Újvidék

CEC-nagygyűlés: „Krisztus hívására válaszolunk”

Újvidék – „Krisztust követve elkötelezzük magunkat arra, hogy a hit átformáló ereje által hídépítőként éljük életünket” – az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) nagygyűlése elfogadta tanácskozásának záróüzenetét.

CEC-nagygyűlés: Fordított óra

Újvidék – „A CEC nagygyűlése önmagában azt jelzi, hogy nemcsak percemberkék vagyunk, hanem részesei Isten nagy tervének” – Kodácsy Tamásnak, a CEC Gazdasági és Ökológiai Igazságosság munkabizottság szakértő tagjának gondolatai a nagygyűlésről.

CEC-nagygyűlés: Református istentiszteleten jártak a magyar evangélikus delegáltak

Maradék – 2018. június 3-án délelőtt az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) istentisztelettel folytatódott. Egyházunk delegáltjai Maradékon voltak egy magyar református istentiszteleten. Utána folytatódott a konferencia, amelyen Justin Welby canterburyi érsek Európa jövőjéről tartott előadást.

CEC-nagygyűlés: II. Efrém szír ortodox pátriárka tartott előadást a menekültek helyzetéről

Újvidék – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) nagygyűlésének második napján a vendégszeretet volt a téma, amely a nap teljes tartalmát meghatározta. A reggeli áhítat és bibliatanulmányozás után a délelőtt két előadással kezdődött: II. Efrém szír ortodox pátriárka és Meletis Meletiadis, a Görög Református Egyház zsinatának elnöke vázolta kétféle szempontból a menekültek helyzetét először Szíriában, majd Görögországban.

CEC-nagygyűlés: Evangélikusok a tanácskozáson

Újvidék – Egyházvezetők üdvözlőszavaival kezdődött az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) nagygyűlése az újvidéki Master Centarban 2018. május 31-én. A magyar delegáltak, Kodácsy-Simon Eszter és Szabó B. András mellett az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) színeiben Cselovszkyné Tarr Klára képviseli egyházunkat. A konferencián jelen van Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára, valamint a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház küldötte, Kalit Eszter is.

CEC-nagygyűlés: „Tanúim lesztek”

Újvidék – „Isten »szentháromságos« természete azt tanítja nekünk, hogy az egyházak tanúságtétele ezzel egyezően csak összetartozásban és közösségben valósulhat meg” – Christopher Hill elnök és Heikki Huttunen főtitkár köszöntőjével kezdődik az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) vajdasági nagygyűlése.

CEC-nagygyűlés: Isten hozta Újvidéken!

Újvidék – A mintegy 70 fiatal részvételével zajló ifjúsági előtalálkozó és a leköszönő vezetőtestület utolsó ülése után immár az európai keresztyén egyházak és ökumenikus szervezetek vezetői és küldöttei is megérkeztek az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) vajdasági nagygyűlésére.

CEC-nagygyűlés: Elkezdődött!

Újvidék – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) Budapest után idén Újvidéken tartja nagygyűlését mintegy ötszáz protestáns, anglikán és ortodox küldött, valamint számos ökumenikus szervezet képviselőjének jelenlétében. A nagygyűlés az ifjúsági előtalálkozóval 2018. május 28-án vette kezdetét. A nagygyűlésre a Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos küldötteként érkezik Kodácsy-Simon Eszter és Szabó B. András. Cselovszkyné Tarr Klára pedig az Európai Protestáns Egyházak Közösségének (GEKE) képviseletében vesz részt a konferencián.
Feliratkozás RSS - Újvidék csatornájára