vetélkedő

TudásFeltöltés – Vetélkedőt rendeztek a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban

Budapest – Az egyik legsikeresebb középiskolás tudomány-vizualizációs vetélkedő, a „TudásFeltöltés” negyedik kiírása az evangélikus középiskolák támogatását megvalósító EFOP pályázat keretében indult el. A természettudományos ismereteket immár hét éve viszi közel a középiskolásokhoz a program, újdonságát a szlogenje fogalmazza meg tömören: „Irányítsd a mobilodat a tudományra!” 2018. novemberében az evangélikus középiskolák számára kiírt forduló győztese a soproni Berzsenyi Líceum csapata lett. 2018. november 17-én a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban rendezték meg a TudásFeltöltés vetélkedő döntőjét. Az erről készült videofelvételeket itt tekinthetik meg.

Külmissziós vetélkedő 2018 – „Valahol Afrikában”

Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) meghirdeti a Valahol Afrikában külmissziós vetélkedő részvételi feltételeit, követelményeit és időpontjait. A megmérettetés célja, hogy a tanulókat megismertessük a külmisszió fogalmával, céljával, az e területen végzett szolgálattal és néhány érdekes ténnyel Afrikával kapcsolatban.

Időutazás a reformáció korába

Nyíregyháza – A nyíregyházi Luther Márton Evangélikus Kollégium névadójának tiszteletére idén is megrendeztük a Luther-hetet. A rendezvénysorozat – melyet a Reformáció Emlékbizottság támogatott – a névadónkhoz szorosan kötődő programokat tartalmazott, és természetesen hangsúlyos szerepet kapott benne a reformáció 500. évfordulójára való emlékezés is.

Petőfis fiúk és egy lány

A televíziós műveltségi vetélkedőben a vidéki gimnáziumok között az első, országosan a második helyen végzett a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium csapata. Az Evangélikus Élet magazin munkatársa elutazott a Völgység fővárosába is, hogy a petőfis fiúkat – köztük egy lányt is – a versenyről, a felkészülésről és az élményeikről kérdezze.

Kecskeméten tartották a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő általános iskolásoknak rendezett országos döntőjét

Kecskemét – A „Re:formáció” komplex műveltségi vetélkedő általános iskolásoknak rendezett országos döntőjét tartották a Kecskeméti Református Internátus Kollégium Dísztermében 2017. október 19-én, csütörtökön. A versenyen a területi középdöntőkön nyertes hat csapat vett részt.

Reformációi vetélkedőt tartottak Nyáregyházán

Nyáregyháza – A Nyáregyházi Evangélikus Egyházközség Presbitériuma az ötszáz éves reformáció alkalmából, a Reformációi Emlékbizottság anyagi támogatásával, reformációi vetélkedőt szervezett a környékben (30 km) elhelyezkedő iskolák, gyülekezetek felső tagozatos gyermekei számára. A vetélkedőre négy fős csapatokat vártunk. Szeptember elején postai levél formájában, később pedig ímélben értesítettünk mindenkit a részvétel lehetőségéről. Az elméleti feladatok megoldásához, mint ahogy a felhívásban is szerepelt, a jelentkezés „tudásbázist” küldtünk a felkészülés megsegítésére.

Újabb mérföldkőhöz érkezik a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő

Ősszel kezdődik a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő döntője, amelyben – a középdöntőktől eltérően – televíziós vetélkedő keretében fognak megmérkőzni egymással a döntős csapatok. Augusztus 21–23. között egy felkészítő táborra is sor kerül Bonyhádon, ahol a részt vevő diákok felkészülhetnek az audiovizuális fináléra.

„Re:formáció” – a komplex műveltségi vetélkedő – Folytatódik a középdöntő!

Budapest – Májusban is folytatódik a Re: formáció műveltségi vetélkedő középdöntője. Április 22-én eredményesen lezajlott a középiskolás csapatoknak rendezett középdöntő, amelyről már a Reformáció Emlékbizottság is beszámolt. A soron következő megmérettetésen – május 13-án – az általános iskolás korosztály mérkőzik meg egymással, a középiskolás fordulóhoz hasonló módon.

„Re: formáció” – a komplex műveltségi vetélkedő – Indul a középdöntő!

Budapest – Folytatódik a Re: formáció műveltségi vetélkedő, amelynek soron következő „megmérettetése” az országos középdöntő lesz, regionális versenyekre bontva. Már sok izgalmas és aktuális információ tudható a rendezvény előttünk álló szakaszáról, ám ezeknek ismertetése előtt érdemes visszatekinteni az eddig történtekre, valamint arra is, hogy egyáltalán miként született meg ez a komplex műveltségi vetélkedő.

Túl az első X-en – regionális siker

Orosháza – A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium csapatai második alkalommal vettek részt az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Nemzeti Választási Iroda közös vetélkedőjén, amely a Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz! címet viselte. A verseny célja, hogy a fiatalok megismerjék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények és ezen belül kiemelten a választások jelentőségét, hogy így tudatos magyar és európai választópolgárokká váljanak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - vetélkedő csatornájára