egyházmegye

Fasori pünkösd

Budapest – 2019. június 10-én, pünkösdhétfőn tartották meg a Pesti Evangélikus Egyházmegye missziói napját a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség templomának és gimnáziumának udvarán. A színes, minden korosztálynak programokat kínáló, egész napos rendezvényen számos gyülekezet mutatta meg egyedi, egyházunkat gazdagító arcát.

Megkezdődött a házasság hete a vidéki nagyvárosokban is

Budapest – A házasság hete országos rendezvénysorozata 2019. február 10-én vette kezdetét. Az egyházmegyék nyitórendezvényeiről a Magyar Kurír adott részletes körképet.

Jézus Krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz

Acsa – Ünnepi istentisztelet keretében került sor Mekis Ádámnak, az Észak-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye esperesének, és dr. Roncz Béla egyházmegyei felügyelőnek a beiktatására 2018. május 27-én Acsán.

Egyházmegyei énekkarosok találkozója volt Vácott

Vác – Az Észak-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegyében élő hagyomány – Cantate vasárnapján – az egyházmegyei énekkari találkozó. A program kiemelt helyen szerepel a gyülekezeti énekkarok munkatervében.

Hittanversenyek zajlottak szerte az országban

Budapest – Cegléd – Az elmúlt hétvégén szerte az országban hittanversenyek zajlottak az evangélikus egyházmegyékben. Az erről szóló beszámolókat adjuk most közre, és várunk további cikkeket, képeket honlapunkra.

Egyházmegyei csendesnapot tartottak a presbiterek számára a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegyében

Nagycserkesz – Az eseményt, amelynek címe (F)Élő egyház!? volt, az egyházmegye vezetősége szervezte, és a nagycserkeszi gyülekezet adott neki otthont, 2017. október elején. A délelőtti előadás a hozzá kapcsolódó beszélgetéssel, valamint a délutáni záró istentisztelet a gyülekezet templomában zajlott.

Egyházmegyei közgyűlést tartottak Pápán

Pápa – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye 2017. évi közgyűlését Pápán, az evangélikus templomba hívták össze az elmúlt hétvégén. A nyitó áhítatot Polgárdi Sándor esperes tartotta, Pál apostol Thesszaloniakhoz írt első levele 5, 17. verse alapján.

„A jövő egyháza sokkal egyszerűbben fog kinézni és működni!” – Egyházmegyei missziói nap volt Lébényben

Lébény – Az elmúlt hét szombatján tartotta szokásos missziói napját a Győr-Mosoni Egyházmegye. A nyitó áhítatot Balogh Éva lelkésznő, a Gyülekezeti és Misszió Osztály munkatársa végezte.

Az iszlám és a kereszténység viszonyáról is tárgyaltak – Közgyűlést tartott a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye

Révfülöp – Pápa – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye évi második rendes közgyűlését tartotta az elmúlt szombaton, Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. Az esperes nyitó áhítatával kezdődött az alkalom ádvent előtt, az ádventi ige közösségében.

A Ruhr-térség felügyelői a szegénységről tanácskoztak

Dortmund – A menekültekről és a szegénységről, valamint e kettő kapcsolatáról folytattak vitát a Ruhr-térség főfelügyelői, Wilhelm Schäffer, a Munkaügyi-, Integrációs és Szociális Minisztérium államtitkára és Christoph Butterwegge, a kölni egyetem politikatudományi karának professzora. A kérdés, ami megfogalmazódott: Miként hat a menekültintegráció a szegénység legyőzésére?

Oldalak

Feliratkozás RSS - egyházmegye csatornájára