Evangélikus Külmissziói Egyesület

Vízkereszt a misszió ünnepe

Budapest – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) 2014 óra minden esztendőben meghirdetett kezdeményezésére hívjuk fel a figyelmet. A világ számos országában vízkereszt ünnepét a külmisszió napjaként tartják számon. A Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői – a püspöki tanács támogatásával – ezért kérjük minden évben, hogy a vízkereszt ünnepén az istentisztelet záró imádságában emlékezzenek meg evangélikus gyülekezeteinkben egyházunk külmissziói munkájáról.

Spirituális kihívások Óceániában – Beszélgetés Penga Nimbo pápua lelkésszel

Az Evangélikus Külmissziói Egyesület által szervezett konferenciák résztvevői szinte már természetesnek veszik, hogy együttlétükre mindig érkezik olyan vendégelőadó, aki egy másik kontinens keresztény közösségeinek életéről számol be. Idén – a Mission EineWelt bajor külmissziói szervezet madagaszkári munkatársán kívül – egy pápua lelkész is megtisztelte jelenlétével a piliscsabai alkalmat.

Külmissziós vetélkedő 2018 – „Valahol Afrikában”

Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) meghirdeti a Valahol Afrikában külmissziós vetélkedő részvételi feltételeit, követelményeit és időpontjait. A megmérettetés célja, hogy a tanulókat megismertessük a külmisszió fogalmával, céljával, az e területen végzett szolgálattal és néhány érdekes ténnyel Afrikával kapcsolatban.

Mindenféle néphez

Az Evangélikus Élet hűséges olvasói megszokhatták már, hogy vízkereszt ünnepéhez közeledve mindig helyet kér a lapban az Evangélikus Külmissziói Egyesület. Nem véletlenül, hiszen évről évre szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy küldetésünk – az evangélium megszólaltatása és megélése – nem csupán szűk környezetünkben, hanem országhatárokat átlépve is feladatunk. Mint minden esztendőben, idén is meghirdetjük húsvétig tartó adománygyűjtő akciónkat ezzel a címmel: Vízkereszt a külmisszió ünnepe.

A külmisszió javára gyűjtünk vízkeresztkor

Budapest – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) 2014 óta minden esztendőben meghirdetett kezdeményezésére hívjuk fel a figyelmet. A világ számos országában vízkereszt ünnepét a külmisszió napjaként tartják számon. Egyházunk vezetőinek, a Püspöki Tanácsnak a támogatásával minden évben ezért kérhetjük, hogy a vízkereszt ünnepén vagy az azt követő vasárnapon (2018. január 7.) az istentisztelet záró imádságában emlékezzenek meg evangélikus gyülekezeteinkben egyházunk külmissziói munkájáról.

Ne félj! – Éves közgyűlését tartotta az EKME

Budapest – Megszokott, évenkénti közgyűlésükre ültek össze az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) tagjai 2016. február 20-án Budapesten, a Deák téri gyülekezet nagytermében. Az alkalom menetében még az sem igazán hozott sok újat, hogy idén vezetőségválasztásra is sor került.

Tíz nap Nairobiban a támogatott árvák között

Kenya fővárosában, Nairobiban élve Bálintné Kis Beáta az egyik nyomornegyedben igyekezett segíteni a rászorulókat az Evangélikus Külmissziói Egyesület támogatásával és nagy találékonysággal. Szervezőmunkájának eredményeként AIDS-es árvák juthattak naponta ebédhez, negyven gyermek pedig – pártfogók rendszeres adományaiból – iskolába járhatott.

Vízkereszt a külmisszió napja

Budapest – A vízkereszt ünnepét a világ számos országában a külmisszió napjaként ünneplik. A vízkereszt napját követő vasárnapon (január 10.), az istentisztelet záró imádságában, evangélikus gyülekezeteinkben is megemlékezünk egyházunk külmissziói munkájáról. Az alábbiakban ezt az imádságot, valamint az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) lelkészi társelnökének ehhez kapcsolódó felhívását olvashatják.

„Taníttatva és tanítva Jézus nyomán” – Nyári konferenciát tartott az EKME – VIDEÓK!

Piliscsaba – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület 2015. évi nyári konferenciáját 2015. július 9. és 12. között rendezte Piliscsabán, a Béthel Missziói Otthonban. A téma Máté evangéliuma (28,19-20) alapján a „Taníttatva és tanítva Jézus nyomán” volt. Folyamatosan frissülő VIDEÓKKAL!

Misszió Kongóban – Beszámoló német és magyar evangélikusok tanácskozásáról

A Kongói Evangélikus Egyházzal fennálló testvérkapcsolat időszerű kérdéseit és feladatait vitatták meg a közelmúltban német és magyar evangélikusok. A találkozóra a küldöttek a Németországi Protestáns Egyház (EKD) missziói munka iránt elkötelezett gyülekezeteiből és a magyarországi Evangélikus Külmissziói Egyesületből (EKME) érkeztek a bajorországi Heilsbronnba.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus Külmissziói Egyesület csatornájára