India

Indiai evangélikus küldöttség járt Erdélyben

Kolozsvár – Brassó – 2019. június 13–17. között az indiai egyház képviselői látogatták meg a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyházat. Csütörtökön Kolozsvárra érkeztek, pénteken a Püspöki Hivatal és a Protestáns Teológiai Intézet meglátogatása után Segesvárt érintve Brassóba utaztak. Vasárnap a két püspök a brassói és a türkösi egyházközségekben hirdette az igét.

Egy kis India – VIDEÓ!

Budapest – A Luther Kiadó szervezésében került sor 2018. november 28-án a Könyvesbolti esték következő alkalmára, amelyen Egy KIS India címmel Mesterházy Balázs evangélikus lelkész, a Kodaikanali Nemzetközi Iskola tanára tartott vetített képes előadást az Üllői úton.

Imádkozzunk Keraláért (is)!

Hatalmas áradások sújtják augusztus 8-a óta a dél-indiai Kerala államot, és majd három hétig csak rossz híreket hallottunk. Ekkor, hál’ Istennek, elállt az eső, és folytatódhattak a mentési munkálatok.

„Köszönjük, magyar Lepramisszió!”

Shahdara – „Köszönjük, magyar Lepramisszió!” – ez a felirat fogadta 2015 decemberében Indiában a Delhi melletti Shahdara lepramissziós kórházba érkező magas rangú vendégeket. Átadási ünnepségre gyűlt össze az Indiai Lepramisszió vezetősége, távoli más leprakórházak vezetői és a helyi önkormányzat képviselője, no meg a kórház dolgozói. Ekkor került sor annak a beruházásnak az átadására, amely a kicsiny Magyarország Lepramissziójának adománya volt Shahdarának.

„Isten nem 'csak' szereti a szegényeket, hanem Ő a szegényekben 'lakik'...” – Budapesti találkozás CB Samuellel

Budapest – CB Samuel indiai keresztény lelkipásztor egy nyár végi missziói rendezvényre, a Balaton NET-re érkezett hazánkba. A Déli Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában Stifner-Kőháti Dorottya faggatta őt országa vallásairól, a keresztények életéről.

Indiáról – szabadon

Még 2014 tavaszán járt hazánkban Christian Samraj indiai evangélikus lelkipásztor és családja. Látogatásuknak egyetlen célja volt: szerették volna megismerni egy volt kommunista országnak a lakóit, akikért a hetvenes, nyolcvanas években napi rendszerességgel imádkoztak. Az Evangélikus Élet húsvéti számában akkor beszámoltunk erről, és közöltünk egy Samraj lelkésszel készített interjút. A feleségével, Estherrel folytatott beszélgetés közlését azonban a külmisszió ünnepére tartogattuk, hiszen ő – számtalan szolgálata mellett – azokon igyekszik segíteni, akiket „ötforintos akciójával” az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) is támogat. Gyermeklányokról kérdeztük, akiket családjuk gyakran kitaszít, halálra ítél.

A missziói terület fókusza: India

Budapest – 2014. március 24-én az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) szervezésében M. Philip és Sánta Ágnes a Reach the Nation szervezet képviseletében tartottak beszámolót az Indiában zajló missziói munkáról. Az est házigazdája és tolmácsa B. Pintér Márta evangélikus lelkész, az EKME társelnöke volt. Szöveg és fotó: Galambos Ádám

„Azért lettél megváltva, hogy te is segíts” – Victor Jánosné előadása az indiai misszióról

Budapest – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) 2013. május 13-i rendezvényén Victor Jánosné református lelkész tartott előadást egyházunk Üllői úti székházában. Szöveg és fotó: Galambos Ádám

Budapesten és Kecskeméten is fellép a Pi élete című Oscar-díjas film indiai énekese

Budapest – Budapesten és Kecskeméten lép fel Bombaj Dzsajasri (Bombay Jayashri) indiai énekesnő, akinek hangját a magyar közönség a négy Oscar-díjjal jutalmazott „Pi élete” című filmből ismerheti.
Feliratkozás RSS - India csatornájára