jegyzetlapok

Jegyzetlapok

Szeverényi János missziói lelkész gondolatai az Evangélikus Élet magazinban.

Jegyzetlapok

Szeverényi János missziói lelkész jegyzete az Evangélikus Élet magazinban.

Jegyzetlapok

Szeverényi János országos missziói lelkész gondolatai az Evangélikus Élet magazinban.

Jegyzetlapok

Szeverényi János országos missziói lelkész jegyzetei az Evangélikus Élet magazinban.

Jegyzetlapok

Szeverényi János missziói lelkész jegyzetei az Evangélikus Élet magazinban.

Jegyzetlapok – Nagyon rosszak voltunk, de szerettünk hittanra járni

Megtelt a surdi templom minden négyzetmétere. A gyülekezet búcsúzott nyugdíjba vonuló lelkészétől. Smidéliuszné Drobina Erzsébet harminchat éve szolgál ebben a közösségben. Testvérek, sokat panaszkodunk, jajgatunk a világ és az egyház állapota miatt, pedig annyi jele van az életnek, Isten szeretetének, a hívő elkötelezettségnek! Augusztus 26-án ebben a templomban mindenki átélhette, hogy él az Úr, fontos a hűséges, szeretetteljes lelkészi szolgálat, hogy nem szabad, nem lehet élni egészséges közösség nélkül. Jelen volt az evangéliumi, lutheri derű, Krisztus-központúság és mértéktartás. Mosolyt csalt az arcokra az egyik presbiter visszaemlékezése: „Nagyon rosszak voltunk, de szerettünk hittanra járni.”

Jegyzetlapok

Szeverényi János missziói lelkész gondolatai az Evangélikus Élet magazinban.

Jegyzetlapok

Malomkő vagy irgalom? Az eltűnt és bántalmazott gyermekek világnapja volt május 25-én. Hazánkban is több ezer gyermek tűnik el évente. Egy részük soha nem kerül elő.

Szeverényi János: Jegyzetlapok

Átisteníteni a világot. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Missziói Bizottságának tagjai Miskolcra utaztak, hogy az evangélikus lelkészi hivatalban találkozzanak a helyi felekezetek lelkészeivel, előkészítendő az októberi missziói napot.
Feliratkozás RSS - jegyzetlapok csatornájára