Novotny Zoltán

„A hangom megvan, a kedvem megvan, úgyhogy csinálom” – Életműdíjat vett át Novotny Zoltán

Budapst – Novotny Zoltán, a Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóbizottságának korábbi elnöke, a Magyar Rádió és az MTVA 79 évesen is aktív rádióriportere 2020. február 10-én, hétfőn este vehette át életműdíját a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) 83., budapesti kongresszusán.

Nagy Katalin váltja Novotny Zoltánt a Prúsz elnöki tisztségében

Budapest – Tisztújító közgyűlést tartott április 3-án a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz). A szervezet székhelyén, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa budapesti központjának emeleti tárgyalójában mintegy harmincan gyűltek össze, hogy éljenek a Prúsz alapszabályában is előírt törvényi kötelezettség gyakorlásának lehetőségével. A leköszönt elnökséget vezető Novotny Zoltán helyére a jelenlévők ismét egy ismert rádiós személyiséget, a 2012-ben Rát Mátyás-díjjal is kitüntetett Nagy Katalint választották meg a szövetség új elnökének.

Vasárnap kezdődik a házasság hete – Sajtótájékoztatót tartottak a programokról

Budapest – A hazánkban tizenkettedik alkalommal megrendezendő házasság hetének programjait sajtótájékoztatón ismertették február 7-én a Benczúr Házban. Több mint húsz országban tartják már meg a hetet évről évre, keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A február 10–17. között zajló országos rendezvénysorozat arcai idén dr. Gorove László mentőorvos és felesége, Gorove Kriszta tanár. A központi programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Templom- és sportélmények Novotny Zoltántól

Egy olimpiai siker rádióközvetítésének hatására kezdett úszni, aztán egész életét meghatározta a sport és a rádió. Novotny Zoltán rádiós kommentátor tizenhárom nyári olimpiáról tudósított. A Magyar Rádió sportszerkesztőségének vezetőjeként azért harcolt, hogy legyen közvetítés a téli ötkarikás játékokról is. A sportújságíró abban bízik, hogy harmincnyolc évvel legutóbbi éremszerzésünk után ismét a dobogóra léphet magyar sportoló a téli olimpián, a dél-koreai Phjongcshangban.

„A jó házasság ma is menő!” – Kezdődik a házasság hete

Budapest – Idén 11. alkalommal, 2018. február 11–18. között rendezik meg a házasság hetét. A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság értékére. A nyitórendezvényen Fazekas Rita és Zámbori Soma, a házasság hete idei házaspárarcai. Beszélgetésükbe belehallgattunk.

Olimpiáról olimpiára – Lehet, hogy éppen nem a pénz öli meg a játékokat

Novotny Zoltán rádióriporter úgy kötődik a sporthoz, mint fához az árnyéka. Mondhatjuk, hogy évtizedek óta ez az élete. Számtalan hazai és nemzetközi világversenyen állt a mikrofon mellett. Ha könyvet írna az életéről, bajban lenne, hogy a számtalan élmény közül melyiket hagyja ki, mert sok mindent megélt az elmúlt évtizedek alatt. Jót is, rosszat is. Azt is megélte, amikor a humoros író és konferanszié, Vadnai László azt mondta, hogy „a focirajongó tévénézők jobban szerettek a fülükkel látni”, utalva ezzel a rádió fénykorára. Megélte azt is, amikor a rádió már nem az az intézmény, ami volt: a média vezérhegedűse. Ő azonban a mai napig hű maradt hozzá. Ott volt a Rio de Janeiró-i olimpián is, ez adta beszélgetésünkhöz a kulcsot.

Nemzettudat és sport

Berekfürdő – Különleges, szívet melengető sporteseményekkel telt a nyár, 2016. szeptember 19-én a Paralimpiai játékok záró ünnepségével értek véget. A Protestáns Újságírók Szövetségének éves médiaműhelyén Novotny Zoltán sportriporter tartott előadást a sportsikerek és a nemzeti eszme kapcsolatáról.

A Közmédia Életmű Díjával tüntették ki Novotny Zoltánt

Budapest – Krajcsovits István tévés hangmérnök és Novotny Zoltán rádióriporter vehette át az először kiosztott Közmédia Életmű Díjat. Az elismerést csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában adta át Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató.

Egyszerre két gyülekezethez beszélni

Budapest – Gyorstalpaló kommunikációs tréningen látta vendégül Fabiny Tamás, médiamunkáért felelős püspökünk azokat a lelkészeket, akik idén rádióban, illetve televízióban közvetített istentiszteletet tartanak. A közmédia minden évben lehetőséget teremt arra, hogy egyházunk egy-egy jeles napon így is megmutathassa magát, s közös érdekünk, hogy ezeken az alkalmakon a lehető legjobb, de mindenkor valós arcunkat mutassuk meg a nagyvilágnak.

Pogány időszakáról is mesélt a veterán riporter

Budapest – Sok évtizede az akkori miniszterelnök fiának nevezték, és negyedszázadon át pogányságban élt – erről is beszélt Novotny Zoltán sportriporter. A több mint ötven éve a pályán lévő rádiós az Arcvonások című műsorban idézte meg személyes múltját.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Novotny Zoltán csatornájára