Afrika

Külmissziós vetélkedő 2018 – „Valahol Afrikában”

Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) meghirdeti a Valahol Afrikában külmissziós vetélkedő részvételi feltételeit, követelményeit és időpontjait. A megmérettetés célja, hogy a tanulókat megismertessük a külmisszió fogalmával, céljával, az e területen végzett szolgálattal és néhány érdekes ténnyel Afrikával kapcsolatban.

Lutheránus üzenet: Reménység a nők számára – Kongói orvos beszélt az LVSZ nagygyűlésen a nők elleni erőszakról

Windhoek – Tőlünk függ, vajon Luther örökébe lépve a világot uraló macsó-démonokat Isten szavával kiűzzük-e. Azok a nők, akik a férfibarbárság áldozatai lettek, csak így tudják majd megtapasztalni Isten uralkodását az életükben – vetette fel Denis Mukwege kongói sebész a namíbiai Windhoekben tartott 12. LVSZ-nagygyűlés delegáltjai előtt, 2017. május 11-én. Az orvost a megerőszakolt áldozatok támogatásáért Nobel-békedíjra jelölték.

Mozambik gyarapodó lutheránus egyháza

Manapság sok szó esik evangélikus gyülekezeteink fogyásáról, elöregedéséről, a keresztyén- üldözés szörnyűségeiről, és erre ki-ki saját hite, vérmérséklete vagy éppen érzelmei szerint reagál. Szörnyülködünk, félünk, kétségbeesünk, imádkozunk, beszélünk róla, csüggedünk, mondogatjuk, hogy fogyunk, fogyunk, gyengülünk, mi lesz, ha mi már nem leszünk. De hát gondoljunk csak bele: nem Isten hatalmát kérdőjelezzük meg aggódásunkkal?

Úton Afrika felé – afrikai zenei workshopot tartottak Balatonszárszón

Balatonszárszó – Egyszerű, de annál nagyszerűbb afrikai dalokkal ismerkedhettek meg a résztvevők az Olye, azaz Úton elnevezésű zenei workshopon, melyet Balatonszárszón tartottak 2016. november 4. és 6. között. A hétvégét Jansik Tamás szervezte, és a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya támogatta.

A vallásüldözés az afrikai elvándorlás egyik oka

„A vallási közösségek kulcsszerepet tudnak betölteni a humanitárius válságok kezelésében, valamint a társadalmi béke megteremtésében az instabil és gyenge államokban" – hívta fel a figyelmet Hölvényi György, az Európai Parlament afrikai kapcsolatokért felelős küldöttségének tagjaként az EU és az afrikai, karibi és csendes-óceáni térség parlamenti képviselőinek windhoeki közgyűlésén, Namíbiában.

Gyötrő szomjúság – fertőző víz – Több milliárd ember életét fenyegeti a vízhiány

Az idei nyár különösen forró – aki csak teheti, vízpartra menekül. Hogyha pedig messze a strand, kerti medencében, locsolótömlővel vagy közkúton hűtjük magunkat, legalábbis gyermekeinket. A víz pedig csak folyik, folyik és folyik – de tudjuk-e, mi folyik kevésbé szerencsés földrészeken?

Misszió a zuluk földjén – Interjú Erlo Stegennel

Dél-Afrikában a Zuluk ébredését a német származású evangélikus misszionárius Erlo Stegen indította el már több mint 40 évvel ez előtt. A kezdeti időkről és saját megtéréséről is beszél a Zákeus Média Centrum kamerája előtt.

„Hal helyett hálót adni” – Kongót segítő magyarországi kezdeményezésről hallgattak előadást az EKME résztvevői

Budapest – A Kongóból származó, majd ott iskolát és árvaházat építő France Mutombo Tshimuanga tartott előadást az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) összejövetelén. A beszámolóból kiderült: a jólét és az éhezés fogalmai szubjektívek. Szöveg és fotó: Galambos Ádám
Feliratkozás RSS - Afrika csatornájára