én este került sor az Evangélikus Országos Múzeumban.

Megjelent az Anyu, figyelsz? – Családi történetek Mikulástól Abigélig című könyv

Budapest – A Szent Gellért Kiadónál megjelent Ittzés Szilvia Anyu, figyelsz? – Családi történetek Mikulástól Abigélig című könyve. A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium tanárának kötetét 2018. május 22-én, kedden 18 órakor mutatják be az Evangélikus Országos Múzeumban (Budapest, V. ker., Deák tér 4.). A beszélgetést Fekete Ágnes újságíró, a Kossuth Rádión hangzó református félóra szerkesztője vezeti, vendégek lesznek Gyimóthy Borsa Mikeás Deák téri gimnazista, a könyv illusztrátora, valamint a könyv szereplői. Zenei aláfestéssel szolgálnak fasori diákok.
Feliratkozás RSS - Ittzés Szilvia csatornájára