Eszlényi Ákos

Mindig legyen valaki, akin keresztül megérezhetjük azt, hogy jó együtt lenni

Dunakeszi – A húsvét ünnepén tartott istentiszteleten kápolnát szenteltek a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat dunakeszi telephelyén, az értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézetében. A járványhelyzet miatt a kápolnában csak néhányan lehettek jelen, a lakók és munkatársak többsége hangszórón követhette az alkalmat.

Különleges hálacsomagokat adtak át a kórházi dolgozóknak

Kistarcsa – „Mi az, amit a csömöri evangélikus gyülekezet tagjaiként tehetnénk a kistarcsai kórház orvosaiért és ápolóiért ebben a nagyon súlyos harmadik hullámban? Vajon vihetnénk-e nekik süteményt?” – kérdeztem két héttel ezelőtt Eszlényi Ákos kórházlelkészt, aki hetente háromszor a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID-osztályaira is bejár, hogy egy kis vigasszal, imával, igéslappal lelki támaszt adjon nemcsak a betegeknek, de adott esetben a heroikus küzdelmet vívó kórházi munkatársaknak is. „Igen, az jó ötlet lehet” – hangzott a válasz. És ekkor beindult a „gépezet”.

Angyalok – Beszélgetés Eszlényi Ákossal

Csömör – Eszlényi Ákos Kerepes–Kistarcsa evangélikus gyülekezetplántáló lelkésze kórházlelkészként is szolgál a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban, így közvetlen közelről látja a koronavírus-járvány miatt ott kialakult helyzetet. A KötőSzó után Boda Zsuzsa a Csömöri Evangélikus Egyházközség Youtube-csatornáján is készített vele interjút.

Evangélikus lelkész üzenete a Covid-osztályról

„Ha megtehetném, megmutatnám a kételkedőknek, felelőtleneknek egy-egy Covid-osztály mindennapjait fényképen, vagy bevinném őket oda” – mondja Eszlényi Ákos. Kerepes–Kistarcsa evangélikus gyülekezetplántáló lelkésze kórházlelkészként is szolgál a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban, így közvetlen közelről látja a koronavírus-járvány miatt ott kialakult helyzetet. Tapasztalatairól, oltásról, a segítségnyújtás módjairól, az ima erejéről beszélgettünk vele.

Pendrive-on az idősekhez

Kistarcsa – Eszlényi Ákos, Kerepes – Kistarcsa gyülekezetplántáló lelkésze szolgál Kistarcsán az Evangélikus Papnék Johannita Szeretetotthonában, még így a zárt ajtók mögöttről is. A megoldást pedig egy egészen kis apró tárgy adja. Ugyanis Eszlényi Ákos mobiltelefonjával felveszi a keddi és csütörtöki áhítatokat, majd ezeket egy USB sticken átadja az intézmény vezetőjének, aki az otthonban található tévére csatlakoztatva levetíti a bentlakóknak a lelkész áhítatait.

Közösségre hívva

Kerepes – Kistarcsa – Gyülekezetplántáló, missziói napra hívták a szervezők a kerepesi és kistarcsai evangélikusokat 2019. április 27-én. A Közösségre hívva elnevezésű rendezvényen minden korosztálynak kínáltak programot, a nap végén pedig dr. Fabiny Tamás püspök áldással küldte ki szolgálatba Eszlényi Ákos gyülekezetplántáló lelkészt.

Lelkészváltás az Ősagárdi Evangélikus Gyülekezetben

Ősagárd – Augusztus 12-én ünnepi istentiszteletre gyűlt össze az ősagárdi gyülekezet. Eszlényi Ákos távozása után – akitől július 29-én köszöntek el – Magyar Tamás helyettes lelkész bemutatkozó szolgálatával megkezdte lelkészi munkáját.

Elköszönt a legéndi gyülekezettől Eszlényi Ákos

Legénd – 2018. július 29-én, a vasárnapi istentiszteleten köszönt el Eszlényi Ákos és a Legéndi Evangélikus Egyházközség egymástól.
Feliratkozás RSS - Eszlényi Ákos csatornájára