jegyzetlapok

Jegyzetlapok

Szeverényi János országos missziói lelkész jegyzetei az Evangélikus Élet magazinban.

Jegyzetlapok

Szeverényi János missziói lelkész jegyzetei az Evangélikus Élet magazinban.

Jegyzetlapok – Nagyon rosszak voltunk, de szerettünk hittanra járni

Megtelt a surdi templom minden négyzetmétere. A gyülekezet búcsúzott nyugdíjba vonuló lelkészétől. Smidéliuszné Drobina Erzsébet harminchat éve szolgál ebben a közösségben. Testvérek, sokat panaszkodunk, jajgatunk a világ és az egyház állapota miatt, pedig annyi jele van az életnek, Isten szeretetének, a hívő elkötelezettségnek! Augusztus 26-án ebben a templomban mindenki átélhette, hogy él az Úr, fontos a hűséges, szeretetteljes lelkészi szolgálat, hogy nem szabad, nem lehet élni egészséges közösség nélkül. Jelen volt az evangéliumi, lutheri derű, Krisztus-központúság és mértéktartás. Mosolyt csalt az arcokra az egyik presbiter visszaemlékezése: „Nagyon rosszak voltunk, de szerettünk hittanra járni.”

Jegyzetlapok

Szeverényi János missziói lelkész gondolatai az Evangélikus Élet magazinban.

Jegyzetlapok

Malomkő vagy irgalom? Az eltűnt és bántalmazott gyermekek világnapja volt május 25-én. Hazánkban is több ezer gyermek tűnik el évente. Egy részük soha nem kerül elő.

Szeverényi János: Jegyzetlapok

Átisteníteni a világot. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Missziói Bizottságának tagjai Miskolcra utaztak, hogy az evangélikus lelkészi hivatalban találkozzanak a helyi felekezetek lelkészeivel, előkészítendő az októberi missziói napot.
Feliratkozás RSS - jegyzetlapok csatornájára