Protestáns Újságírók Szövetsége

Tizenöt éves a Protestáns Újságírók Szövetsége

Budapest – A karácsony ünnepét megelőző négy adventi hét az egyházi esztendő kezdő hónapja. Ez az időszak az Urunk érkezésére történő várakozás jegyében telik, de egyidejűleg a polgári időszámítás szerinti évzáró hónap is, mely okot ad és lehetőséget nyújt az összegzésre, a számvetésre. Az utóbbi években szinte valamennyi munkahely adventi együttlétre, vacsorára hívta alkalmazottait. A Protestáns Újságírók Szövetsége a szó szoros értelmében senkinek sem munkahelye, de a mintegy kétszáz fős tagság számára értékes szakmai közösséget jelent.

Kiért szól a harang? – A Prúsz nemzetközivé szélesített médiaműhelye Révkomáromban

Révkomárom – A Magyar Országgyűlés a trianoni békediktátum századik évfordulóját jegyző 2020. esztendőt – idén júniusban – a nemzeti összetartozás évének nyilvánította. A Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) némiképp már ennek jegyében szervezte meg őszi médiaműhelyét, melyen a külhoni, illetőleg a határokon átívelő kommunikáció módozatait vették górcső alá, különös tekintettel a protestáns tartalmakat (is) közvetítő médiumokra.

Megújítaná tagságát a PRÚSZ-ban?

Budapest – Megalakulásának 15. évfordulója alkalmából a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ) tagdíjfizetési amnesztiát hirdetett: akik december 31-ig befizetik a 2019-es tagdíjat, azoknak elengedik a felhalmozódott tartozásukat.

Nagy Katalin váltja Novotny Zoltánt a Prúsz elnöki tisztségében

Budapest – Tisztújító közgyűlést tartott április 3-án a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz). A szervezet székhelyén, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa budapesti központjának emeleti tárgyalójában mintegy harmincan gyűltek össze, hogy éljenek a Prúsz alapszabályában is előírt törvényi kötelezettség gyakorlásának lehetőségével. A leköszönt elnökséget vezető Novotny Zoltán helyére a jelenlévők ismét egy ismert rádiós személyiséget, a 2012-ben Rát Mátyás-díjjal is kitüntetett Nagy Katalint választották meg a szövetség új elnökének.

Fabiny Tamás kapta a Rát Mátyás-díjat

Budapest – „A keresztyén újságírás az Úristen előtti felelősséget képviseli” – vallja Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, a Rát Mátyás-díj idei kitüntetettje. Az elismerést a Protestáns Újságírók Szövetségének (PRÚSZ) hagyományos adventi vacsoráján adták át.

Meghívó médiaműhelyre

Aktív médiamunkásokat, továbbá a média belső szakmai kérdései iránt érdeklődőket vár őszi konferenciájára a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz). Téma: Kommunikátorok protokollja.

Hitelességet várnak az újságíróktól

Budapest – Virágkorát éli a blöff, a hamis adatok közlése, az információk manipulálása és a csúsztatás. A sajtóban a gyors híradás a szenzáció, az újságírók egy része egzisztenciális szorongásban, megfelelési kényszerben él – erről is szó volt a Protestáns Újságírók Szövetségének árpilis 19-i közgyűlésén.

„Mindig csak ültetek” – Találkozás Tóth-Máthé Miklóssal

Budapest – „A jövőnek írom, ahogy minden művemet” — mondja Tóth-Máthé Miklós most íródó Kálvinregényéről. A debreceni író október 16-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a reformációi gálán vehette át a Protestáns Újságírók Szövetségének (Prúsz) ez évi Rát Mátyás-díját. Ennek apropóján a készülő műről beszélgettünk vele.

Protestáns „összhangzat” a reformációi gálán

Budapest – Személyes hitének megvallásával kezdte beszédét Magyarország igazságügyi minisztere az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. október 16-án tartott reformációi gálaesten. Trócsányi László annak a budapesti rendezvénynek volt idei főelőadója, mellyel – az Október a reformáció hónapja programsorozat keretében – elsősorban a protestáns felekezetek kulturális értékeket őrző és teremtő szerepére kívánja irányítani a figyelmet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT).

Nemzettudat és sport

Berekfürdő – Különleges, szívet melengető sporteseményekkel telt a nyár, 2016. szeptember 19-én a Paralimpiai játékok záró ünnepségével értek véget. A Protestáns Újságírók Szövetségének éves médiaműhelyén Novotny Zoltán sportriporter tartott előadást a sportsikerek és a nemzeti eszme kapcsolatáról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Protestáns Újságírók Szövetsége csatornájára