kórház

Nővérképzést indítanak az egyházi kórházak

Budapest – A Magyarországon működő négy, egyházi fenntartású kórház úgy döntött, hogy közösen indítanak nővér- és szakasszisztensképzést – mondta el a Magyar Nemzetnek Toldy-Schedel Emil. Az Egyházi Kórházak Egyesülésének elnöke beszámolt róla, hogy diákjaik életkezdését fecskeházakkal segítik majd, ahol a végzettség megszerzését követő három-négy évben lakhatnak. Az év végére teljesen megújuló Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója beszélt arról is, hogy milyen szerepet töltenek be az egyházi kórházak az ellátórendszerben, illetve miként segíti az intézmény a közép-budai régió egészségügyi ellátását, és szóba került a tavasz óta működő Covid-rehabilitációs részlegük is.

Ökumenikus imádságot tartottak a veszprémi kórház kápolnájában a betegek világnapján

Veszprém – A betegek világnapján, 2021. február 11-én Udvardy György érsek a veszprémi kórház kápolnájában mutatott be szentmisét Tornavölgyi Krisztián irodaigazgatóval, Megyesi Ferenc érseki szertartóval és Tamás Zoltán kórházlelkésszel. A mise után igét hirdetett Wessetzky Szabolcs református kórházlelkész és Isó Zoltán evangélikus lelkész.

Az esztergomi Covid-osztály dolgozóit támogatták adományukkal az evangélikusok

Esztergom – „Az Esztergomi Evangélikus Egyházközség nevében kívánok minden napra megújuló erőt, összetartást, azt, hogy érezzék együttérzésünket, támogatásunkat, irántuk érzett tiszteletünket. Munkájuk közepette legyen szívükben a karácsony titka!” – írta Klimentné Ferenczy Andrea lelkésznő ahhoz az adománycsomaghoz, amelyet az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Covid-osztályán dolgozóknak ajándékozott az egyházközség nevében.

Vihar előtti csend – Üres kórházi ágyak látványa

A miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban is készülnek arra, amibe belegondolni sem jó, amit még nem is tudnak, hogy mi vár rájuk. Molnár József kórházlelkész osztotta meg szívszorító gondolatait. Imádkozzunk a kórházi dolgozókért, a diakóniai munkát végzőkért, a szociális szférában nap mint nap fehér köpenyt öltőkért!

A nápolyi protestáns kórház életmentő szolgálata

Nápoly – Pár héttel ezelőtt a nápolyi családok még a tengerparton sétálgattak és beszélgettek, élvezve a meleg napsütést – idézi fel Cordelia Vitello. Mára úgy tűnik, mindez mintha ezer éve történt volna. Olaszországban azóta széleskörű lezárások vannak érvényben, miután az ország a koronavírus (COVID-19) által leginkább sújtott és a legtöbb halálesetet is jelentő állammá vált a Kínán kívüli világban.

Isten társunkká szegődik, velünk van – Kórházkápolnával gazdagodott Keszthely

Keszthely – Február 11-én, a betegek világnapján ünnepi szentmise keretében áldotta meg Udvardy György veszprémi érsek a keszthelyi kórházban elkészült Via Dolorosa ökumenikus kórházkápolnát. A főpásztor után Zichy Emőke református lelkész és Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész is áldást mondott.

A lélek felvértezésével a test gyógyulását segíti a siófoki kórházi kápolna

Siófok – Nemcsak a testi, hanem a lelki felépülés, azaz az ember teljes gyógyulásának szolgálatába helyezték a siófoki kórházban kialakított ökumenikus kápolnát, amit 2019. május 9-én, csütörtökön szenteltek fel egyházi méltóságok. A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről Szemerei János püspök imádkozott és osztott áldást.

Karácsonyi istentisztelet a kiskunhalasi kórházban

Kiskunhalas – Tíz éve már, hogy hagyománnyá lett a karácsonyi kórházi istentisztelet a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 11. emeleti tanácstermében. Az idei évben az evangélikusok szervezték az ökumenikus karácsonyi ünnepséget.

Együttműködési nyilatkozatot írtak alá az egyházi kórházak

Budapest – Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Budapesti Szent Ferenc Kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői kedden Budapesten. Az együttműködésben részt vesznek a készülő evangélikus és görögkatolikus kórházak fenntartói is. A készülő evangélikus kórház a krónikus betegek ellátását és rehabilitálást végzi majd.

Evangélikus kórház Budapesten?

Dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökének gondolatai az evangélikus kórház alapításáról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kórház csatornájára