Melanchthon Evangélikus Szakkollégium

Az irodalom mindig reflektál a korra, amelyben élünk – Kortárs írókkal beszélgettünk

Budapest – A Melanchthon Evangélikus Szakkollégium és a Kultszó Egyesület a Péntek 13 eseménysorozat részeként 2021. február 19-én online kerekasztal-beszélgetést tartott. A „Kettőskönyvelés” – A tanítás és az irodalom című esemény a tanítás és az írás párhuzamait, valamint az irodalom szerepét állította középpontba. A meghívott előadók Czéh Zoltán és Kiss László voltak, akik amellett, hogy kortárs írók, magyart is tanítanak.

Evangélikus szakkollégisták indítanak irodalmi-beszélgetéssorozatot

Budapest – Rendhagyó irodalmi beszélgetéssorozatot indítanak a Melanchthon Evangélikus Szakkollégium hallgatói és a Kultszó Egyesület PÉNTEK13 címmel, melynek fókuszában az egyéni olvasási stratégiák tudatosítása áll, ahol a kortárssal párhuzamosan a bibliai szövegolvasásról is beszélnek.

Miért jó a Melanchthon Evangélikus Szakkollégiumhoz tartozni?

Budapest – A Melanchthon Evangélikus Szakkollégium 2016 decemberében alakult meg azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a tehetséges, keresztény kötődésű fiatalok tanulmányainak segítéséhez, értékrendük elmélyítéséhez. A szakkollégiumban tanulók számára a kollégista lét lehetőséget biztosít tartós barátságok kialakítására nemcsak szakkollégista társaikkal, hanem az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus hallgatóival is. Különleges közösség ez, melyhez jó tartozni.

Kortárs közelítések Istenhez – Tóth Krisztina az evangélikus szakkollégiumban

Budapest – A Melanchthon Szakkollégium 2019. október 17-én megtartott első kortárs irodalmi estjének vendége Tóth Krisztina író, költő volt. A „Ha, mondjuk, volna Isten…” címet viselő – teológiai kontextusban rendhagyó – kerekasztal-beszélgetést az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) kápolnájában tartották.

Megkezdődött az Evangélikus Hittudományi Egyetem 129. tanéve

Budapest – 23 főállású oktatóval és 85 nappali és 80 esti tagozatos, azaz 165 hallgatóval kezdte meg 2019/2020-as tanévét az egyetem. A zuglói evangélikus templomban 2019. szeptember 6-án tartott ünnepi ülésen Csepregi Zoltán rektor beszédét követően kihirdették a tanári változásokat, hatodévesek kibocsátására, doktorrá avatásra került sor, valamint fogadalmat tettek az új hallgatók. A tanévnyitó istentiszteleten Béres Tamás hirdette Isten igéjét.

Sportnapot tartottak a teológián, gimnazistákkal

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata sportnapot szervezett, amelyen a budapesti evangélikus gimnáziumokat látták vendégül 2019. április 25-én.

„Mindenben meggazdagodtatok őbenne” – A Melanchthon Evangélikus Szakkollégium első éve

A kollégiumi lét egy életre meghatározó lehet a felsőoktatási tanulmányaink során, főleg, ha még szakkollégiumok keretében is bővíthetjük tudásunkat. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem kollégiumában 2016 decemberében alakult meg a Melanchthon Evangélikus Szakkollégium. Oktatási céljai között egyszerre van jelen a magas színvonalú, tudományos értékű képzés, kutatás, valamint a szaktudományok művelésében élenjáró egyetemi hallgatók egyházi kötődésének erősítése, tanulmányaik segítése. Ezt szeretnénk most bemutatni olvasóinknak, a diákoknak pedig kedvet csinálni a csatlakozáshoz.
Feliratkozás RSS - Melanchthon Evangélikus Szakkollégium csatornájára