védelem

Az EKD a menekültek védelmére hív

Berlin – A menekültek világnapja alkalmából nyilatkozatot adott ki Manfred Rekowski, a Rajna-vidéki Protestáns Egyház elnöke, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) zsinata menekültügyi bizottságának vezetője.

Szent helyek és templomok védelmében

Ciprus – A kulturális örökség európai éve kapcsán az európai egyházak arra kérték az európai intézményeket, hogy növeljék erőfeszítéseiket az istentiszteleti és szent helyek tiszteletének, valamint védelmének biztosítására az uniós törvénykezés szintjén éppúgy, mint az Európai Unió közös kül- és biztonságpolitikájának keretében.

Az LVSZ tanulmányi segítséget nyújt fiatalkorú anyáknak – Oktatás és védelem a kakumai menekülttáborban lakó lányok számára

Genf – Új év kezdődik a dél-szudáni származású, tizenhat éves Anek (a nevet megváltoztattuk) számára a kenyai Kakuma település menekülttáborában. Miután befejezte alapfokú tanulmányait, és letette a kenyai általános iskolai záróvizsgát, Anek négyezer táborlakó társával együtt – akik közül kilencszáz lány – 2017-ben elkezdheti a középiskolát.

Istentiszteleti helyek védelmét sürgeti a CEC

Genf – Brüsszel – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) a vallásgyakorlás helyeinek védelmére szólít fel az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából.

Egyházakkal működik együtt Nógrád megye védelmi bizottsága

Salgótarján – Megújította a katolikus, a református és az evangélikus egyházzal tizenöt éve kötött együttműködési megállapodását a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság. A hétfőn Salgótarjánban aláírt dokumentumban az egyházak azt is vállalták, hogy a megelőzés érdekében részt vesznek a védelmi bizottság által szervezett gyakorlatokon, felkészítéseken. Forrás: MTI

Aláírásgyűjtés a magzati élet védelméért

Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott meghívására a történelmi egyházak részéről dr. Pápai Lajos győri megyés püspök, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke is részt vett 2013. március 5-én Győrben a magzati élet védelmét támogató nyilatkozat ünnepélyes aláírásán. A kezdeményezés mellett Bellai Eszter magánénekes, a Győri Nemzeti Színház Örökös Tagja is elkötelezte magát.
Feliratkozás RSS - védelem csatornájára